trikkeligaen

Kjelsås langt nede etter tap i premieren: – Vi tar med oss en sinnsykt sterk prestasjon, som ikke er verdt noen ting

(Vard Haugesund - Kjelsås 1-0) Kjelsås kunne fort ha scoret et mål, eller ti, i seriepremieren, men måtte til slutt gå både målløse og poengløse av Haugesund stadion.

Det var nesten ikke til å tro at Kjelsås ikke fikk ballen i mål i seriepremieren borte mot Vard Haugesund. Kjelsås spilte seg til den ene sjansen større enn den forrige, gjennom samtlige 90 minutter, men da hverken Rosland, Brotangen, Paintsil, Akinyemi, eller debutant Jacob Hanstad klarte å sette noen av mulighetene sine, dukket i stedet gjestenes spiss «Chima» opp på overtid, og sikret seieren for Vard Haugesund.

– Du kjenner den i magen. Den er selvfølgelig blytung. Det blir jo ofte litt sånn de dagene man egentlig gjør en mer eller mindre perfekt forestilling, også roter man det til. Men det er klart vi må sette sjansene våre, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter sesongens første seriekamp.

Skapte kjempemulighet med ti mann

Vard scoret altså på overtid, men bare 3-4 minutter tidligere brant Akinbola Akinyemi den tiende gode målsjansen. Det til tross for at de på dette tidspunktet hadde blitt redusert til ti mann etter at Lars Brotangen tre minutter tidligere hadde pådratt seg sitt andre gule kort.

Brotangen var for øvrig mannen som hadde den største sjansen i første omgang, men forsøket med hodet etter et hjørnespark ble reddet på streken.

– Når du skaper ti sjanser er det ulogisk at man ikke har punktert kampen. Med normal uttelling hadde du gjort det, sier en skuffet Eivind Kampen.

Rødt kort nummer to

Da Vard scoret kokte det over for Akinbola Akinyemi som plukket opp to gule kort på rappen for protester. Flere av Kjelsås-spillerne mente nemlig at Vard-spissen sto i offside da Kjelsås-debutant Henning Vassdal klarerte ballen i vertenes Stian Barane. Ballen fant veien til «Chima», som i beste fall sto helt på offsidegrensen, og han kunne enkelt stange inn kampens eneste mål.

– Det er jo veldig sånn typisk i sånne kamper. Vi har vært klart best, men ikke forsynt oss. Og det blir vanskelig å holde konsentrasjonen, og man begynner kanskje å tenke mer på målet man hadde fortjent, sier Kampen, som syns det er vanskelig å ha noen klar formening om det var offside eller ikke, men syns den så mistenkelig ut.

Ingen sluttspurt

Med to mann ute de siste minuttene ble det vanskelig å skape noe de siste minuttene for Kjelsås, som bittert måtte innse at det ble null poeng i sesongens første kamp. Men en god prestasjon, det var det.

– Hvis du bare ser på prestasjonen så er jo den helt tipp topp, alt går etter planen og det er bra gjennomført. Vi tar med oss at vi gjør en sinnsykt sterk prestasjon, men den er jo ikke verdt noen ting i banken, sier Kampen, som ikke gledet seg spesielt til en sju timer lang busstur hjemover nå.

Dette ble for øvrig den offisielle debuten for både Jacob Hanstad, Rasmus Løvseth og Henning Vassdal for Kjelsås.

Neste kamp for Kjelsås er hjemme mot Odd 2, lørdag 16.00.

En oppsummering av alle Kjelsås sine muligheter får her:

1. omgang

Det startet allerede etter bare noen få minutter da Rasmus Løvseth presset frem en feilpasning fra vertenes målvakt Thomas Kinn. Han spilte ballen i Løvseth, og ballen trillet mot det tomme målet, men en Vard-spiller fikk avverget baklengsmål.

Men ballen havnet i stedet for på foten til Erik Rosland, som var nær ved å skru ballen bort i lengste kryss med sitt høyreben, men ballen gikk til side for mål.

Samme mann led samme skjebne da han litt senere i omgangen fikk forsøke seg fra 15 meter. Denne gangen gikk han for å sette den lavt i nærmeste hjørne, men altså til side for mål nok en gang.

Omgangens største sjanse kom imidlertid på hjørnespark. Utoverskrudd med Jesper Sollis høyrebein fant kula pannebrasken til Lars Brotangen. Han klarte å sette ballen innenfor metallverket, og god til side for Kinn, men på streken sto en annen Vard-spiller, og fikk klarert.

Det var vesentlig større intervaller mellom hver Vard-avslutning, men Erling Myklebust var ikke langt unna da han fikk vende opp på 12 meter og klemme av et skudd. Avslutningen ble imidlertid keepermat for William De Rocha i Kjelsås-målet, da avslutningen gikk lavt, og rett på ham.

2. omgang

47 minutter: Jacob Hanstad får fyre av ganske uforstyrra fra 16 meter, men på halv-volley klarer han ikke å sette ballen under tverrliggeren.

55 minutter: Nytt utoverskrudd hjørnespark fra Solli finner Brotangen. Denne gang forsøkte stopperen seg med høyrebeinet. Men i likhet med Hanstads forsøk gikk ballen over mål.

61 minutter: Rosland kommer ute til venstre, og slå ballen i retning Hanstad og Yaw Paintsil. Førstnevnte lar ballen passere, og Yaw Paintsil banker den i stolpen, og ut.

62 minutter: En våken Solli snapper ballen foran en Vard-forsvarer og stormer i angrep. Spiller ballen perfekt igjennom til Paintsil som får en dårlig førsteberøring, og Vard-målvakt Kinn kommer og får avverga.

63 minutter: Akinbola Akinyemi stiger til værs på nok et utoverskrudd hjørnespark fra Solli, men ballen treffer oversiden av tverrliggeren.

88 minutter: Akinbola Akinyemi blir spilt igjennom etter at Kjelsås har blitt redusert til ti mann, men nok en gang går Kinn, sammen med en Vard-forsvarer seirende ut av duellen.