trikkeligaen

Isnes’ snille gutter

Ingen lag får færre kort i Obos-ligaen enn KFUM. «Kåffa»-trener Jørgen Isnes innrømmer at han vil se spillerne mer «sinna» i enkelte kamper.

Se fullstendig liste nederst i saken

Tallenes tale er klar – ingen lag i 1. divisjon får færre kort enn KFUM. Foreløpig står laget med fem gule og null røde. Ranheim (sju gule, null røde) og Bryne (åtte gule, null røde) følger nærmest. Stjørdals/Blink topper listen med hele 17 gule og ett rødt kort etter seks runder, viser statistikk fra nettstedet Altomfotball.

Også i fjor var Kåffa på den «snille» siden – kun Tromsø, Lillestrøm, Åsane og Ranheim fikk færre kort i divisjonen.

– Det kan være litt tilfeldig. Vi kunne sikkert hatt noen flere kort også, innleder KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– Samtidig er det en snill gjeng vi jobber med, legger han til.

– For snill?

– Det vil jeg ikke si. Ser du på spillet vårt i starten, har vi for eksempel vært veldig gode til å forsvare oss. Vi har sluppet inn færre mål enn i fjor på dette tidspunktet. Riktignok har det blitt litt for mange baklengs på faste situasjoner. Fem av sju på faste situasjoner. Det er noe vi jobber med å unngå, svarer Kåffa-treneren.

Sinnataggen Isnes

– Bruker dere mye tid på å unngå unødvendige kort? For munnbruk, for å sparke vekk ballen og så videre.

– Det er ikke noe voldsomt fokus. Jeg tror det dreier seg mer om typene vi har i laget. Det har med personligheter å gjøre. Som spiller var jeg en sinnatagg selv, men jeg fikk sjeldent kort for munnbruk og slike ting. Det ser vi litt i laget nå også. Vi får sjeldent kort på munnbruk, men vi kan nok bli enda bedre på såkalte «professional fouls», sier Isnes.

– Så på kynisme har vi litt mer å gå på. Det handler om å ta de riktige gule kortene. Så vil vi selvfølgelig ikke ha grisetaklinger eller kort på språk som ikke hører hjemme på fotballbanen. Men jeg ønsker at vi skal være litt mer «sinna» i enkelte kamper, kan du si.

– Tenker du da på mentaliteten i toppkamper, derbyer og så videre?

– Det er jo fryktelig individuelt. Noen spillere «skrur opp» når de vet at det er en skikkelig toppkamp. Det er viktig at lederskapet går inn og prøver å trigge de spillerne som må trigges. Det gjelder å kjenne spillegruppa godt nok til å vite hvordan man skal ta det kamp for kamp, svarer Isnes.

Han bruker tirsdagens oppgjør på Jæren som eksempel.

– Da gjelder det for eksempel å ta på seg en krigersk innstilling og mentalitet. Vi møter et robust og fysisk lag i Bryne.

Bryne har overrasket

Isnes og co. må forberede seg på naturgressmatte på Vestlandet.

– Naturgress går fint. Vi gjør ikke noen stor greie ut av det, vi. Men vi liker jo å se an forholdene når vi kommer ned, ut fra kampplanen. Men vi har vært gode på naturgress før. For eksempel har vi ikke tapt mot Jerv i Grimstad på de siste tre oppgjørene der. Vi slo også Sandnes Ulf borte på gress da de hadde naturgressbane. Så røk vi vel mot Øygarden på gress i fjor, men Bryne har en bedre gressmatte enn det. Det meldes om gode forhold der nå.

Bryne har imponert så langt denne sesongen. Det nyopprykkede laget ligger på fjerdeplass med sine ti poeng. Kåffa har to poeng færre.

– Det er ennå tidlig, da. Vi har sett litt av det de siste sesongene – lag som har rykket opp, «flyter» ofte litt i startfasen. Men Bryne er et godt og fysisk lag. Fysisk vil ikke bare si duellsterkt, men også at spillerne deres løper mye. De er aggressive. De kommer med mye folk, og er flinke til å sette opp folk i boks gjennom innlegg og faste situasjoner. Så der skal vi være forberedt. Så gjelder det også å eliminere Brynes styrker i størst mulig grad, da gjennom at vi er gode med ball og valgene vi tar, forklarer Kåffa-treneren.

Han har en god magefølelse før oppgjøret tirsdag.

– Formen er god nå. Vi var bra mot Ranheim (2-1-seier), bra i 2. omgang mot Grorud (2-2) og bra mot Ull/Kisa (4-0-seier). Så vi ønsker å forlenge den fine trenden. Vi jobber med å bli mer stabile i prestasjonene underveis i kampene, men i det siste synes jeg det har sett bra ut, sier Jørgen Isnes.

LagGule kortRøde kort
Stjørdals/Blink171
Åsane190
Sandnes Ulf151
Sogndal111
Ull/Kisa130
Jerv91
Start110
Aalesund81
HamKam100
Grorud90
Strømmen90
Fredrikstad90
Raufoss80
Bryne80
Ranheim70
KFUM Oslo50

(Statistikk: Altomfotball. Lokale lag uthevet)

Mer fra Dagsavisen