trikkeligaen

Frigg fikk ros etter tap for KFUM: – De kan være stolte

(Frigg - KFUM Oslo 2-4). Frigg ga KFUM god kamp i første runde av cupen lørdag på Tørteberg, men måtte til slutt gi tapt. KFUM er videre etter 4-2-seier.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Men selv om det endte 4-2, var Frigg så absolutt på høyde med KFUM i store deler av kampen. Ikke før etter 70 minutter gikk lufta ut av den berømte Frigg-ballongen. Da sto det 3-2 til KFUM. Fem minutter før slutt punkterte gjestene fra Ekeberg kampen da kaptein Stian Sortevik banket inn 4-2 fra fire-fem meter.

– Vi møter et godt 3. divisjonslag, og Frigg kan være stolte av det de har prestert. Jeg er sikker på at de kommer til å være med i toppen og kjempe i sin avdeling. De har en klar plan i sitt offensive spill og ser gode, sier KFUM-trener Jørgen Isnes skrytende om motstander Frigg.

Frigg-trener Magnus Aadland var skuffet, men fattet etter kampen.

– Det var et knepp opp fra treningskamper mot 3. divisjonslag, det er det ingen tvil om. Jeg synes vi er bra lenge og henger godt med. Vi er disiplinerte og jobber godt, selv om ikke alltid strukturen sitter like godt. Jeg føler ikke vi får maksimert den gjennombruddskraften vi har i front, med tre hurtige spillere på topp. Det må vi jobbe mer med, sier Frigg-treneren.

Frigg-trener Magnus Aadland ble vel ivrig etter en stygg takling på en av sine spillere, og fikk gult kort for å ha gått inn på banen.

– Målet var å gå videre

Isnes er fornøyd med å gå videre og med prestasjonen, selv om de har spilt bedre kamper denne sesongen.

– Det var unødvendig å slippe de inn i kampen på 2-0, og heller ikke bra av oss at vi slipper inn på eller like etter noen faste situasjoner. Men det var en proff gjennomkjøring når vi først havner i trøbbel på 2-2. Det har også vært gjentagende de seks årene jeg har vært trener her at vi har vunnet kampene i de første rundene i cupen mot lag på lavere nivåer, men det har vært tette kamper. Det var fint å kunne sette innpå en Robin Rasch, som kunne være en gamechanger for oss. Målet var å gå videre, og vi er videre. Da må man være fornøyd, sier Isnes.

– Jeg er litt skuffet over at vi ikke fikk ballen til å trille litt raskere fremover. Det er mye bra, og en del vi må jobbe med. Vi slipper inn på tre langskudd… Jeg føler ikke vi ble rundspilt, og jeg er litt skuffet, for jeg hadde troa, oppsummerer Frigg-trener Aadland.

Tidlig KFUM-scoring, Frigg tok over

Allerede etter fem minutter tok KFUM ledelsen. Gjestene fikk frispark på 20 meter, og Alagie Sanyang fikk drømmetreff på forsøket. Sekunder senere lå den i mål til 1-0. Da stinket det overkjøring.

Men utover i omgangen var det faktisk Frigg som tok over. En corner fra Knut-Jørgen Rørnes Evensen ble headet like over etter 38 minutter, og bare noen minutter senere fikk KFUM to gule kort etter én hendelse – for en stygg takling fra Moula og for protester mot frisparket fra Sortevik. Det var tydelig å se at gjestene var frustrerte.

Like før pause fikk KFUM en ny god mulighet på frispark, men denne gangen ble forsøket til Sanyang stoppet av Frigg-målvakt Egil Evensen. Dermed sto det 1-0 til KFUM, uten at laget fra nivå to hadde herjet.

Alagie Sanyang sørget for en drømmeåpning for KFUM, med et nydelig frispark etter bare fem minutter.

Frigg utlignet til ingen nytte

Åtte minutter ut i den andre omgangen sto det 2-0. Etter fine kombinasjoner fikk Håkon Hoseth ball på 17-18 meter. Innbytteren dro seg inn i banen og moste ballen oppe i venstre kryss. En perlescoring fra Hoseth. Da trodde nok de fleste på Tørteberg at dette oppgjøret var ferdig, og at KFUM var klare for andre runde.

Men den gang ei. Fire minutter senere banket Ulrik Ferrer en straffe i mål, etter en omdiskutert situasjon. Og bare to minutter senere var lagene like langt, da Vital Curtis Kaba kom alene med Knut André Skjærstein. Spissen lurte ballen mellom målvakten til 2-2.

Den ledelsen varte i bare to minutter. Moa Mahnin plasserte ballen lekkert i lengste hjørne med et nydelig skudd fra 20 meter. Og helt på tampen hamret Sortevik inn kampens siste, som gjorde at KFUM vant 4-2.

Håkon Hoseth jubler for sitt første av to mål i cupkampen mot Frigg.

Kampfakta

NM menn, første runde

Frigg - KFUM Oslo 2-4 (0-1)

Tørteberg kunstgress

Mål: 0-1 Alagie Sanyang (5.), 0-2 Håkon Hoseth (55.), 1-2 Ulrik Ferrer (58.), 2-2 Vital Kaba (59.), 2-3 Håkon Hoseth (65.), 2-4 Stian Sortevik (84.)

Frigg (4-4-2): Egil Evensen - Mugula Safari(Marius Cassidy fra 76.), Pape Ndiaye, Ferdinand Clarke, Knut-Jørgen Evensen - Varg Støvland, Joakim Holmedahl, Per Erik Forgård, Ulrik Ferrer - Petter Dahl (Brage Breivik fra 65.), Vital Kaba (Tony Vo fra 76.)

KFUM Oslo (4-3-3): Knut André Skjærstein - Keivan Ghaedamini (Jacob Stubberud fra 87.), Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Dadi Dodou Gaye - Remi-André Svindland (Robin Rasch fra 87.), Stian Sortevik (Aksel Potour fra 87.), Moa Mahnin, Philip Romsås (Håkon Hoseth fra 46.), Alagie Sanyang (Bilal Njie fra 85.), Juba Moula.

Gule kort: Magnus Aadland (trener), Brage Breivik, Ferdinand Clarks, Frigg. Stian Sortevik, Juba Moula, KFUM.

Dommer: Marius Bye (Aurskog-Høland)



Mer fra Dagsavisen