trikkeligaen

Skeids målshow, Kjelsås forsvarsproblem

(Skeid - Kjelsås 4-0). Drømmeskudd i vinkelen fra 25 meter. Kontringer av høy klasse. - Kampen viste en dramatisk mentalitetsforskjell, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen etter firemålstapet for erkerival og nabo Skeid.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Det var mye latter og smil blant de røde og blå etter kampen som fortsatt betyr mye ekstra for de involverte. Disse kampene lever sitt eget liv.

Og det var Skeids fire målscorere som kunne bekrefte bredden i stallen. Selv om Kjelsås hadde ballen mest, var det Skeid som hadde avslutninger det gnistret av. Den aller friskeste ble signert Felix Leenborg Anthonessen da han fyrte av fra minst 25 meter drøyt ti minutter etter pause.

Felix drømmetreff

– Nei, det er ikke så ofte jeg scorer slike mål, sier Felix Anthonessen til Dagsavisen når solnedgang nærmer seg på Nordre Åsen.

– Jeg fikk en ball trillende imot meg, ingen motspillere gikk i press og da må man jo benytte sjansen, sier han om skuddet som hadde knust rutene i det gamle klubbhuset om ikke nettet hadde vært der.

Kanskje det var suset av den som gjorde at kampuret stoppet?

– Det var et godt tidspunkt også, for Kjelsås festet litt grep på oss etter pause, sier Anthonessen, som kjemper om plassen på en kreativ Skeid-midtbane.

Kahs offensive vilje

Skeid-oksene hyllet lagte etter kampen. Foto:


Men det er kanskje Matarr Kah som har imponert mest offensivt i de første kampene. Han la opp til 1-0-scoringen, men måtte gå av ved pause.

– Kun en liten kjenning i låret som jeg ikke ville ta noen sjanser med, sier Kah, som gledet seg over det som til slutt ble en målfest.

Kah er viktig i Skeids offensiv med et spesielt godt tilslag på ballen.

– Det må ligge i genene, gliser Kah som innrømmer at han liker hundre prosent bedre å spille framover enn bakover.

Mange målscorere

David Hickson (1-0), Johnny Buduson (2–0) og Gabriel Andersen scoret Skeids tre andre mål som var vidt forskjellige.

– Vi har mange avsluttere, det er godt å se. Jeg synes vi var litt sløve i første omgang, kanskje det var sola som bidro til mange pasningsfeil, men vi festet grepet og vant veldig fortjent. Ja, Kjelsås hadde mye ball, men jeg fikk ikke følelsen av at de var veldig farlige, sier Skeid-trener Gard Holme.

Skeid benyttet alle sine fem innbyttere, spilleren med det mest spesielle navnet var utvilsomt talentet og debutanten Jakob Napoleon Romsaas, en 2004-årgang som fases inn i A-stallen.

– Ja, bestefaren min het Napoleon, sier den blide unggutten som fikk være med på seiersfesten, han også.

Kjelsås-trener Eivind Kampen var naturlig nok nedtrykt.

– Vi serverer jo Skeid kampen slik de ønsker det. De er mye mer aggressive framover, og det mener jeg viser forskjell i mentalitet. Vi har mye ball, men når vi løper bakover med den, blir det feil. Så scorer de også på en stor forsvarstabbe av oss og et lykketreff, men slik er det. Vi kom ikke i de posisjonene, sier Kampen til Dagsavisen.





---





Mer fra Dagsavisen