trikkeligaen

Arendal og Skeid tror flere enn dem vil kjempe i toppen

De to trenerne Roger Risholt (Arendal) og Gard Holme (Skeid) tror kampen i toppen blir like jevn som lørdagens seriepremiere tydet på.

Arendal vant 2–1 på Nordre Åsen i en jevnspilt kamp, men der Arendal var tøffere innenfor 16-meteren, samtidig som de hadde et bunnsolid forsvar.

Både Dagsavisen og VG har tippet disse to lagene øverst i 2. divisjon i år.

Kuttet lønn 42 prosent

– Ja, vi kan kjempe der, men jeg er egentlig litt overrasket over at vi er tippet så høyt. Vi har fått inn 18 nye spillere og vi har måttet kutte lønnsbudsjettet 42 prosent, så vi har vært gjennom en ganske stor prosess, sier Roger Risholt til Dagsavisen.

– Hvorfor så store kutt?

– Vi hadde noen sponsorer som var lei av å bruke mye penger på spillere som ikke leverte. Så vi måtte kvitte oss med 13–14 spillere og har hentet inn mange nye lokale gutter. I fjor var vi to sørlendinger, nå er vi ti. Vi har ikke samme bredden som før, men vi har en god ellever, sier han.

Viktige spillere mot Skeid som Tobias Hafstad og målscorer Andreas Hellum kom til klubben for noen uker siden.

– Hadde seriestarten gått som planlagt i april ville vi hatt trøbbel. Så korona-utsettelsen var bra for oss, sier Risholt.

Fikk kampen inn i ønsket spor

Skeid-trener Gard Holme sammen med skuffede Skeid-spillere etter kampen. Foto:

Sist han møtte Skeid var i 2003 da han som FFK-spiller møtte et sterkt Skeid-lag med blant andre Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm og Moa Abdellaoue i oppstillingen.

– Skeid er et offensivt lag som ga oss mye problemer, men vi har et bunnsolid forsvar som sto imot. Vi fikk kampen akkurat i det sporet vi ønsket, men hadde ønsket å utnytte dødballstyrken vår enda bedre, sier han.

Skeid har også fornyet laget mye fra i fjor med ny keeper (Anders Gundersen fra Moss), ny midtbanedirigent (Marcus Melchior fra VIF) og nye angrepsspillere (Abdul-Basit Agouda fra Grorud og Gabriel Andersen fra Tromsdalen) blant andre.

Alle disse fikk sin seriedebut for Skeid.

Kvikke bevegelser

Melchior viste gode takter på midtbanen me sine kvikke bevegelser og ble antakelig snytt for et straffespark. Han måtte gå av 20 minutter før slutt.

– Marcus sliter med en hofte og holder ikke 90 minutter ennå, sier Skeid-trener Gard Holme, som var fornøyd med mye, bortsett fra resultatet.

Han innrømmer at Arendal var mer kontante innenfor 16-meteren. Skeid har mer å gå på offensivt og de har en bred stall som er rustet for et tøft kampprogram.

Ble snytt for straffespark

Kaptein og midtstopper Fredrik Berglie, som supporterne kåret til Skeids beste, mente laget har mye å gå på, men må være tøffere i duellene.

Neste motstander er Rosenborg 2 i Trondheim før Kjelsås kommer til Nordre Åsen onsdag om halvannen uke. Kjelsås tapte 0–1 for Vard Haugesund i en kamp som ble karakterisert som et ran.

Holme har sagt at Skeid vil være blant topp fire-fem, i tillegg til Arendal vil også Egersund være der oppe. Men sesongen er uforutsigbar.

– Kampen mot Skeid ble som forventet, men begge lag ble vel snytt for straffespark her, avslutter Roger Risholt, som har som oppdrag å få Arendal på nivå med Jerv fra nabobyen Grimstad. I så fall må de rykke opp.

Skeid fikk straffespark på overtid som Johnny Buduson satte, men dommer blåste av kampen sekunder etterpå.

2. divisjon menn lørdag, avdeling 2, 1. runde:

Fløy – Sotra 0-0, Vard Haugesund – Kjelsås 1-0, Skeid – Arendal 1-2.

Spilles søndag: Egersund – Nardo, Levanger – Notodden.

Spilles mandag: Odd 2.-lag – Fram Larvik, Øygarden – Rosenborg 2.-lag.







Mer fra Dagsavisen