trikkeligaen

Kjelsås fikk temposjokk i generalprøven på Gjemselund: – Vi kommer ikke til å vinne noe om vi er så puslete

Brudd imot, og dårlig duellkraft preget Kjelsås sin generalprøve borte mot Kongsvinger.

Gjemselund (Dagsavisen): Kjelsås visste at det ble en tøff test borte mot opprykksfavoritt Kongsvinger i den siste treningskampen en snau uke før seriestarten. Og det ble det. Til slutt endte kampen med 4-2 til vertene Kongsvinger.

– Vi får litt temposjokk. Vi har en plan, og så klarer vi ikke helt å leve opp til det og blir litt satt ut av den grunn. Taper veldig mange 50/50-dueller. Vi klarer ikke å gjøre det vi har blitt enige om rett og slett, sier Kjelsås-kaptein Jesper Solli til Dagsavisen etter kampen.

Trener Eivind Kampen er av samme oppfatning.

– Kjapt oppsummert så er det litt mann mot gutter i avgjørende øyeblikk. Vi blir knuffa bort, og blir pirkete og fislete. Men i dag tror jeg vi fikk litt temposjokk. Både når vi vinner ball, og når de vinner ball så er det veldig stor forskjell på lagene, sier treneren.

Saken fortsetter under bildet.

Eivind Kampen på Gjemselund. Treningskamp sommeren 2021. 4-2

For mange feil

For det så veldig enkelt ut da Kongsvinger angrep. Stygge feilpasninger, balltap, og svake valg ga Kongsvinger mye plass å boltre seg på, og til pause ledet hjemmelaget 2-1.

Til tross for at Kjelsås startet kampen fint, så man tidlig tender til at Kongsvinger var ivrige på å angripe hurtig da Kjelsås gjorde feil.

– Ja, jeg syns jo de første 10-15 minuttene er bra. Men du ser at når vi mister ballen så kommer de overgangene og har noen gir i seg som det er kvalitet på. Og etter hvert blir det flere og flere av de mulighetene til å straffe oss, og prege matchen, forklarer Kampen.

Kjelsås sitt mål i førsteomgang ble scoret av Glenn Mjelde Håberg, som slo et innlegg som sklei av foten, og dalte over hodet til Kongsvinger-keeper Andreas Smedplass, og i mål.

Saken fortsetter under bildet.

Glenn Mjelde Håberg. Kjelsås-jubel. Treningskamp borte mot Kognsvigner sommeren 2021. 4-2

Men utenom målet til Håberg var det lite Kjelsås hadde å komme med av ordentlig farligheter.

– Vi søler vekk brudda våre med å være litt puslete og forsiktige. De eksploderer hver gang de både mister, og vinner ballen. Så i den fasen ble vi rett og slett myrdet, innrømmer Kampen.

Mål etter femmeter

Andreomgangen så ikke bedre ut. 3-1 kom etter en femmeter til Kongsvinger kun fire minutter etter hvilen.

– Det tredje målet er ganske oppsummerende. Da er det en femmeter; vinneren av den duellen bestemmer hva som skal skje. Og så vinner de både første ,andre og tredjeduell, og så er vi plutselig blåst av banen, sier en skuffet Kampen.

– Vi taper nærkampene våre jevnt over, gjennom hele matchen også mister vi ballen på veldig uforutsigbare måter. Og det er klart det er vanskelig å forsvarere seg mot balltap på egen banehalvdel, for da er du i ubalanse. Da ser du hvor sterke Kongsvinger er til å utnytte sånne type feil, legger han til.

4-1-målet var også av det billige slaget. Midtstopper Sigurd Martinussen klinket en pasning rett i beina på Brage Berg Pedersen, som hamret inn sitt andre mål for dagen.

Men slike feil ble gjort av alle på Kjelsås gjennom kampen, og ga i det hele tatt forsvaret vanskelige arbeidsforhold på Gjemselund.

– Ja, jeg er helt enig i det. Forsvaret får vanskelige arbeidsoppgaver. Det siste er jo en megatabbe da. Så det er klart det er noe annet.

Vekkerklokka ringte i tide

Eivind Kampen kan imidlertid ta med seg at vekkerklokka i hvert fall ringte før de skal være på jobb. Nå gjelder det bare å kjappe seg ut døra, og komme seg på kontoret innen lørdag klokka 15.00 i Haugesund, der første seriekamp spilles.

– Ja, det var en fin vekker, men jeg får ikke skjelven av dette. Samtidig er det klart det er ting som må på plass, sier han.

– Har du klart for deg i hodet hva dere må bruke den siste treningsuka på nå?

– Det er jo det enkleste vi må ta tak i her. Det er veldig greit. Vi kommer ikke til å vinne noen kamper hvis vi ikke duellerer, og fisler og pusler sånn som det her. Men jeg er ikke veldig bekymra for det, for dette tror jeg vi skal få på plass, men det er klart det er jo vondt å bli feid av banen på de tinga der, sier han, og legger til:

– I det øyeblikket du blir bulka ut av stilen, så får du litt høyere skuldre med ball også. Så vi må forenkle litt i det offensive spillet, og så må vi være litt mer kontante rett og slett.

Heller ikke kaptein Jesper Solli føler at det er veldig mye som må på plass før det ser respektabelt ut.

– Det er småfeil som gjør at vi slipper inn de målene, og vi kunne like gjerne hatt 1-1 til pause. Og det gjelder for så vidt andreomgangen også. Vi slipper inn helt forferdelige mål, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Jesper Solli. Treningskamp. Kongsvinger-kjelsås sommeren 2021. 4-2

Tar med seg det offensive

Men alt var ikke bekmørkt i sola på Gjemselund søndag. Kjelsås fikk med seg et mål nummer to fem minutter slutt, da de presset fram en feil omtrent 25 meter fra Kongsvingers mål, og med keeper på halvdistanse lobbet Erik Grønner inn ballen over hodet på Smedplass.

– Offensivt gjennom matchen syns jeg vi gjør masse positivt og kommer herfra med å, logisk sett riktig, score et par mål. Selv om den første er en merkelig variant. Det vi taper på er denne voksenheten. Der er de en divisjon over rett og slett.

Kjelsås serieåpner altså borte mot Vard Haugesund på lørdag. Kampen advarer om at Vard har mange av de samme kvalitetene som Kongsvinger besitter.

– Vard Haugesund blir litt i samme gata. Ikke like godt lag, men veldig gode de også. Fysiske og direkte. Blir mye bukling der og. De er også direkte i stilen, de er fysiske og presser høyt.

– Blir viktig i unngå de samme feilene som i dag, med andre ord?

– Helt klart. Det blir akkurat det samme. Så dette ar jo sånn sett alt vi ønska oss, bortsett fra at man skulle løst det veldig mye bedre. Det er en ryddig oppgave vi har foran oss inn mot den matchen, avslutter Kampen.

Mer fra Dagsavisen