trikkeligaen

Vålerenga-spillernes planer i ferien: Slappe av!

Nå venter en liten sommerpause for trener Jack Majgaard Jenssen og spillerne hans. VIF-damene vet godt hva ferien skal brukes til.

– Vi har to ukers fri nå, før vi begynner med oppkjøring til høstsesongen. Jeg vet veldig godt hva jeg skal bruke de to ukene til. Koble helt av!

Det sier Andrine Tomter etter 1-1-kampen mot LSK Kvinner i LSK-hallen onsdag kveld. Vålerenga har vært gjennom et tett kampprogram den siste tiden og får nå en etterlengtet ferie, før serien starter opp igjen helgen 7./8. august.

– Jeg skal henge med folk jeg ikke har hatt tid til å henge med den siste tiden. Det er noen litt utenfor fotballmiljøet, det trengs, kjenner jeg. Det tror jeg alle har godt av. Jeg tror vi alle trenger å slappe av før en travel høst med både serie, cup og Champions League, sier Tomter videre.

Føler seg sliten

Også Dejana Stefanovic kjenner påkjenningen de siste ukene har gitt. Hun har enn så lenge ikke bestemt seg om hun skal til hjemlandet Serbia eller om hun blir i Norge i disse hete sommerdagene.

– Jeg er så sliten nå! Jeg skal bruke den på å slappe av før høsten. Jeg kjenner meg ganske utladet nå. Det har vært noen tøffe uker, så jeg skal bruke hver dag til å kose meg og roe helt ned.

Når Dagsavisen konfronterer trener Jack Majgaard Jenssen med ferieplanene til de to juvelene, sier han:

– Det er godt å høre, for det er viktig at spillerne kobler av fremover. Vi har holdt det gående siden februar med Champions League, så vi har ikke kunnet slappet på veldig lenge. Nå får de en velfortjent ferie, og så skal vi være klare til en veldig spennende høst.

Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen så deler av toppseriekampen mot Arna Bjørnar fra tribunen på Intility Arena. Kampen endte 2-0 til VIF. Foto:

Celin Bizet Ildhusøy ble bekreftet klar for den franske storklubben Paris Saint-Germain onsdag kveld. Jenssen svarer kryptisk på om det blir noen forsterkninger denne sommeren.

– Hvis vi kan få noen forsterkninger, så tas alt imot med takk. Vi må bare se på det. Jeg vet ikke så mye mer, dessverre.

Fornøyd med første ni

VIF er nummer fire i serien etter ni kamper. De startet glitrende med seks seirer på de første seks kampene. På de tre siste, mot tøff motstand i RBK, Sandviken og LSK, har det blitt ett fattig poeng.

– Jeg synes vi har utviklet oss på de ni kampene. Vi begynte bra og utviklet spillet fram mot toppkampene. Så blir vi litt preget av at det har vært toppoppgjør. Vi kunne kommet inn med bedre selvtillit og spilt på det vi er gode på, for vi har et vanvittig bra lag på papiret. Det sitter i hodet, sier Tomter.

På spørsmål om hva hun tenker blir nøklene til suksess i en travel høst, svarer hun:

– Hele troppen må være med. Vi har veldig mye kvalitet i laget, og det kommer vi til å trenge når det kommer kamper på løpende bånd. Det blir nøkkelen. Vi må tro på det vi driver med, for vi har et høyt potensial.

Om tabellsituasjonen, der Vålerenga er nummer fire bak nettopp RBK, Sandviken og LSK, svarer Stefanovic:

– Jeg tror ikke Sandviken blir værende på toppen, jeg tror ikke de er gode nok til det. Vi møter LSK og Sandviken hjemme, der vi er veldig gode, så det er massevis å spille for. Jeg er optimistisk til høsten, det viste vi i fjor også. Det har vi mulighet til denne høsten og.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Nyeste fra Dagsavisen.no: