trikkeligaen

Layouni skråsikker på at VIF får uttelling

Amor Layouni har hatt varierende prestasjoner i sine åtte første kamper for Vålerenga, men forklarer at alt kommer til å løsne når samspillet innad i laget sitter.

VALLE (Dagsavisen): Det var knyttet store forventninger til Amor Layounis retur til norsk fotball. Kantspilleren, som møter sin tidligere klubb Bodø/Glimt for første gang på søndag, står med to mål og en assist så langt denne sesongen.

– Det har vært litt opp og ned til nå, men jeg må bare være tålmodig. Vi skal bygge opp relasjoner på venstresiden, og når det sitter kommer til det å bli veldig bra, sier Amor Layouni til Dagsavisen.

Venstreback Sam Adekugbe ble solgt til tyrkiske Hatayspor fredag, og blir en del av sin nye klubb 1. august. Dermed er den canadiske landslagsspilleren tilbake i Vålerenga-troppen mot Glimt, og venstresiden til VIF får fortsette utviklingen sammen noen uker til.

– Sam er en bra spiller, og han fortjener å gå videre i karrieren. Jeg er glad på hans vegne, sier Layouni.

– Spillet må sitte

Svensk-tunisieren er svært opptatt av samspillet og relasjoner til sine medspillere, og forklarer at hele laget må fungere sammen for at VIF skal slå tilbake etter bortetapet i Stavanger og poengdeling mot Odd hjemme.

– Det er klart at man vil levere målpoeng, men for meg er det viktigst at spillet sitter. Jeg vet at målpoengene kommer til å fortsette å komme etterhvert. Jeg har ikke fått utnyttet ferdighetene mine her til det fulle ennå, og det har vært litt “mellanmjölk”. Men når relasjonene sitter helt, og jeg blir spilt i riktige posisjoner, kommer det til å løsne, forklarer han.

Kanten forteller at han er helt avhengig av sine medspillere for å få ut potensialet sitt, i motsetning til andre spillertyper som Aron Dønnum.

– Man må vite hva man er god til selv. Hvis du ser på Aron, for eksempel, som kan dra av to-tre spillere på egen hånd og lage kaos helt alene. Jeg er annerledes, da jeg trenger lagkameratene mine for å være god. Relasjonene må bare sitte, og da vet jeg at jeg har det som skal til, sier Layouni.

Angrer ikke

VIFs kommende motstander hadde også Amor Layouni i kikkerten før sesongstart. I et intervju med VG i januar, fortalte han om tilbudet han fikk av de regjerende seriemesterne. Han var ikke fornøyd.

– Tilbudet Glimt ga meg, var bare en hån etter alle pengene jeg har tjent inn for dem, sa Layouni til VG.

Nå, fem måneder senere, angrer ikke vingen på at han valgte VIF fremfor Glimt, selv om sistnevnte leder Eliteserien.

– Glimt er en fantastisk klubb med fantastiske trenere, men jeg angrer ikke. Det hadde føltes feil å dra tilbake dit igjen. Jeg stortrives her, og har troen på at jeg skal bli god her også, og at vi skal klatre på tabellen så fort relasjonene sitter ordentlig.

Amor Layouni i aksjon under fredagens VIF-trening. Foto:

– Legge seg bakpå på hjemmebane? Aldri

Svensk-tunisieren har klokkertro på at Vålerenga skal kunne slå serielederen, som onsdag slo Strømsgodset hele 7–2. Selvtillit blir viktig, forklarer han.

– Vi må gå ut på banen med selvtillit, være aggressive og spille vårt spill. Det er da vi er best, sier Layouni og legger til:

– I tillegg får vi håpe at alle mann kommer seg gjennom kampen uten å bli skadet.

Odd er det eneste laget som har slått Glimt i år, da skienslaget vant 1–0 sent i mai. Med godt og strukturert forsvarsspill holdt de stillingen ut kampen etter en tidlig scoring. Ifølge Layouni, skal ikke VIF parkere bussen for å få poeng på søndag.

– Legge seg bakpå og være kynisk på hjemmebane? Aldri, konstaterer vingen og legger til:

– For at vi skal utvikle spillet vårt, så må vi fortsette å spille sånn. Selv om ikke alt sitter akkurat nå, så må vi bare fortsette å øve. Det var sånn vi gjorde det i Glimt fra 2018 til 2019, og videre etter mitt siste år der. Vi må ha tro på det, og kjøre på. Da blir det til slutt veldig bra.



Mer fra Dagsavisen