trikkeligaen

Skeid tapte sesongstarten mot opprykksfavoritten

(Skeid - Arendal 1-2). Skeid tapte sesongåpningen mot laget de er spådd til å kjempe i toppen med. Arendal var akkurat hakket mer kontant foran mål.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Begge scoringene kom etter pause da et ganske nykomponert Skeid-lag prøvde å låse opp Arendals gode forsvar. Det var det ingen som klarte.

Jokkes låter lød ut over Nordre Åsen der det var omlag 30 grader varmere enn forrige hjemmekamp her i desember. En gjeng frivillige gikk rundt med håndslanger og vannet det slitne kunstgresset. Alt var klart for enda en sesong i den folkelige delen av fotballpyramiden.

Begge lag er tippet som opprykkskandidater i en sannsynligvis jevn serie. Og årets første omgang viste at det i hvert fall vil bli jevnt. Og vår sjansestatistikk endte til slutt uavgjort.

- Vi må bli vassere foran mål. Det skilte lagene. Vi har 25 kamper på å ta dem igjen, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Sterk sentrallinje

Skeids Anders Johan Johansen prøver seg mot Arendal på Nordre Åsen lørdag.

Skeid har en sterk sentrallinje i laget der Marcus Melchior (fra VIF2) blir lagets nye dynamo sammen med Simen Hestnes. Arendal kom med mye fysikk, de fleste spillerne var et hode høyere enn Skeid-gutta og det var åpenbart at dette laget ville være farlige på dødballer.

Og slik kom også kampens første store sjanse da Arendal satte opp en blokk på en corner og headigen smalt i tverrliggeren.

- Ja, vi har styrke på dødballer, men ville utnyttet det enda bedre, sier Arendal-trener Roger Risholt, som sist var her som FFK-spiller da han møtte Skeid i divisjonen over i 2003.

Skeid skapte mest

Det ble omgangens største sjanse, men de øvrige tre var det Skeid som hadde. Alle angrepene kom på høyresiden der den offensive høyrebacken Matarr Njie Kah kom til en rekke innlegg. Det endte med at Abdil-Basit Agouda (som har vært innom både KFUM og Grorud) fikk to store muligheter, men både headingen og skuddet gikk utafor.

Rett før pause kom en ny mulighet sentralt da både Johnny Buduson og Agouda kom seg igjennom, men ballen gikk i en Arendal-forsvarer til corner.

Arendal-trener Roger Risholt styrte et kompakt Arendal som satte inn et høyt press i bølger. Men Skeids nykomponerte stopperduo Stian Kommandantvold og Fredrik Berglie hadde stort sett full kontroll.

Arendals hodestyrke

Arendal ropte på straffespark da Kristian Strande falt i feltet, men det så ut som et fall uten kontakt.

Skeid har mange offensive fibre i dette laget med David Hickson liggende bak de to frontfigurene. Også de tre på midten liker best å være fremoverrettet.

Arendals ledermål kom rett etter pause da Skeid ikke klarte å demme opp for hodestyrken. Innlegget fra høyre fikk Preben Skeie heade ganske uforstyrret i mål. Årets første scoring på Nordre Åsen kom i feil mål sett fra hjemmelagets side.

Skjøt og ble skadet

Marcus Melchior etter at han ble felt. Foto:

Utligningen burde sittet få minutter senere da en presis kontring endte med at Johnny Buduson elegant satte opp Marcus Melchior som kom i full fart bakfra. Han ble taklet i skuddøyeblikket fra straffemerket, skuddet gikk rett i keeper, mens Melchior ble liggende. Da var det Skeid-oksenes tur til å rope på straffespark, til ingen nytte.

Skeid prøvde å skape større trykk og fikk til også noen forsøk på venstrekanten. Men Arendals Andreas Hellum viste omgangens beste detalj da han tok ned en ball og vendte bort en motstander i samme bevegelse og fikk avgårde et godt skudd som viste at også Skeids nye keeper Anders Gundersen holder nivået.

Den nye spissen fra Tromsdalen, Gabriel Andersen, kom inn de siste 20 minuttene og erstattet midtstopper Stian Pettersen. Da ble Anders Johan Johansen flyttet inn som stopper.

Stolpeskudd

Men i Skeids offensiv ble det for få folk i forsvar og nevnte Andreas Hellum fikk stå helt umarkert og styre inn 0-2.

Skeid ga ikke opp og skapte en dobbeltsjanse etter at første forsøk gikk i stolpen.

Men reduseringen kom først langt inn i overtiden på straffespark da Kah ble felt. Johnny Buduson satte straffen flatt ned i mål. Men den kom i seneste laget. Arendal rakk bare å ta avspark før dommer blåste av. Til protester mot at han ikke la til mer tid.

Men årets første hjemmekamp endte med tap. Var det avdelingens toppkamp? Det får vi svar på litt senere i sesongen.

- Jeg er litt overrasket over at vi er tippet så høyt. Men dette var en god kamp mellom to solide lag. Vi var glade for at koronaen utsatte seriestarten, i vinter slet vi med få spillere, sier Risholt til Dagsavisen.

Supporterne kåret midtstopper Fredrik Berglie til Skeids beste, ikke noe feil valg det, men Matarr Kah skal ha honnør for sin offensive vilje på høyrebacken.

Og Marcus Melchior blir en sentral mann, men måtte ut.

- Ha ga beskjed i pausen at han ikke holdt en hel omgang til. Han sliter litt med den ene hofta, sier Holme.

Skeids neste kamp er Rosenborgs 2. lag i Trondheim kommende lørdag, mens Kjelsås kommer til neste hjemmekamp onsdag om halvannen uke.

2. divisjon, avdeling 2, 1. serierunde lørdag:

Skeid - Arendal 1-2 (0-0)

Nordre Åsen idrettspark: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Preben Skeie (49), 0-2 Andreas Hellum (82), 1-2 Johnny Buduson, straffe (90+3).

Dommer: Mohammad Hafezi, Reinsvoll IL

Gult kort: Håvard Meinseth, Arendal.

Skeids lag: Anders Gundersen - Matarr Njie Kah, Stian Kommandantvold Pettersen (Gabriel Andersen 76), Fredrik Berglie, Anders Johansen, - Simen Hestnes, Marcus Melchior (Felix Leenborg Anthonessen 69), Øystein Vestvatn - David Hickson, Johnny Buduson, Abdul-Basit Agouda.