trikkeligaen

Sjekk VIFs Europa-grep før Haugesund-kampen: – Det er noen kroner

Vålerenga gjør alt for å få marginene på sin side før Conference League-oppgjøret mot belgiske Gent neste uke.

VALLE (Dagsavisen): Torsdag neste uke gjester Vålerenga belgiske Gent i 2. kvalifiseringsrunde av UEFA-nykommeren Conference League. Før det venter Haugesund på bortebane søndag.

– Kommer du til å ta hensyn til Gent-kampen når du tar ut laget mot Haugesund?

– Det er veldig bra at vi har en gresskamp borte før vi skal spille mot Gent borte, for da får vi en match på naturgress i kroppen. Det er bare en fordel, det. Men vi prioriterer Europa såpass mye at vi tar charterfly til Haugesund og tilbake, så guttene skal få best mulig oppladning før vi reiser til Gent, røper Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Hvor mye sparer man på det grepet, både i reisetid og «stress»?

– Det sparer vi mye på. Så spares det på slitasje. Vi gjør alt vi kan. Når Vålerenga har sin første kamp i Europa på ti år eller hva det er, så må vi prioritere det. Og det kan fort bli samme elleveren som spiller mot Haugesund som også spiller mot Gent, svarer han.

Første gang

– Hvor mye dyrere er det å fikse charterfly til og fra Haugesund sammenlignet med det dere vanligvis ville gjort?

– Det er noen kroner, det. Det er en investering. Vi gjør det vi kan for at vi skal kunne slå Gent, påpeker Fagermo.

Dagsavisen har forsøkt å få en kommentar fra VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til saken, men han har ikke besvart vår henvendelse.

Charterfly blir en ny opplevelse for Vålerenga-spiss Henrik Udahl.

– Hvor mye krefter sparer man på det grepet, tror du?

– Jeg har ikke peiling, det blir første gang jeg tar charterfly. Jeg tror ikke det har så stor betydning. Det går vel på å senke belastningen der man kan, for det blir noen tøffe uker for oss framover. Og så handler det sikkert litt om å være forsiktig med tanke på smitte også, at vi tar et eget fly, sier Udahl til Dagsavisen.

Henrik Udahl scoret to mål da VIF slo Sarpsborg 08 4-1. Sjekk vår vurdering av VIF-spillerne her. Foto:

Han er sterk i troen på tre poeng i måkebyen søndag.

– Ja, vi går for full pott. Vi må ut og vinne. Vi må rett og slett løpe over dem, sier måltyven.

En million backer

Samtidig som trenerteamet og spillerne skal håndtere et hektisk kampprogram, jobber Vålerenga intensivt med å styrke troppen. Felix Horn Myhre forsvant nylig til Brann, og Sam Adekugbe drar til tyrkisk fotball om kort tid.

– Vi må ha inn backer. Vi har Oskar Opsahl også, så får vi se hvilke steg han tar, men per nå vi må ha to backer, sier Dag-Eilev Fagermo og fortsetter:

– Først må vi få på plass én. Men vi jobber med det, nesten døgnet rundt. Jeg har sett på en million venstrebacker snart, sier Vålerenga-treneren.

– Hvor nærme er dere?

– Vi har noen «caser» nå, som er bra. Jeg føler vi er nærme, men plutselig så er det borte igjen. Og nå er vi kanskje litt nærme igjen, og så kan det være borte igjen. Men vi har i hvert fall konkrete spillere som vi er i dialog med nå.

Trener Dag-Eilev Fagermo på onsdagens Vålerenga-trening.

– Hvem er man nærme per i dag?

– Vi har to kandidater nå, på venstre back, som vi mener er bra nok, da. Så får vi se om vi klarer å lande én av dem, svarer Fagermo, uten å ville røpe konkrete navn.

Tror ikke på Linnes

Men det skal ikke dreie seg om en kortsiktig løsning.

– De løsningene vi jobber med nå, er langsiktige. Tror jeg. Men vi har vært inne på lån også, men der er vi ikke nå, sier Fagermo.

– Martin Linnes har du snakket om tidligere. Er det noe nytt rundt dialogen der?

– Nei, det er det ikke. Jeg tror han prioriterer utlandet. Jeg tror det er liten sjanse for at det blir Vålerenga, etter det jeg har forstått på Jim Solbakken, hans agent.

– Hva med Nico Mickelson, som Jørgen Ingebrigtsen har nevnt tidligere?

– Nei. Godset har vært klare på at han ikke skal selges. Han er bosmanspiller etter sesongen. Da er han jo fri for alle. Vi prøvde på ham tidligere, det er riktig. Men der har vi fått beskjed om at han skal spille i Godset ut sesongen. Og vi trenger jo backer nå.

– Vil dere prøve å hente ham gratis etter sesongen?

– Det er avhengig av hva som skjer. Vi må tenke her og nå. For vi har kommet såpass bakpå med Sam og Felix vekk. Så må vi tenke nå. Vi har mye å spille for fra 1. august. Så hvis de backplassene er fylt opp da, vil ikke det være aktuelt (med Mickelson), sier Fagermo.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen