trikkeligaen

Målrikt da Grorud slo ut Stovner

I Stovners første kamp gjennom tidene ga de OBOS-ligalaget Grorud kamp til døra i første runde av kampen. Likevel vant Grorud 5-2, etter at Stovner gikk opp i limingen på tampen.

Stovner har nemlig ikke spilt obligatoriske kamper siden 2019. Da het klubben Rommen SK, men etter sesongen slo Rommen seg sammen med Vestli IL til Stovner SK. Dermed ble dette den første kampen noen gang i Stovners historie.

Og i deres første kamp var det mye positivt å ta med seg i oppgjøret mot Grorud på Rommensletta kunstgress, selv om det ble tap og cupexit.

Stovner sjokkerte og tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Erlend Bergwitz Saur svinget inn en corner og fant pannebrasken til Saif Haydar, som stanget inn 1-0. Haydar har faktisk en fortid som Grorud-spiller, men det er kun i futsal. Han har nemlig 19 mål på 29 futsalkamper i Eliteserien for de gulkledde.

Ledelsen varte i 18 minutter, og også det neste målet ble scoret etter en corner. Kevin Mankowitz spilte kort til Sindre Osestad, som slo ballen inn i boks. Bjørn Markus Kristiansen fikk headet mot mål, men Stovner-målvakt Michael Lie fikk en hånd på ballen. Uansett dømte dommerne mål, selv om Lie var riv, ruskende uenig. Det fikk han også gult for i etterkant av scoringen.

Grorud styrte mye av spillet i den første omgangen, men Stovner var farlige på kontringer. Likevel sto det 1-1 til pause.

Målfest i andre omgang

Så eksploderte det i den andre omgangen, med tre mål fra minutt 52 til 61. Først sendte Henrik Bredeli gjestene opp i 2-1, etter nok en corner. Dermed var det tre mål etter tre cornere.

Så utlignet Luka Fajfric tre minutter senere. Stovner-spilleren fikk ballen i beina, litt ut av ingenting, og var iskald alene med keeper. Dermed var lagene like langt. Minuttet etter ble begge målscorerne tatt av, noe som gjorde at luften gikk litt ut av Stovner-ballongen.

For seks minutter etter 2-2, sto det 3-2 til Grorud. Saadiq Elmi plukket en retur og fant Oscar Aga, som fra kloss hold headet inn Groruds tredje. Stovner holdt til det var igjen 13 minutter, men da var det takk og god natt.

Aga satte inn sitt andre da han banket ballen i mål fra skrå vinkel, etter pasning fra Ridouan Essaeh. Og på overtid kom den berømte spikeren i kista da Essaeh selv scoret sitt første mål for kvelde. Kristiansen spilte gjennom Essaeh, som banket inn 5-2 fra kloss hold.