trikkeligaen

Näsberg klar igjen for 90 minutter - Tollås tilbake i troppen

Vålerenga avsluttet kampen mot Viking søndag med to midtbanespillere som midtstoppere. Mot Odd onsdag regner Dag-Eilev Fagermo med at samme utfall ikke skjer igjen.

VALLE (Dagsavisen): Mens kaptein Jonatan Tollås Nation sto over kampen i Stavanger grunnet skade, måtte både Brage Skaret og Ivan Näsberg ut før 90 minutter var spilt. Unge Skaret måtte igjen ut med krampe, mens Näsberg ble byttet ut grunnet ettervirkninger av covid-19, som han gjennomgikk tidligere i vår.

Med både Näsberg og Skaret i full trening tirsdag, regner VIF-trener Dag-Eilev Fagermo med at begge er klare for hele kampen mot Odd onsdag kveld.

Han forklarer også at Näsberg har vært redusert i formen etter å ha gjennomgått korona.

– Ivan har jo hatt korona, og derfor har han vært indisponert. Han er heldigvis mye bedre nå, og jeg regner med at han er klar for 90 minutter i morgen (onsdag). Han har vært fantastisk som virkelig stilt opp for klubben i det siste, og det er veldig bra, sier Fagermo til Dagsavisen og legger til:

– Det går jo på lungene, så han har slitt litt med pusten. Heldigvis er han klar igjen nå.

Ivan Näsberg under tirsdagens VIF-trening. Foto:

Ivan Näsberg har ikke svart på Dagsavisens henvendelser tirsdag.

Tollås tilbake

Førstevalg på stopperplass Jonatan Tollås Nation, som så langt denne sesongen står med to mål fra stopperplass i Eliteserien, var ikke med til Stavanger søndag. Få dager før kamp ble kapteinen meldt klar, men var ikke å se på banen mot Viking.

– Tollås er bedre nå. Om han er klar for kamp i morgen gjenstår å se, men han er i alle fall klar for troppen, konstaterer Fagermo.

Nation trente ikke med resten av laget tirsdag, men skal etter planen være med i troppen mot Odd.

Stortalentet Odin Thiago Holm, som opererte menisken i februar, trente sammen med resten av laget og er etter alt å dømme klar for kamp igjen om ikke lang tid. 18-åringen har trent med laget fullt en ukes tid nå, og ligger langt foran skjemaet på veien tilbake, slik Discovery skrev sist uke.

Adekugbe på landslagsoppdrag

Sam Adekugbe har den siste tiden vært på landslagsoppdrag for Canada, og spilte dermed heller ikke med mot Viking. Han var heller ikke til stede på tirsdagens trening. I tillegg skal flere utenlandske klubber være interessert i å hente venstrebacken, men Fagermo forteller at han ikke er på vei vekk fra VIF per nå.

– Han er på landslagsoppdrag.

– Ikke på vei til en annen klubb?

– Nei, han er tilbake her i morgen eller på torsdag. Han rekker Glimt-kampen på søndag, konstaterer han.

Dermed er det høyst sannsynlig at Felix Horn Myhre igjen starter som venstreback onsdag.

Onsdag kveld venter altså Odd som VIFs neste utfordring. Her skal Vålerenga revansjere det sure 1-4-tapet for Viking.

– Rent spillemessig var vi veldig gode mot viking til siste tredel offensivt, men vi bommer på sjansene våre. I tillegg slapp vi inn altfor lette mål med altfor store personlige feil. Vi får håpe det er borte mot Odd, og at spillerne presterer på det nivået de har potensialet til. Da slår vi Odd, avslutter Fagermo.

Nyeste fra Dagsavisen.no: