trikkeligaen

Trøbbel for VIFs spillerjakt: – Vi har søvnløse netter

Vålerenga trenger forsterkninger, men uttrykker bekymring over hvor krevende spillermarkedet oppleves. Dag-Eilev Fagermo ønsker seg minst to backer i sommerens overgangsvindu.

Felix Horn Myhre og Sam Adekugbe forsvinner begge ut portene på Intility Arena. Amin Nouri og Vålerenga er samtidig enig om å gå hver til sitt. Aron Dønnum er klar på at han vil til en større klubb i utlandet i sommer. Alle disse faktorene skaper mye jobb på Valle.

– Jeg har sagt at vi skal hente færre og bedre spillere, i tillegg til å hente opp egne. I de posisjonene der vi ikke har noen som er gode nok, eller blir gode nok, må vi hente noen. Men da må det være spillere som hever oss. Dét koster som regel en del. Det er ikke så lett å finne det. De spillerne er som regel i andre, gode klubber og må kjøpes ut. Og det er vanskelig. Spesielt med trang økonomi, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Han er klar på hvilke posisjoner som er viktigst å forsterke seg i.

– Vi har egentlig bare én back som har erfaring fra Eliteserien og som er god nok – det er Christian (Dahle Borchgrevink) – når Felix Horn Myhre og Sam Adekugbe er borte. Så vi trenger egentlig to backer og en kant. Men back er veldig prekært, ingen tvil om det, sier han.

Skaper bekymring

Jørgen Ingebrigtsen er enig.

– Det sier seg selv. Sam drar. Felix, som har vikariert på begge sider, drar. Det samme gjør Amin, som vi har avsluttet med. Så må vi ha flere inn i backleddet, sier VIFs sportssjef til Dagsavisen.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen (bildet) i Vålerenga gleder seg over å ha fått på plass måltyven Vidar Örn Kjartansson. Her på fredagens pressekonferanse på Intility Arena.

Men det viser seg lettere sagt enn gjort. I hvert fall med forutsetningene VIF har.

– Det er vanskelig å finne de kvalitetene vi er ute etter. Så det oppleves som et vanskelig marked.

– Tror du fansen er bekymret når de ser spillere som Felix og Sam forsvinne?

– Jeg er ikke så opptatt av å tenke på hvem som er bekymret. Jeg må forholde meg til realitetene. Vi fikk veldig gode penger for en spiller (Adekugbe) med fire måneder igjen av kontrakten. Det er uansvarlig å ikke si ja til den type penger for den type spiller med så liten tid igjen av kontrakten, svarer han, men innrømmer samtidig:

– Men vi er også bekymret. Og jeg tror, med all respekt, at både jeg og Dag-Eilev har flere søvnløse netter med tanke på spillerjakt enn det folk rundt oss har. I så måte er jo alle bekymret, for å få inn spillere som kan forsterke laget.

Vålerenga ser på Mörfelt

Dag-Eilev Fagermo har tidligere gitt uttrykk for at han ikke er en stor tilhenger av kortsiktige løsninger. Nå innrømmer han imidlertid at det kan bli nødvendig for å løse noen av utfordringene han har.

– Jeg har ikke noe problem med å leie inn noen, jeg. Hvis det hadde vært å leie en spiller ut året, for eksempel, som løser noe for oss. Jeg er ikke negativ til det. Det kan være aktuelt, vi ser på det markedet også, sier han.

Dagsavisen har tidligere omtalt at VIF har vist interesse for Strømsgodset-forsvarer Nico Mickelson. Nylig erfarte i tillegg Nettavisen at Fagermo og co. snuser på den norsk-svenske Varberg BOIS-spilleren Albin Mörfelt (21), som kan spille kant og midtbane. VIF skal sågar ha lagt inn bud på 21-åringen, ifølge avisen.

– Det er riktig at det er en spiller vi har kikket litt på, sier Fagermo, men viser til Ingebrigtsen for øvrige spørsmål.

– En veldig god spiller. En spiller vi følger med. Men det er langt fra interesse til konkret bud, sier sportssjefen.

Torsdag gjester Vålerenga Stabæk i Eliteserien. Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson og Odin Thiago Holm er de tre som mangler for VIF. Vålerenga har ikke slått bæringene i serien siden 2018.

– Mot Bodø/Glimt sist ble det 9-2 i målsjanser i vår favør, men det ble likevel 1-1. Vi må få opp effektiviteten, sier trener Fagermo.

Mer fra Dagsavisen