trikkeligaen

Purungt Vålerenga 2 fikk bank på bortebane

Brattvåg – VIF 2 5-0. Øystein Sandens Vålerenga-rekrutter kom til Brattvåg med bra form, men en svært ung ellever hadde lite å stille opp med mot et mer rutinert hjemmelag.

Onsdagens resultat gjør at VIF 2 blir stående på 11 poeng, mens Brattvåg klatrer opp på 8 poeng.

Hele VIF 2-elleveren var byttet ut fra mandagens 2-1-seier mot Asker i 2. divisjon, avdeling 1. Hovedårsaken er at A-troppen til VIF har reist til Belgia for å møte Gent i UEFA Conference League torsdag. Dermed var snittalderen i VIF-laget bare på rundt 18 år.

Og mot mer rutinerte Brattvåg-spillere, ble nivåforskjellen etter hvert tydelig. Først headet Agwa Okuot Obiech ballen i stolpen etter corner i det 16. spilleminutt. Kort tid etter kom Sondre Beite til skuddposisjon, men ballen snek seg like utenfor via et VIF-bein. Obiech fikk ballen i nettet etter 22 minutter, men ble avvinket for offside.

Kapitulerte

Og VIF 2 maktet til slutt ikke å stå imot vertenes trykk. Etter 36 minutter curlet Harmohan Singh en corner inn foran mål, og VIF-keeper Storm Strand-Kolbjørnsen var uheldig og slo ballen inn i eget nett.

Kun tre minutter etter sto det 2-0. Sondre Beite drillet seg til en god skuddposisjon, og fra rundt 16 meter gjorde han ingen feil. Ballen curlet inn i venstre kryss, så vidt via Strand-Kolbjørnsens ene keeperhanske.

På overtid lå ballen i Vålerenga-nettet for tredje gang. Obiech nikket et Singh-innlegg i mål fra kloss hold. Gjestene ropte på offside, men uten å få gehør.

Vålerengas største sjanse i matchen kom etter en grusom tversoverpasning fra vertenes Juan Manuel Cordero Santana. Benjamin Sighovd Eskilsson plukket opp ballen og løsnet skudd, men ballen suste like utenfor. Ellers hadde gjestene stort sett ikke annet enn halvsjanser å by på underveis.

Fløya neste

2. omgang framsto lenge som en transportetappe for begge lag. VIF 2 maktet ikke å legge trykk på hjemmelaget, og Brattvåg-spillerne så ut til å ha tatt foten litt av gassen. Men 4-0 skulle til slutt komme. Innbytterne Sander Aakvik Lille-Løvø og Jeppe Mogensen kombinerte, og sistnevnte plasserte ballen i mål fra kort hold – mellom beina på VIF-keeper Strand-Kolbjørnsen.

Og vertene ga seg ikke med det. Åtte minutter før full tid plasserte Samuel Tattum inn Brattvågs femte fulltreffer fra rundt 16 meters hold. Mer nettsus ble det ikke i oppgjøret.

VIF 2 må nå vende blikket mot neste match mot Fløya. Den går om en uke.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Kampfakta

2. divisjon, avdeling 1

Brattvåg – Vålerenga 2 5-0 (3-0)

Brattvåg kunstgress

Mål: 1-0 selvmål (36), 2-0 Sondre Beite (39), 3-0 Agwa Okuot Obiech (45), 4-0 Jeppe Mogensen (70), 5-0 Samuel Tattum (82)

Dommer: Mathias Smehus Kringstad, Valder IL

Gult kort: Max Herman Bjurström, Vålerenga 2.

VIF 2: Storm Strand-Kolbjørnsen, Edonis Mulaj, Aleksander Skogly-Jensen, Miran Kuci, Aleksander Hammer Kjelsen, Florind Lokaj (Sixten Cappelen Abrahamsen fra 79.), Ayman Elhammichi, Samuel Ekroll (Eskild Braathen Fredriksen fra 61.), Amel Muratovic, Yasir Abdiqadir Sa’Ad (Max Herman Bjurström fra 71.), Benjamin Sighovd Eskilsson (Berger Busara Kisaruko fra 61.)