trikkeligaen

Stengte treningen og ga «no go» for Dønnum og Klaesson: – Vet hva spørsmålene handler om

Vålerenga-profilene Aron Dønnum og Kristoffer Klaesson fikk ikke snakke med pressen dagen før VIF reiser til Belgia. Snart kan begge være solgt.

VALLE (Dagsavisen): Før helgen meldte TV 2 at Dønnum kun var detaljer unna en overgang til Standard Liège. Ifølge Nettavisen skal alt nå være i boks for en Dønnum-overgang belgierne – han skal ifølge avisen ha spilt sin siste kamp for VIF. I tillegg er keeper Klaesson ønsket av engelske Leeds.

Onsdag reiser Vålerenga til Belgia i forbindelse med kampen mot Gent i UEFA Conference League torsdag – VIFs første Europa-kamp på ti år. Dagsavisen ønsket tirsdag å snakke med Dønnum og Klaesson – som begge trente i solskinnet på Valle – men fikk beskjed om at det var «no go».

– Det er fordi vi vet hva spørsmålene kommer til å handle om. Da er det bedre at jeg svarer for oss alle tre, forklarer sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

Etter treningsstart tirsdag ble publikum og presse etter hvert bedt om å forlate Intility Arena et kvarters tid, før portene åpnet igjen.

– Det er helt udramatisk. Men når vi er i Europa for første gang på ti år, så må vi få lov til å få et kvarter for oss selv til å forberede oss. Såpass tror jeg vi kan unne oss. Så vi tok oss den retten, et kvarter til å gjøre oss klar, sier Ingebrigtsen.

– Et premiss jeg ikke alltid er med på

Mandag uttalte sportssjefen til Dagsavisen at alle parter må være enige i en overgang. Tirsdag gjentar han det budskapet på spørsmål om Aron Dønnum har spilt sin siste VIF-kamp.

– Akkurat nå er han Vålerenga-spiller. Det er det samme som i går.

– Hvor enkle eller vanskelige har samtalene vært i Dønnum-situasjonen?

– Dere er ganske gode på å lage et premiss som jeg ikke alltid er med på. Premisset ditt nå er at det er samtaler. Som jeg har sagt mange ganger før, så …

– Er det ikke samtaler?

– Som jeg har sagt mange ganger, er det masse interesse og stigende interesse for spillerne våre. Også på Aron og Kristoffer, som du spør spesifikt om nå. Så er det alltid slik at ingenting er klart før alt er klart med noen av forespørslene. Aron og Kristoffer trener jo nå. Begge er Vålerenga-gutter.

Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

– Er det spillerne som har bedt om å ikke snakke med pressen, eller er det dere som har tatt avgjørelsen?

– Nå skal vi spille en veldig viktig kamp. Vålerenga har kvalifisert seg for Europa for første gang på ti år. Det er ikke noe vits at de skal stå her og snakke om andre klubber i dagene før dét.

– Det er mange som lurer på om Dønnum spiller kampen mot Gent. Det kan vel også kunne påvirke resultatet?

– Nå var han jo ute i fem kamper nylig. Det gikk jo ganske bra, da, svarer sportssjefen.

Ordknapp Fagermo

Trener Dag-Eilev Fagermo ønsker heller ikke å si noe om Dønnum-situasjonen. Men han snakket lenge med både Dønnum og Klaesson på feltet tirsdag.

– Det (Dønnum-situasjonen, journ.anm.) kan jeg ikke si noe om. Det må du nesten ta med Jørgen, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Du snakket lenge med Klaesson og Dønnum på feltet i dag?

– Det er tilfeldig. Jeg prater med spillerne. Jeg pratet litt med Albin (Mörfelt) og Vidar (Örn Kjartansson) også.

– Kjartansson var ute på feltet. Hvordan ser det ut for ham nå?

– Veldig bra. Vidar løper uten smerte, han er nå i trening. Det er gledelig.

– Når får vi se ham i match?

– Han er i hvert fall klar til Tromsø-kampen (15. august), sier Fagermo.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen