Sport

VIF fikk omsider uttelling: – Ekstremt forløsende

Vålerengas hovedproblem så langt denne sesongen har vært ineffektivitet foran mål, spesielt mot lavtliggende motstandere. Mot Stabæk løsnet det – helt på tampen.

NADDERUD STADION (Dagsavisen): Etter tre kamper uten seier fikk Vålerenga en etterlengtet opptur mot Stabæk søndag kveld. Christian Borchgrevink og Seedy Jatta scoret hvert sitt mål mot slutten av kampen. Hjemmelaget ble tidlig i andre omgang redusert til ti mann, da tidligere VIF-keeper Marcus Sandberg handset utenfor 16-meteren i duell med Tobias Christensen og Henrik Udahl. Etter utvisninga begynte tålmodighetsprøven for VIF mot et hardtarbeidende, lavtliggende Stabæk-forsvar. Til slutt løsnet det.

– Denne seieren satt litt vel langt inne, innleder kampens første målscorer Christian Borchgrevink til Dagsavisen etter kampslutt.

Vålerenga hadde ballen mer eller mindre hele andre omgang, og slet med å komme til de store sjansene. Etter 86 minutter ble høyreback Borchgrevink spilt gjennom av Fredrik Oldrup Jensen på et offensivt løp, og headet VIF i ledelsen på modig vis i duell med Eliteserie-debutanten Jonas Brauti i Stabæk-buret.

– De ligger veldig lavt, og da må vi få noen løp bak forsvaret deres. Når forsvaret ikke følger løpene blir det plass, og da vet jeg at Oldrup har en god fot. Han treffer meg perfekt, og jeg ser i sidesynet at keeper kommer ut. Da handler det egentlig bare om å komme først på ballen. Jeg merket sammenstøtet med keeperen i låret etterpå, men det gikk greit.

Oldrup Jensen med målgivende pasning kunne fortelle til Dagsavisen at pasningen var ferdigscoret.

– Det var den ikke, flirer Borchgrevink.

– Vi har fortsatt utfordringer

Selv om VIF scoret to mål helt på tampen, legger ikke hovedtrener Dag-Eilev Fagermo skjul på at Vålerenga fortsatt har mye å jobbe med offensivt.

– Vi brant jo flere sjanser før vi scoret idag, og så scorer en back, og Seedy Jatta som egentlig har spilt veldig lite. Det gjenspeiler sesongen som den har vært. Spillemessig burde vi ha scoret langt flere mål i år, og tatt flere poeng enn det vi har tatt. Vi har fortsatt utfordringer, slår Fagermo fast.

Bekkestua, Bærum 20210624. 
Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo i mixed zone etter eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga.
Foto:

Fagermo etterlyste mer intensitet i VIF-laget i andre omgang etter lite trykk før pause. Da Vålerenga kom på banen etter hvilen, fikk vi se en bedre utgave av laget.

– I første omgang er det ikke intensivt nok. Da er det ikke nok trykk i Vålerenga, sånn som det skal være. Jeg var forbanna på det i pausen, og etter at Stabæk fikk sin mann utvist, kommer intensiteten i laget som egentlig gjør at vi vinner kampen. Da er det bare et tidsspørsmål før vi får uttelling, sier han.

Medaljeplass

Etter tap mot Viking og uavgjort mot både Odd og Bodø/Glimt fikk VIF omsider en ny trepoenger, og klatret opp på tredjeplass etter søndagens seier.

– Det er uvurderlig å vinne igjen nå. Det har vært opp og ned i de siste tre kampene, men ikke noe krise rent spillemessig. Men i det lange løp er det poengene som teller i medaljestriden, sier Borchgrevink.

Oldrup Jensen, som endte opp som midtstopper etter at Ivan Näsberg måtte bytte til pause, var også storfornøyd med seieren.

– Det var veldig deilig å få seieren i dag, og så gir det noe ekstra når det er et lite lokaloppgjør, sier Oldrup Jensen.

Jattas første scoring

Da VIF tok ledelsen like før overtid, ble kampbildet naturligvis annerledes. Dermed var det duket for mer spilletid for unge Seedy Jatta, som har kommet inn som innbytter de siste tre kampene. Mot Odd sist onsdag, ble kampbildet for krevende for hans spillestil, og dermed ble han byttet ut igjen etter å ha erstattet Aron Dønnum i første omgang den kampen. Nå fikk han komme inn i et mer passende kampbilde, og i perfekt timing.

– Jeg har ikke ord!

Det sa Seedy Jatta etter å ha scoret sitt første mål for Vålerenga i Eliteserien. Jatta ble spilt i skuddposisjon og satt opp etter et nydelig forarbeid av Osame Sahraoui, og vingen var sikker alene med keeper. Jatta setter pris på sjansene og tilliten han har fått, men varsler at det bor enda mer i ham.

– Tilliten jeg har fått betyr alt, men når jeg får starte kamper skal jeg virkelig vise meg frem, sier Jatta.

Vålerengas Seedy Jatta og Osame Sahraoui jubler for Jattas scoring på Nadderud stadion. 
Foto:

Målscoreren takker Sahraoui for målet, og sammenligner lagkameraten sin med Lionel Messi.

– Det er Seedy som er Messi i dag. Jeg bare serverer han, så setter han den. Det er sånn det skal være, sier Sahraoui ydmykt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen



Mer fra Dagsavisen