trikkeligaen

Innbytteren ble helten da Kjelsås smeltet Egersund i heten

(Kjelsås – Egersund IK 1-0). Kjelsås kneblet et tetjagende Egersund-lag lørdag, og Jacob Hanstad (18) sto på rett sted til rett tid da han ble matchvinner for hjemmelaget.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): – Det var utrolig deilig. Man må ha en liten bit flaks av og til, sier matchvinner Hanstad til Dagsavisen.

Målet kom etter et skudd fra Jesper Solli som gikk via 18-åringen og i mål. Men hvem får målet til slutt?

– Det er ikke så farlig hvem som blir kreditert målet. Det viktigste var at vi vant, sier en glisende Hanstad, som får ros av Kjelsås-trener Eivind Kampen.

– Det er kjempegøy for en ung gutt å avgjøre. Han er en spiller som vi forventer utrolig mye av. Å få gode opplevelser som dette vil hjelpe ham til å ta steg, det er helt sikkert, sier Kampen til Dagsavisen.

Hett i lufta

Temperaturen var høy på Grefsen stadion lørdag, men mer i lufta enn på banen. Gradestokken krøp opp mot 30, noe som så ut til å prege flere av spillerne utpå kunstgresset underveis. Dommer Marius Bye la inn ekstra vannpauser slik at lagene kunne håndtere utfordringen fra solglade værguder. Og til slutt var det altså Kjelsås-spillerne som kunne glise i sola.

– Det var varmt, altså! Så da gjelder det å drikke mye. Og å ta smarte løp, sier matchvinneren.

Seieren gjør at Kjelsås står med ti poeng etter sju runder. Egersund blir stående på 13 poeng, og rogalendingene fikk dermed ikke resultatet de ønsket seg i toppen. Eivind Kampen og Kjelsås har nå holdt nullen i to matcher på rad i 2. divisjon, avdeling 2.

Kjelsås-spiller Jacob Hanstad.

Smart Kjelsås-variant

Det var hjemmelaget som koblet et tidlig grep om oppgjøret, men uten å skape de helt store mulighetene. Erik Rosland prøvde seg etter et drøyt kvarter, men spissens forsøk snek seg like utenfor. Etter en halvtime slo kaptein Jesper Solli en god corner fra venstre, men det påfølgende hodestøtet fra lagkamerat og midtstopper Lars Brotangen gikk rett på EIK-keeper Jorge Miguel Soares Vieira.

Alexander Dang ble spilt gjennom mot Kjelsås-målet kort tid etter, men avslutningen fra skrått, kort hold gikk over.

Jakob Maslø Dunsby fikk en stor mulighet da bortelaget kontret noen minutter før pause, men avslutningen hans ble fint reddet av William Da Rocha i Kjelsås-buret.

Etter hvilen holdt Kjelsås-spiss Rosland på å overliste EIK-keeper Vieira da han tok et frispark kjapt, men burvokteren rakk akkurat å komme seg ned for å avverge.

Sotra neste

Det jevne oppgjøret fortsatte å bølge, og både Marceli Wawrzynkiewicz og Jakob Maslø Dunsby kom nærme for bortelaget.

Og da matchen for alvor sto og vippet, var det hjemmelaget som fikk uttelling knappe kvarteret før slutt. Kaptein Solli løsnet skudd fra god posisjon, og ballen gikk via innbytter Hanstad. EIK-keeper Vieira måtte til sin fortvilelse konstatere at han var utspilt – og at ballen fløy inn i nettmaskene.

Egersund prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men uten å lykkes. Men presset var der, og gjestene hadde flere gode sjanser. På tampen fikk blant annet Dunsby en stor mulighet etter klabb og babb, men maktet ikke å kjempe ballen forbi Da Rocha. Dermed var det vertene som kunne juble for en viktig trepoenger da sluttsignalet lød. Et skår i gleden for hjemmelaget var at Erik Rosland måtte ut med skade, men ved første øyekast så det ikke alvorlig ut for spissen.

Kjelsås-spillerne kunne juble da Jacob Hanstad var sist på ballen mot Egersund.

Kjelsås har vunnet alle sine hjemmekamper så langt.

– Det er viktig at vi vinner hjemme. Og det at vi holder nullen igjen er også viktig, etter at vi lakk som en sil i innledningen, sier Kjelsås-trener Kampen.

– Hvordan har dere fått orden på det?

– Det er ikke så mye hokuspokus. Vi har bare vært litt mer nøye på våre ideer. På å gjøre ting litt mer nøyaktig. Så henger det også mer sammen med det offensive. At vi klarer å ikke miste ballen på altfor overraskende steder på banen. Prestasjonene har vært bedre offensivt i det siste, og det påvirker også det defensive, sier Kjelsås-treneren.

Kjelsås må nå vende blikket mot neste match – og den kommer kjapt. Eivind Kampens mannskap gjester Sotra allerede onsdag.

---

Kampfakta

Kjelsås – Egersund 1-0 (0-0)

Grefsen stadion

Mål: 1-0 Jacob Hanstad (77)

Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland

Gult kort: Mansour Sinyan, Sigurd Martinussen og Jakob Emblem-Olsen, Kjelsås. Scott Vatne, Egersund.

Kjelsås (4-4-2): William Da Rocha – Runar Brenden (Martin Fasting fra 84.), Lars Brotangen, Sigurd Martinussen, Glenn Mjelde Håberg – Akinbola Olajide Akinyemi (Jacob Hanstad fra 73.), Mansour Sinyan, Jesper Solli, Winston Robin Yaw Paintsil (Jakob Emblem-Olsen fra 89.) – Erik Rosland (Ola Bjørnland fra 84.), Rasmus Sørensen Løvseth (Jens Bonde Aslaksrud fra 73.)

Fotball 2. divisjon menn lørdag, avdeling 2, 7. runde:

Vard Haugesund – Levanger 3-1, Øygarden – Fløy 2-0, Skeid – Fram 2-0, Kjelsås – Egersund 1-0.

Spilles søndag: Arendal – Nardo, Odd 2.-lag – Sotra.

---




Mer fra Dagsavisen