trikkeligaen

Spillerbørs Vålerenga - Bodø/Glimt

Slik vurderer vi VIF-spillerne etter poengdeling hjemme mot Bodø/Glimt på Intility Arena.

KRISTOFFER KLAESSON - 5: Gjør redninger han skal gjøre, og får ikke gjort stort med 1-0-målet til Glimt. Blir ikke satt voldsomt på prøve, og gjør en helt grei kamp.

CHRISTIAN BORCHGREVINK - 6: Meget god offensiv i første omgang, og involvert i mye. Har til og med flere avslutninger som fort kunne endt i mål. Brukbar kontroll på Ola Solbakken defensivt, spesielt før pause.

JONATAN TOLLÅS NATION - 7: Kapteinen tilbake i midtforsvaret hos Vålerenga, og det merkes. Stålkontroll på det meste som kommer imot i første omgang, og scorer allerede sitt tredje mål for sesongen i andre omgang.

IVAN NÄSBERG - 6: God kamp av Näsberg, som sammen med Tollås har god kontroll på Erik Botheim. Ikke like markant i dag som stoppermakkeren defensivt, men har flere fine lange pasninger offensivt som bygger flere av angrepene til VIF.

SAM ADEKUGBE - 6: Den solide venstrebacken som nylig ble klar for tyrkiske Hatayspor var også solid i kveld. I likhet med Borchgrevink var han svært delaktig offensivt før pause, og god mot sin kant Sondre Sørli bakover. Delaktig også etter pause med blant annet skudd på mål, og fortsatt solid defensivt.

FREDRIK OLDRUP JENSEN - 6: Tilbake i sin vante posisjon dypt på midtbanen, og får styrt spillet i mye større grad når VIF har ballen i dag. God, som stort sett resten av laget.

HENRIK BJØRDAL - 6: Bjørdal gjorde en av sine beste kamper for året sist mot Odd, og fortsatte i samme spor i kveld. Startet som indreløper, ble flytta opp opp som spiss, og avslutta kampen som midtbanespiller igjen. Bedre som indreløper, men gjør en grei jobb som spiss også.

OSAME SAHRAOUI - 7: Banens beste før pause, og som vanlig et konstant faremoment når han driver fremover med sine driblinger. I dag også enorm defensivt. Tar store returløp og hindrer flere kontringer og angrep.

TOBIAS CHRISTENSEN - 5: Startet for første gang i år som ving, og klarte seg greit. Fikk ikke til de samme kombinasjonene på høyresiden i Dønnums skadefravær, men var ikke usynlig heller.

HENRIK UDAHL - 6: Skulle stått med både mål og målgivende, men endte kun med sistnevnte da scoringa hans ble annulert feilaktig for offside. Ny god kamp av Udahl, som igjen fortsetter å levere når Kjartansson er ute.

AMOR LAYOUNI - 6: En av hans bedre kamper VIF, selv uten målpoeng i kveld. God i første omgang til å kombinere med Sahraoui og Adekugbe, og skaper flere farligheter. Får en god sjanse mot slutten av kampen i drømmeposisjon, men skuddet var ikke godt nok plassert. Får helt til slutt gult kort for filming.

SEEDY JATTA - 4: Får 20 minutter etter byttet med Udahl, men klarer ikke helt å sette preg på kampen. Kommer seg til flere gode posisjoner.


Mer fra Dagsavisen