trikkeligaen

Sørås sikret tre KFUM-poeng på sin egen 23-årsdag

(KFUM Oslo - Ranheim 2-1). Tore Sørås banket inn 2-1-scoringen som sikret KFUM tre poeng hjemme mot Ranheim, på sin egen bursdag.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): KFUM leverte et mesterstykke av en fotballkamp de første 45 minuttene hjemme mot Ranheim. Alle tre målene i kampen ble scoret i løpet av den første omgangen, som KFUM vant 2-1.

Det siste målet, i en ellevill førsteomgang kom etter en drøy halvtime, da Phillip Romsaas fant Tore Sørås inne i feltet. Til tross for mange motstandere i nærheten inne i feltet, var det ingen som greide å forhindre Sørås fra å dunke inn det som til slutt skulle vise seg å være seiersmålet – på sin egen 23-årsdag.

– Det er stas det. Jeg tenkte ikke på det så mye under kampen, for det kokte litt på slutten der. Men det er deilig det, sier Sørås til Dagsavisen.

Men stort mye mer til feiring blir det ikke på matchvinneren.

– Nei, det blir en beskjeden feiring, for vi har kamp igjen om ikke mange dager. Det blir vel å se litt på Skottland-England. Jeg tok feiringa her, smiler Sørås.

Romsaas i storform

Til tross for at det ble tre poeng og seier for KFUM, så burde hjemmelaget kanskje ha avgjort kampen allerede etter de første 45 minuttene.

Alt stemte for Kåffa de første 45 minuttene. Og en som utmerket seg spesielt positivt, var Phillip Romsaas ute på høyrekanten.

I tillegg til å være nest sist på Sørås sin avgjørende scoring, var det også hans avslutning som til slutt havnet i beina på Remi André Svindland, som scoret det første målet i kampen. Han serverte også Svindland to ganger til (én i førsteomgang og én i andreomgang), på nærmest blankt mål, uten at det ble scoring. I tillegg hadde Alagie Sanyang to gode muligheter før pause.

Trener Jørgen Isnes var strålende fornøyd med det han fikk se av sine gutter før pause.

– Vi traff jo på alt av det vi hadde trent på i treningsuka. Inn i prioriterte rom. Når vi kommer forbi er det doblinger og tripplinger, mye bra kombinasjonsspill. Kunne ha scora flere. De er ganske store de vi har i tillegg til måla. Vi traff på mye, og har god kontroll på Ranheim – de har absolutt ingenting, sier Isnes til Dagsavisen.

– Vi treffer bra på inngangen på kampen og følger kampplanen bra, og er påskrudd og klarer å presse de litt lave, og får mye situasjoner i og rundt deres boks. Og så får vi med oss to «gåller» også, sier Sørås.

Tore Sørås. Dodou Gaye. KFUM-Ranheim. Sommeren 2021.

Baktung andreomgang

Men noe hadde Ranheim også de første 45 minuttene. Et par hjørnespark like etter 20 spilte minutter skapte trøbbel for KFUM, som måtte se Marcus Mehnert stange inn det som på dette tidspunktet var 1-1-målet, veldig ufortjent.

Men bortsett fra det var KFUM fullstendig overlegne på Intility, og burde avgjort kampen før pause.

– Jeg skulle gjerne sett at vi klarte å sette noen fler av de mulighetene vi får selvsagt, men når vi får seieren til slutt er det bare deilig, sier KFUM-treneren.

Det er matchvinner Sørås enig i.

– Det er en deilig seier, men vi har store muligheter til å score flere, så jeg syns vi kan være litt skarpere, og avgjøre matchen, sier han.

KFUM kom også bra ut i andreomgang, og den nevnte muligheten til Svindland kom sju minutter etter hvilen. Men den siste halvtimen tilhørte Ranheim, som klarte å få KFUM dype, og sette et voldsomt trykk med mange dødballer der de blant annet hadde en i tverrliggeren, og en i nettet, som ble annullert for offside.

– Starten på andre er for så vidt helt grei den også, men så er det 30-35 minutter der vi ikke treffer når vi vinner ballen. Litt samme som det var mot Grorud egentlig. Kommer oss ikke ut, slår ikke inn bak dem når vi burde slå inn bak dem og få flytta opp laget. Dårlig aggressivitet. Mange sånne småting som gjør at Ranheim får satt et trykk på oss da. Vi gir bort unødvendig mange dødballer også, og så ser man at det blir litt slitne hoder som det er vanskelig å få kontakt med etter hvert, utpå der også. Prøver å sette inn Robin (Rasch) som leder der og, Hammer helt på slutten, forklarer Isnes.

Berømmer målvakten

Mot tampen måtte også målvakt Knut André Skjærstein i aksjon ved to-tre anledninger, og løste oppgavene bra.

– Noen ganger i fotballkamper vil du oppleve de periodene der, og da må du ha en matchvinner – enten på stopper eller keeper. Og det har vi jo. All ære til Knut, blant annet, som har flere gode involveringer. Det er ikke gigantiske sjanser, men de må stoppes, sier Isnes.

Selv om han gjerne skulle sett at hans gutter hadde scoret flere mål tidlig i kampen er han likevel klar på at når alt ble som det ble, så fikk de en veldig deilig seier.

– Det er sterkt å slå Ranheim, og som noen av gutta sier i garderoben også; når vi faktisk bare leder med ett, så blir det jo enda deiligere når vi står imot og får den gleden ved kampslutt også, smiler Isnes.

Alt i alt ble det likevel en fullt fortjent seier til KFUM, som nå ligger på 8. plass, med åtte poeng (likt med Sogndal, Raufoss, Grorud og Sandnes Ulf).

KFUM skal i aksjon igjen allerede på tirsdag. Da venter Bryne på Jæren.

1. divisjon menn fredag, 6. runde:

KFUM Oslo – Ranheim 2-1 (2-1)

Intility arena: 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Remi-André Svindland (9), 1-1 Marcus Mehnert (23), 2-1 Tore André Sørås (32).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

KFUM Oslo (4-2-3-1): Knut André Skjærstein – Dadi Dodou Gaye, Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Moa Mahnin (Robin Rasch fra 70.), Tore André Sørås – Philip Romsaas (Håkon Hoseth fra 85.), Remi-André Svindland (Christopher Lindquist fra 79.), Alagie Sanyang – David Tavakoli (Jørgen Hammer fra 85.).

Ranheim (4-3-3): Magnus Rønnekleiv Lenes – Sondre Langås (Elias Hoff Melkersen fra 88.), Daniel Kvande (Øyvind Alseth fra 46.), Christian Eggen Rismark, Erik Tønne – Mads Reginiussen, Jakob Tromsdal (Ruben Alte fra 46.), Adrià Mateo López – Sivert Solli (Michael Karlsen fra 78.), Marcus Mehnert, Simon Marklund (Filip Brattbakk fra 56.).

Sample HTML block

Mer fra Dagsavisen