trikkeligaen

Bisarr scoring sikret ett poeng for Vålerenga: – Det var et morsomt mål

Vålerenga stanget og stanget mot LSK Kvinner onsdag i LSK-hallen. Så scoret Celin Bizet Ildhusøy med øret (!) og fikset ett poeng da det endte 1-1

LSK-HALLEN (Dagsavisen): VIF hadde tapt to kamper på rad før onsdagens storkamp. Det så lenge ut til at det skulle bli tre, men en sen scoring fra Vålerengas heteste spiller sørget for ett viktig poeng for Jack Majgaard Jensen og co. Kampen var den første VIF ikke vant over LSK siden cupfinalen i november 2019, da LSK maltrakterte VIF og vant 5-1. Oslo-laget vant nemlig alle kampene mot LSK Kvinner sist sesong – inkludert cupfinalen.

1-1 gjør at Vålerenga nå er fem poeng bak tabelltopp Rosenborg. Serielederne har én kamp mindre spilt. Det samme har toer Sandviken, som er tre poeng foran VIF. Nettopp Rosenborg og Sandviken møtes til batalje i helgen.

– Vi er skuffet over at vi ikke vinner kampen, men det er en toppkamp med to gode lag som møtes. Vi visste at det kom til å bli tøft. Vi starter bra og dominerer, før de scorer. Da blir vi litt preget. Da føler jeg ikke helt at vi får ut potensialet, men alt i alt er det veldig fortjent at vi tar med oss ett poeng. Det er sterkt at vi kommer tilbake, sier Andrine Tomter til Dagsavisen etter kampen.

– Det var en tøff kamp med to lag som spilte med høy intensitet. Jeg synes vi er flinke til å bevare roen og fokus etter målet til LSK og kjører på. Så til slutt får vi en scoring, så det var deilig. Fornøyd med ett poeng. Vi spiller en kamp som jeg er fornøyd med. Vil gjerne ha tre poeng, men kampforløpet og alt tatt i betraktning er det greit med ett, fortsetter hun.

Stor mulighet tidlig

Vålerenga fikk den første store muligheten etter 14 minutter. Rikke Madsen brøt høyt i banen og kom alene med LSK-keeper Ida Norstrøm, men litt skrått på. Dansken tuppet mot mål, men forsøket ble reddet ut til corner. På den påfølgende corneren fikk Ingibjörg Sigurdardóttir heade på mål, men forsøket gikk like over.

Så, mot spillets gang, tok LSK Kvinner ledelsen etter 22 minutter. Camilla Linberg løp forbi Dejana Stefanovic og dro seg inn i boks. Der fant hun Mimmi Löfwenius, som nærmest chippet ballen opp i nettaket til 1-0.

Etter scoringen skjedde det ingen verdens ting inne i LSK-hallen, og dermed gikk lagene til pause på 1-0 til LSK.

Vålerenga kom ut i 100 i den andre omgangen. Bare 20 sekunder ut i omgangen kom nysignerte Katie Stengel alene med Norstrøm. Den offensive midtbanespilleren fikk ikke nok trøkk i skuddet, som gikk rett i klypene på LSK-målvakten.

Fem minutter senere var det LSK som fikk en gedigen mulighet. Kaptein Emilie Haavi kom alene med Jalen Tompkins, men også skuddet til Haavi ble for puslete. Dermed hadde begge lagene bommet på hver sin store mulighet tidlig i den andre omgangen.

64 minutter var unnagjort da VIF var farlig frempå igjen. Et frispark fra Andrine Tomter endte på bakerste stolpe, der Sigurdardóttir fikk ballen mot mål. Uheldigvis for islendingen snek ballen seg like utenfor.

Endelig utligning

Kvarteret senere satt den endelig for Vålerenga. Et innlegg ble slått inn i LSK-boksen, men headet ut av Emilie Woldvik. Hun traff øret (!) til Celin Ildhusøy, og sekunder senere gikk ballen i en bue og i mål. Vålerengas unge kjæledegge gikk ned for telling i det hun ble truffet, men kom seg på beina og jublet da hun så ballen gå i mål, til stor latter fra både Ildhusøy og de andre VIF-spillerne.

– Det var en ganske spesiell scoring, selv om jeg ikke så den helt. Men det var utrolig deilig å se at ballen gikk i mål, sier Tomter om 1-1-målet.

– Det var et morsomt mål, at det traff øret. Jeg måtte le litt etterpå. Det var godt for Celin at hun scoret, sier Dejana Stefanovic om scoringen.

Flere mål og sjanser ble det ikke i LSK-hallen. Dermed endte det 1-1.

– Vi hadde kontrollen i store deler av kampen, men det var tungt å slippe inn såpass tidlig. Vi spilte en god kamp og viste at vi kan komme tilbake, også mot de beste lagene. Vi forventet at det skulle bli som dette. Ett poeng er bedre enn ingen, sier Stefanovic.

Status etter ni kamper er 3.-plass med 19 poeng etter åtte kamper – seks seirer, en uavgjort og to tap. De startet med 18 poeng av 18 mulige, før det har blitt ett poeng av ni mulige på de siste tre kampene.

– Det er ikke like bra som i fjor, men vi har vært gode i flere kamper. I høst må vi jobbe mer med at vi skal bli enda bedre, og at vi skal ta tre poeng hver kamp, sier VIF-trener Jack Majgaard.

Kampfakta:

Toppserien, runde ni

LSK Kvinner – Vålerenga 1-1 (1-0)

LSK-hallen, 250 tilskuere

Mål: 1-0 Mimmi Löfwenius (21), 1-1 Celin Bizet Ildhusøy (79).

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter – Ylinn Tennebø (Amanda Andradóttir fra 71.), Dejana Stefanovic – Celin Bizet Ildhusøy (Marie Dølvik Markussen fra 88.), Katie Stengel (Rikke Nygard fra 57.), Rikke Marie Madsen – Synne Jensen.

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden.

Mer fra Dagsavisen