trikkeligaen

VIF-sportssjefen: – Jeg kan berolige alle

Aron Dønnum og Kristoffer Klaesson skal begge være på vei bort fra Vålerenga. Men Jørgen Ingebrigtsen forsikrer VIF-fansen om at laget skal være slagkraftig også i høstsesongen.

Dønnum scoret da Vålerenga tapte 1-3 mot FK Haugesund søndag. Men i bakgrunnen svirret ryktene om en overgang til belgiske Standard Liege. I tillegg skal det være forhandlinger med Leeds for keeper Kristoffer Klaesson, ifølge Nettavisen. Dagsavisen har tidligere omtalt Klaesson-interessen ved flere anledninger.

– Flere medier melder at Dønnum er detaljer unna en overgang til Belgia. Samtidig skal Kristoffer Klaesson nærme seg Leeds. Hva er status på dem nå?

– Det er ikke mer å si enn at i tillegg til Dønnum og Klaesson, så er det interesse på mange av våre spillere. Aktiviteten har tatt seg veldig opp i det siste, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Har Aron Dønnum spilt sin siste kamp for Vålerenga?

– Akkurat nå må jeg si nei på det. Foreløpig er Aron Vålerenga-spiller. Som i alle overgangssaker er det fire parter som må bli enige. Selgende klubb, kjøpende klubb, spiller og agent. Skal Aron bli solgt, må alle være enige.

Roser Leeds

Ingebrigtsen ønsker ikke å bekrefte budet fra Standard Liege, ei heller hvor langt partene er fra hverandre per nå.

– Akkurat nå er det ingenting konkret å melde. Jeg kan bare gjenta det jeg allerede har sagt – alle parter må være enige.

– Dagsavisen skrev i fjor om Leeds’ interesse for Kristoffer Klaesson. Hva kan du si om interessen og dialogen med engelskmennene nå?

– De beste klubbene, og de beste miljøene, jobber langsiktig med spillerrekruttering. Der er Victor (Orta, sportsdirektør i Leeds) en av de flinkeste i faget. Leeds kom på banen sommeren 2019, og har vært veldig flinke. Vi har hatt en bra dialog med dem. De så åpenbart tidlig noe av Kristoffer som de likte, og har vært flinke til å oppdatere seg på utviklingen. Det har vært en veldig interessant sparring, med tanke på hvordan de ser på vår liga og våre spillere.

Kristoffer Klaesson og Aron Dønnum, Vålerenga.

Ingebrigtsen sier eventuelle salg vil få konsekvenser for VIF-stallen.

– Spillere ut påvirker nødvendigvis spillere inn. Det er klart. Så tror jeg samtidig det er viktig å kommunisere ut følgende: I den strategien vi har valgt i Vålerenga, skal vi få opp og utvikle egne spillere. Da er en del av bildet å selge noen av disse spillere videre. Det er forretningsmodellen her. Dét stiller da krav til oss på sport – vi må få inn nye spillere. Disse må enten på veldig kort sikt gjøre jobben – på sin måte – i samme posisjon som de spillerne som selges. Eventuelt må vi jobbe opp et nytt talent, og gi dette talentet tillit.

Jobber natt og dag

– Trener Dag-Eilev Fagermo har snakket om at backjakten er prekær, med tanke på at Felix Horn Myhre har dratt og at Sam Adekugbe snart drar. Nærmer det seg noe?

– Det er klart det er prekært. Jeg kan berolige alle med at vi står på natt og dag for at vi skal ha et enda bedre lag resten av sesongen, enn det vi har hatt fram til nå. Men foreløpig har vi ikke hatt økonomiske rammer fra ledelsen til å hente inn klare førsteellever-spillere. Se på Birk Risa, for eksempel, som gikk fra Odd til Molde. Han har en pris på fem-seks millioner kroner. Der er ikke vi som klubb. Vi kan ikke gjøre det samme som Molde og Rosenborg. Vi må enten finne en spiller som kan bli god, eller så må vi gjøre ekstremt lure kjøp. Det er det som er hverdagen vår.

– Har du fått noen signaler fra ledelsen på at den hverdagen kan endre seg ved salg som vil gi mange millioner inn i kassen?

– Nei.

Dag-Eilev Fagermo sa nylig til Dagsavisen at klubben har sett på «en million venstrebacker» i jakten på en Adekugbe-erstatter.

– Det er vel nærmere 20-25 enn en million. Men det er mange. De som har den kvaliteten vi ønsker, har foreløpig vært for dyre. Men vi jobber på.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen