trikkeligaen

Lyn-kapteinen hyller fansen: – Vi taper kanskje på bana, men tribunekampen vinner vi 10-0

Selv om ingen i Lyn er fornøyd med å tape for Vålerenga, sier både trener Bent Inge Johnsen og kaptein Dan-Roger Roland at dagens kamp gir enorm motivasjon på reisen de har foran seg. Både på og utenfor bana.

BISLETT (Dagsavisen): Der Vålerenga er blant Norges beste lag og er midt i sesong, spilte Lyn sin første kamp på 638 dager. Det kunne man også merke på banen, der Vålerenga etter hvert fikk ganske lett spill. Men selv om det alltid er surt å tape for VIF, var det andre ting som var mer gledelig på en dag som denne for Lyn-kaptein Dan-Roger Roland.

– Tenk det at vi endelig har fått lov til å spille kamp igjen. Det var helt fantastisk å spille foran fans igjen, og ikke bare hvilke som helst fans. Det er Bastionen med stor B. Vi taper kanskje på bana, men tribunekampen vinner vi 10-0. Det å ha den gjengen med oss i ryggen gir en massiv motivasjon videre, forteller Roland til Dagsavisen.

Tar med seg mye positivt tross tap

Vålerenga vant riktignok det første byderbyet siden 2014 med 4-0, men det var likevel mye positivt å ta med seg også for Lyns del.

– Vi ser hvor nivået ligger, og hvor vi må opp for å faktisk komme oss opp blant de beste i Norge. For de unge spillerne vi har i klubben som er nødt til å ta steg, er dette enormt viktig å ha med seg i treningshverdagen. Nå vet de hvor lista ligger og hva som kreves når det er snakk om tid med ball, forståelsen av rom og hvor godt trent man må være. Jeg håper at det kan løfte enkeltspillere, lagdeler og da hele laget som helhet opp noen divisjoner, sier Roland og fortsetter:

– Selv om vi taper for VIF i dag må vi se bak resultatet. Vi ser at vi har øvd godt på taktikken det siste halvannet året, og at vi klarer å skape relasjoner mellom oss verbalt på banen og at vi har riktige avstander mellom ledd og enkeltspillere. Det er godt å se at vi er enige om hvordan vi skal opptre som et lag allerede i den første kampen, forteller Roland.

Også trener Bent Inge Johnsen er i store trekk fornøyd med det han så av laget, men hadde håpet at de kunne skapt litt mer.

– Jeg synes gutta leverer en god kamp. Vi holder oss til planen, selv om vi blir springende mye uten ball og i den varmen her tapper det oss veldig for krefter. Vi er rett og slett for slitne til å få til det offensive spillet vi ønsker å få til, og slipper inn to-tre mål vi kan unngå hvis vi gjør alt rett. Jeg synes vi ligger bra defensivt, men skulle gjerne sett at vi klarte å holde litt mer på ballen, forteller Lyn-treneren til Dagsavisen.

Tar med seg masse motivasjon på veien videre

Også Lyn-treneren takker fansen for støtten, og sier at det gir dem ekstremt mye på veien mot å engang kunne gi Lyn-fansen lignende kamper som i dag. Men da på eliteserienivå igjen.

– Det var fantastiske rammer og ekstremt kult at så mange kommer for å støtte oss. Selv om vi er der vi er viser de at det er mange som bryr seg, og det har mye å si for oss. Vi har jobbet i det stille i halvannet år med å legge planer for hvordan vi skal komme oss tilbake, og nå skal de planene bære frukter. Vi ser veldig fram til en sesong igjen, da det er lenge siden vi har spilt en tellende kamp. Da betyr det mye å ha en sånn gjeng i ryggen, sier Johnsen.

Nå er det først en god uke med trening, før Ullern er motstander i generalpremieren lørdag.

– Det er klart at det er en massiv motivasjon for oss å ha den gjengen med oss i ryggen på den reisen vi skal legge ut på nå. Bastionen har stilt opp på treningskamper i flere titals også, og det viser hvilket engasjement det er rundt klubben. Det gjør at vi er ekstra motiverte på trening slik at vi blir bedre og bedre for hver trening og kan løfte klubben sammen. Det å se at det er folk utenfor banen som hjelper å dra i riktig retning er fantastisk, sier Roland og fortsetter:

– Det å se hvor mye kamper som den mot Vålerenga i dag betyr for fansen og for alle som elsker Lyn, det er noe vi ønsker å strekke oss etter. Vi ønsker å gi tilbake til dem, og om det blir 2. divisjon, 1. divisjon og forhåpentligvis Eliteserien om en del år som er drømmen, håper vi å gå tilbake til dem som støtter oss på den reisen. Den beste måten å gjøre det på er opprykk etter opprykk, sier kapteinen.

– Samtidig er det viktig at vi tar ett steg om gangen. Vi vil ut og prestere allerede når seriestarten kommer om to uker, men kamper som den her mot Vålerenga i dag er naturligvis ekstremt artig for spillerne, for Lyn-bastionen og alle i Lyn som har savnet en kamp mot Vålerenga. Det begynner å bli noen år siden, sier Johnsen.

Mer fra Dagsavisen