trikkeligaen

18 år gamle Zafeiris scoret sitt første Grorud-mål i byderbyet

Christos Zafeiris var glad for scoring, men skuffet over at det ikke ble mer enn ett poeng mot KFUM lørdag.

I lørdagens byderby mellom Grorud og KFUM, som endte 2-2, scoret endelig Chirstos Zafeiris (18) sitt første mål i Grorud-drakta.

Unggutten, som er født i Athen, kom til Grorud fra Vålerenga før forrige sesong, og imponerte i de 20 kampene han fikk vise seg frem da, men noen scoring ble det ikke.

Etter å ha storspilt i de fire første kampene også denne sesongen var det på sin plass at hans første scoring kom i den femte.

– Det var veldig fint, og deilig å få den første scoringa, men jeg skulle gjerne hatt tre poeng også. Vi får ta det med oss videre, og så ser vi mot Bryne på fredag, sier 18-åringen til Dagsavisen.

Flott, og viktig mål

Zafeiris, som er et av Norges aller største talenter, fikk ikke bare ballen i nettet. Scoringen var av den vakre sorten i tillegg.

Det hele startet med at han selv snappet opp et pasningsforsøk fra KFUMs Moa Mahnin. Han fant spissen sin, Oscar Aga, kjapt, og Zafeiris selv tok et helhjerta løp ut til venstre.

Med alternativer i begge retninger ble det opp til Aga å avgjøre hvor, og når, han ville spille ballen. Han valgte til slutt Zafeiris til venstre. Med en perfekt timet og tilrettelagt ball kunne Zafeiris skru ballen lekkert forbi Knut André Skjærstein i Kåffa-målet.

– Det var egentlig perfekt. Stopperen tar et valg og går på han, og han åpner rom for meg og pasningen fra Aga er helt perfekt, så jeg får ganske god tid. Det ble bra, smiler Zafeiris forsiktig.

Scoringen, som kom fem minutter før pause, ble omgangens siste, og sørget for at Grorud ledet fullt fortjent 2-1 til pause.

– Målet ditt burde kanskje vært matchvinnerscoringen?

– Ja, eller så kunne vi kanskje prøvd å avslutte kampen med å score ett, eller kanskje to til, og ikke la de komme inn, svarer Zafeiris.

Tøff andreomgang

Og han har et poeng. Grorud dominerte fullstendig i de første 45 minuttene, og Zafeiris var fornøyd med måten Grorud slo tilbake etter at Aaron Kiil Olsen ga KFUM ledelsen etter et kvarter.

– Det vi gjør etter deres 1-0-scoring er veldig bra, vi bare fortsetter å spille og skape sjanser. Selv om de scorer så er det vi som har kontroll over kampen, og scorer to, sier han.

Men etter pause snudde vinden på Grorudbanen.

– Det var en tøff kamp, men vi har egentlig ganske god kontroll. Vi gjør en ganske god førsteomgang, og så kommer vi ut i andreomgang og lar de få to cornere. De skaper noen sjanser, og de får litt momentet mot oss, sier Zafeiris.

Fant ikke de gode løsningene

Og med det kom også KFUM-scoring nummer to, signert Jesper Taaje, som sørget for at det til slutt endte 2-2.

– Hadde vi greid å gjøre den samme greia som på den første scoringen, der vi får den opp i mellomrommet, får tredjemannspasning, opp til Martin (Høyland) eller en annen av mellomromsspillerne så hadde vi kanskje scoret flere i andreomgang også, men vi fikk det ikke til så mye etter pausen. Det var kanskje egentlig det som var problemet, forteller Zafeiris.

Groruds første scoring, i førsteomgang, kom etter at nettopp Martin Høyland ble spilt fri i mellomrommet, for så å bli taklet av Jesper Taaje innenfor 16-meteren. Straffen satte Oscar Aga i mål.

– Men dere viser styrke igjen da, og får ikke akkurat med dere mer enn dere fortjener i dag heller?

– Ja, vi viser styrke, og at vi henger med. Vi gjør det egentlig tøft for alle, så det er … greit, ler Zafeiris beskjedent.

Grorud ligger på samme plass som de gjorde før helgens runde, nemlig på femte – nå med elleve poeng.

Neste kamp spilles borte mot Bryne, på fredag.

Mer fra Dagsavisen