trikkeligaen

Møter et lag som aldri har spilt kamp før: – Kan ikke ta lett på det

For første gang på halvannet år skal 3. divisjonslagene ut i aksjon i helgens cuprunde, men for Stovner blir det den nye klubbens aller første kamp. Det bør gi Grorud en god fordel, men kaptein Preben Mankowitz tar ingenting på forskudd.

Grorud avsluttet vårsesongen i Obos-ligaen med fire strake tap, og inntok med hjemmetapet for Ull/Kisa også sisteplassen på tabellen. Derfor er det ikke rart at selvtilliten ikke er skyhøy i Grorud-leiren, som likevel håper at de kan gjøre noe med det i helgens cupkamp mot Stovner.

– Jeg håper vi får en god opplevelse mot Stovner, og at vi får scoret en del mål. Det er en kamp vi ikke kan ta lett på i det hele tatt, og vi må være fullt skjerpet før kamp og håpe at vi går videre om spiller opp mot vårt beste. Gjør vi det skal vi være bedre enn Stovner, og hvis vi får en god motstander i runden etter vil det hjelpe inn mot ferien, sier Grorud-kaptein Preben Mankowitz til Dagsavisen.

– Kampen skal spilles først

Som følge av sammenslåingen av klubbene Vestli og Rommen til Stovner Sportsklubb, har Stovner aldri spilt en offisiell kamp. Moderklubben Rommen berget imidlertid plassen i 3.divisjon som det siste det laget gjorde i 2019, og den nye klubben har nå spilt et par treningskamper før møtet med Grorud. Den første endte med 1-0-seier over Skeid 2, mens generalpremieren endte med et 5-1-tap for Lyn forrige helg.

– Vi kan jo håpe at vi får spilt på oss litt selvtillit mot Stovner, men den kampen skal spilles først den og. Kampen begynner på 0-0, også er det opp til oss å prøve å vinne den, så det er mulig at vi ikke får spilt på oss selvtillit der heller. Men at vi får spilt kamp og konkurrert igjen så tidlig etter tapet for Ull/Kisa er bra, sier Grorud-trener Aksel Bergo.

Grorud-treneren håper naturligvis på seier, slik at laget kan forlenge vårsesongen i en ukes tid. Runde to av NM spilles i månedskiftet juli/august.

– Vi spiller nå på søndag, og får en ny cuprunde hvis vi slår Stovner. Pausen vår kommer forhåpentligvis etter den andre runden i cupen, så vi får gode halvannen uke nå med trening der vi kan gjøre mye. Etter det tar vi noen dager ferie, før vi samles igjen og forbereder oss til vi skal starte opp igjen med ligakamper den 18. august mot Åsane, forteller Bergo.

Få endringer hos Kåffa

En som både kan spille sine siste kamper der, og trolig være med på å sende Grorud videre, er toppscorer Oscar Aga. Han håper å signere for en klubb i Eliteserien før Grorud starter opp igjen i august, men er høyst trolig Grorud-spiller i helgens cupkamp mot Stovner.

– Det er aldri kjekt å tape kamper, eller å gå av banen uten å score mål. Nå må vi jobbe godt i cupkampene som kommer, så kan vi ta ferie og omstille før høstsesongen, sa Aga da Dagsavisen snakket med han etter tapet for Ull/Kisa på onsdag.

Grorud er langt fra det eneste laget som skal i aksjon i helga. Lørdag tar KFUM Oslo den relativt korte turen til Tørteberg kunstgress for å møte Frigg, og der varsler Kåffa-trener Jørgen Isnes at heller ikke de skal ta lett på oppgaven.

– Jeg kommer til å mønstre det laget jeg mener er best på lørdag. Jeg er ikke interessert i å gjøre ekstremt mange endringer, sier han, og legger til:

– Cupen er viktig, og kan gi oss opplevelser vi kan ta med oss livet ut. Vi hadde en runde her hvor vi endte opp med å møte Odd. Det var moro. Vi vil prøve å levere i cupen også denne sesongen, understreker han.

Mer fra Dagsavisen