trikkeligaen

VIF-jentene møter lag fra Kosovo

Vålerenga møter Mitrovica fra Kosovo på sin lange vei til mesterligaen. Men først: Rosenborg søndag!

VIF-supporterne må dele seg søndag kveld. Samtidig som det er avspark for Strømsgodset – Vålerenga på Marienlyst klokka 20.00, er samme tidspunkt valgt for toppkampen i Toppserien mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility.

Begge lag kommer uten poengtap. Dette blir den første av to seriefinaler og VIF har vist kalasform i de siste kampene. VIF åpner for inntil 2000 tilskuere til denne kampen, med det tallet trenger man ikke teste seg ved inngangen. Og VIFs sponsor (DNB) har et gratis billettopplegg for barn og unge.

– Ja, vi gleder oss, sier trener Jack Majgaard Jensen om kampen som venter. Da lagene møttes i siste treningskamp før sesongstart vant Rosenborg 1–0 på Intility i en kamp trønderne dominerte stort.

Nå tyder mye på at styrkeforholdet er noe utjevnet.

Ny mesterligakvalifisering

Samtidig styrer Vålerenga inn mot kvalifiseringen til mesterligaen der de fredag trakk Mitrovica fra Kosovo. Det er det nest beste rangerte av de useedede lagene i turneringen. Kampen spilles ikke før 18. august.

Hvis laget vinner denne kampen, venter vinneren av PAOK fra Hellas og Agarasita i neste runde.

Årets kvalifisering er organisert annerledes enn tidligere. De tre nevnte lagene pluss VIF spiller en miniturnering der vinneren går videre i kvalifiseringen. Kampene spilles på samme arena 18. og 21. august. Det er ikke bestemt hvilken arena som blir valgt ennå.

Etter dette er det ny trekning foran neste runde i kvalifiseringen før man går inn i et gruppespill som i år er mye mer økonomisk attraktivt enn tidligere.

Gruppespillet begynner ikke før 5. oktober.

Nyeste fra Dagsavisen.no: