Kommentar

Ingen VIF-spillere møtte pressen

Journalister ble stående i mediesonen en time etter kampslutt ventende på reaksjoner og kommentarer fra flere VIF-spillere. Ingen kom.

1-1 var klart et skuffende resultat for Dag-Eilev Fagermo og hans mannskap da kampbildet ble som det ble i andre omgang mot Odd da VIF var klart best. Det var også lite fokus på selve kampen i ettertid, da John Kitolanos grisetakling på Aron Dønnum stjal overskriftene etter kampslutt.

Men både Kitiolano selv og til og med dommer Svein Oddvar Moen møtte pressen i mixed zone for å forklare sin opplevelse og oppfatning av selve situasjonen. Aron Dønnum får vi gi godkjent fravær, da skaden hans var såpass ny og han fikk behandling av VIFs fysioterapeut og lege.

Dag-Eilev Fagermo kunne fortelle at vi måtte vente tidligst til i morgen for å få en ordentlig status på Dønnums skade.

For den eneste fra VIF-leiren som kom ut fra garderoben til pressen, var Fagermo. Det er nok ikke det morsomste han vet, men han er tålmodig nok til å prate med alle fremmøtte mediehus som vil ha en kommentar eller to, selv om han ofte må gjenta seg selv til flere journalister.

Da han fullførte sitt siste intervju for kvelden, ble mediene stående i vente på VIF-spillerne. For en halvtimes tid siden hadde allerede første Odd-spiller dukket opp i mediesonen. Men kort tid etter at Fagermo forlot området, får de fremmøtte journalistene beskjed fra en VIF-ansatt om at Fagermo var Vålerengas eneste representant i media denne kvelden.

Hæ? På hjemmebane? Etter 1-1 mot Odd?

Det er ingen tvil om at Eliteserien i disse dager kommer så til de grader i skyggen av Europamesterskapet, så velger Vålerenga å ikke sende en eneste spiller til intervju etter en svært underholdende og kontroversiell kamp? På hjemmebane? Dette er så uprofesjonelt, VIF.

Skal man selge både Vålerenga som klubb og Eliteserien som produkt, kan man ikke skjerme spillerne fra media etter kampene. Ta Seedy Jatta, for eksempel: Unggutten som fikk en gyllen mulighet til å vise seg frem da Dønnum måtte ut. Henrik Udahl: Spissen som fortsetter å score i Kjartanssons fravær. Fredrik Oldrup Jensen: Første møte med gamleklubben Odd.

Ingen av disse fikk mediene snakke med, og man kan jo spørre seg selv om hvorfor så mange fotballinteresserte nordmenn ikke velger å følge med på Eliteserien. Man må i det minste slippe profilene til pressen for å styrke produktet.

På søndag kommer serieleder Bodø/Glimt på besøk til Valle. Skal VIF holde igjen spillerne i garderoben etter den storkampen der også?


Nyeste fra Dagsavisen.no: