trikkeligaen

VIF2 med rakettåpning, men Bærum slo tilbake og vant

(Vålerenga2 - Bærum 2-3). Det er mye fart i årets VIF-rekrutter. Men løp de seg tomme?

Vålerenga fikk en tidig 2–0 ledelse på Intility, men Bærum klarte å hente opp ledelsen og snu kampen, blant annet ved hjelp av en tidligere landslagsspiller.

Linken mellom de to beste lagene i Vålerenga er kanskje sterkere enn noen gang og i mandagens startellever var det fem mann som allerede har fått prøve seg på A-laget. Og flere kan det bli.

Dag-Eilev Fagermo har hentet den nye treneren for laget, Øysten Sanden, fra Skien, for å få samme spillefilosofi inn i de to lagene.

Og fra start fikk vi se faktoren som alle VIF-lag drives etter nå: Full fart i lengderetningen.

Scoring etter 58 sekunder

Etter at Bærum tok avspark, scoret Vålerenga i deres første angrep. Det var gått 58 sekunder da ballen lå nettet retning Vallhall. En kjapp kontring endte med at Seedy Jatta fikk ballen på høyre, han sendte en pasning over feltet der en aktiv Jacob Eng møtte ballen med et kontant hodestøt.

Samme Eng ble svært synlig i starten av kampen. Bare få minutter etter ble han skadet var han var centimeter fra å doble ledelsen. Han lå til behandling ved målstanga da Fredrik Holme headet inn 2–0 etter en corner fra Oskar Opsahl. Da var det ennå ikke spilt ti minutter.

Og da Eng endelig kom seg på banen igjen fikk han gult kort for å skjerme et frispark. Og før omgangen var over måtte han byttes ut på grunn av skaden.

Horn Myhre i ønskerollen

Innimellom alt dette prøvde VIF fra flere vinkler. Felix Horn Myhre spilte i sin yndlingsplass på midtbanen der han hadde Sakarias Opsahl som en av makkerne. De var flinke til å fordele ballene til sine løpsvillige kanter.

Bærum, som hadde en minneverdig opplevelse da de slo Vålerenga ut av cupen i 2018, har nå som da Jan Derek Sørensen som trener. Med seg i ledelsen av klubben har han fått veteranen og tidligere landslagsspiller Henning Hauger (35), som også startet på innbytterbenken i denne kampen. Han fikk 23 landskamper for Norge, mange av dem sammen med tidligere VIF-trener Martin Andresen.

Vi vet ikke hva slags økonomiske betingelser laget opererer under, men det er sjelden å se norske klubblag spille uten sponsorer på draktene.

Men penger eller ikke, Bærum kom seg litt høyere i banen og fikk reduseringen ved Erik Frøysa ti minutter før pause. Et hardt skudd fra 18 meter snek seg inn nede i keeper Kjetil Haugs høyre hjørne. Mulig å ta?

Bærum snudde alt etter pause

Rett for pause måtte Seedy Jatta ta telling og måtte byttes ut. Vålerenga trenger ikke flere skader nå …

Etter pause kom nevnte Henning Hauger inn for Bærum for å ta opp kampen om midtbanen med Felix Horn Myhre. Og laget tok gradvis over kampen og skapte gradvis større trykk mot VIF-målet.

Laget fikk først to store sjanser der VIF-keeper Kjetil Haug også sto fram som en potensiell matchvinner.

Men kvarteret før slutt måtte også han gi tapt da Jarmund Øyen Kvernstuen (ny mann fra HamKam) dro seg fri i feltet og satte ballen i bortre hjørne. Like etter smalt et skudd i tverrliggeren og det ble klart at VIF her ville være fornøyd med ett poeng.

Men det fikk de ikke. For nykommer Mustapha Fofana avsluttet elegant etter massivt Bærum-press sju minutter før slutt. Fofana husker mange fra hans fire sesonger i Strømsgodset, i fjor spilte han i Øygarden.

Vi befinner oss altså i 2. divisjon avdeling 1. Vålerengas mål er å sikre plassen i avdelingen (de kan ikke rykke opp), samtidig som de leverer spillere til A-laget. Deres to Oslo-kollegaer i samme divisjon, Skeid og Kjelsås, befinner seg i den andre avdelingen.

PS. VIFs innbytter Florind Lokaj pådro seg rødt kort på overtid fra benken.

PSII. Henning Hauger har toårs-kontrakt med Bærum der han også er leder for klubbens ungdomsavdeling.

2. divisjon menn, avdeling 1, mandag:

Vålerenga2 – Bærum 2–3 (2–1)

Intility arena: 150 tilskuere.

Mål: 1–0 Jacob Eng (1), 2–0 Fredrik Holme (9), 2–1 Erik Frøysa (36), 2–2 Jarmund Øyen Kvernstuen, 2–3 Mustapha Fofana (83).

Dommer: Marius Bye, Aurskog/Høland.

Gule kort: Jacob Eng, Fredrik Holme, VIF2, Lars Ivar Slemdal, Henning Hauger, Jarmund Øyen Kvernstuen, Bærum.

Rødt kort: Florind Lokaj, VIF2.

VIF2s lag: Kjetil Haug – Ousmane Diallo Toure, Brage Skaret, Fredrik Holme, Oskar Opsahl – Sakarias Opsahl, Felix Horn Myhre, Magnus Bech Riisnæs – Seedy Jatta (Andreas Stensrud 46), Saladin Lekhal, Jacob Emile Dicko Eng (Yasir Saad 18).

Øvrige resultater i denne avdelingen:

Spilt søndag: Hødd – Senja 3-0, Kvik Halden – Tromsdalen 3-1, Brattvåg – Asker 0-2, Kongsvinger – Fløya 4–1.

Spilt lørdag: Eidsvold Turn – Florø 4–1, Alta – Moss 3–1.

VIF2s neste kamp er Moss på Melløs kommende lørdag.