trikkeligaen

KFUM-trener Isnes etter poengdeling mot Grorud: – Jeg var lei meg i pausen

(Grorud - KFUM Oslo 2-2). KFUM-trener Jørgen Isnes beklaget førsteomgangen de leverte borte mot Grorud lørdag. Men i pausen fant Kåffa igjen seg selv, og fikk med seg ett poeng.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): KFUM fikk en tøff start på lørdagens 1. divisjonskamp borte mot Grorud. Vertenes høye press plaget vettet av gjestene, som slet med å skape noe som helst på et heltent og velfungerende lag.

Ved flere anledninger var Kåffa svært nær ved å miste ballen i livsfarlige posisjoner, og at de selv tok ledelsen ved Aaron Kiil Olsen på et hjørnespark etter et kvarter, var det veldig imot spillets gang.

Men Grorud svarte, og gikk til pause med en fullt fortjent 2-1-ledelse. I pausen var KFUM-trener Jørgen Isnes svært skuffa.

Saken fortsetter under bildet

Grorud-keeper Mats Viken prøver febrilsk å redde ballen før den sniker seg over mållinjen, men må se at KFUM-stopper Aron Kiil Olsen (nr. 5) får sneket den inn mål.

Var lei seg

– Jeg vil bare beklage den førsteomgangen vi drar frem. Det var fryktelig skuffende. Jeg var lei meg i pausen jeg, og det sa jeg til gutta også. Jeg veit ikke helt hvorfor det blei sånn, så det var vanskelig å sette fingeren på noe, for det var mye pasningsfeil, og man visste jo ikke hvor man var hele tida, og det virka litt sånn «å, er det fotballkamp?», og det fikk gutta vite i pausen, forteller Isnes til Dagsavisen etter kampen.

For å presisere; det var ikke vanskelig å finne noe som ikke stemte hos KFUM, men for trener Isnes var det en utfordring å finne ut hva han skulle ta tak i, i pausen. «Alt» hadde blitt for mye.

– Du kan jo gå inn og peke på noen elementer i spillet som ikke fungerte. Blant annet at stopperne våre blei for breie. Det var noe vi tok tak i, og det fungerte. Det ga oss bedre tempo i vendingsspillet vårt, som hjalp oss da vi skulle spille oss ut. Der sleit vi fryktelig i førsteomgang, forklarer Isnes, og fortsetter:

– I førsteomgang kvitta vi oss med ballen når vi først hadde den vi, og så er vi fryktelig når vi vinner ballen gunstig noen ganger. Da titter vi ned, og så frakter vi, og så mister vi. Noe som ikke sto på agendaen til denne kampen, sier Isnes.

Mistet oversikten

Det var nøyaktig det som skjedde da Grorud tok ledelsen. KFUM fikk tak i ballen midt på banen, Moa mistet oversikten og slo en pasning mot Remi André Svindland, som Christos Zafeiris snappet opp. 30 sekunder senere dunket nevnte Zafeiris inn ledermålet.

– Det var enorme avstander hos oss i det offensive spillet. Både da vi skulle spille oss ut bakfra og når vi kom oss høyere i banen. Det var spinnvilt å se på innimellom, sier Isnes.

Og det virket som at Isnes og hans trenerteam plukket ut de riktige tingene å snakke om i pausen. For etter hvilen var KFUM som tok tak i kampen.

– Jeg hevet stemmen litt og så sa jeg bare at jeg er fryktelig skuffa. For jeg veit ikke helt hvordan det har blitt sånn, og hvorfor det ser sånn ut, foreller Isnes.

KFUM trykket på riktige knapper

Og det virket som trenerteamet klarte å finne de riktige tingene å ta tak i, for etter hvilen var det KFUM som tok kommandoen.

– Vi klarte å justere i pausen og fikk hurtigere balltempo for vendinger, blant annet ved at vi satt stopperne våre smalere. Det er snakk om noen små justeringer, og en liten hårføner, smiler Isnes, som var stolt av det gutta leverte etter pause.

– Jeg syns vi viser karakterstyrke. Det har jeg vært nettopp nede og sagt til gutta. Det er veldig fort gjort å bare falle sammen etter en sånn prestasjon, men det gjør vi ikke. Og jeg syns andreomgangen er ganske god, og vi trykker Grorud tilbake på flere måter, sier Isnes.

KFUM-trener Jørgen Isnes diskuterer med assistent Johannes Moesgaard på vei inn til pausen på Grorud Arctic Match lørdag.

KFUM fikk også utligningen sin, signert Jesper Taaje.

– Vi sliter veldig i den første omgangen, og selv etter vi får et heller ufortjent ledermål klarer vi ikke å justere oss inn. Vi burde fått en boost av det målet, men det er noe energiløst og skuffende over oss i den første omgangen. I pausen får vi justert en del småting som vi ikke var spesielt gode på i den første omgangen, og da blir det mye enklere for oss i de siste 45 minuttene. Da viser vi karaktert og mer av hva som bor i oss, sier Taaje til Dagsavisen.

Begge skapte sjanser

Begge lagene skapte sjanser nok til å ta med seg alle tre poengene, og spesielt KFUM etter hvilen. Etter 70 minutter bommet Remi André Svindland da han ble spilt igjennom. Til tross for mye ledig nett klarte han ikke å få ballen i mål. Også Alagie Sanyang var nære på med et hodestøt på bakre stolpe, men en klasseredning av Mats Gulbrandsen Viken forhindret en tredje Kåffa scoring.

– Remi sin er jo helt vill. Det er åpent mål, så vi er nære. Men Grorud var såpass mye bedre enn oss i førsteomgangen selv om det ikke florerte med sjanser, men du la merke til at Grorud var bedre enn oss. Ganske klart også – på mange områder.

Med andre ord var det helt greit at det endte med poengdeling mellom Grorud og KFUM lørdag.

– Det var en kamp med to omganger, der vi var best i den første omgangen. Da bør vi før mer ut av det vi leverer, slik at vi går til pause med mer enn ett måls ledelse. Etter pause kommer vi dårlig i gang, før de utligner, og da jevner kampen seg mer ut. Begge lag har sjanser til å avgjøre det, men slik det utspiller seg de siste 45 minuttene får vi være greit fornøyde med uavgjort, sier Grorud-trener Aksel Bergo til Dagsavisen.

Neste kamp for Grorud er borte mot Bryne, mens KFUM tar imot Ranheim hjemme. Begge kampene spilles fredag 18. juni.

Som i fjorårets kamp mot KFUM på Grorud, scoret Oscar Aga på straffespark.

KAMPFAKTA

Grorud – KFUM Oslo 2-2 (2-1)

Grorud kunstgress: 50 tilskuere.

Mål: 0-1 Aaron Kiil Olsen (17), 1-1 Oscar Aga (str. 26), 2-1 Christos Zafeiris (40), 2-2 Jesper Taaje (52).

Dommer: Marius Lien, Fossum Skien.

Lagene:

Grorud (4-2-3-1): Mats Viken – Tobias Collett (Vetle Skåttun fra 67.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Fabian Østigård Ness – Christos Zafeiris, Martin Høyland – Hassan Yusuf (Kevin Mankowitz fra 90.), Preben Mankowitz (Elias Skogvoll fra 90.), Nikolai Hristov (Sindre Osestad fra 67.) – Oscar Aga (Fredrick Pettersen fra 85.).

KFUM Oslo (4-2-3-1): Knut André Skjærstein – Dadi Dodou Gaye, Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen (Jørgen Hammer fra 84.), Fredrik Kristensen Dahl – Moa Mahnin (Moa Mahnin fra 84.), Tore André Sørås – Philip Romsaas, Remi-André Svindland (Daniel Fredheim Holm fra 71.), Alagie Sanyang – David Tavakoli (Juba Moula fra 72.).

1. divisjon fotball menn lørdag, 5. runde:

Grorud – KFUM Oslo 2-2, HamKam – Strømmen 2-0, Jerv – Bryne 2-1, Ranheim – Sogndal 0-4, Sandnes Ulf – Raufoss 1-1, Ull/Kisa – Stjørdals-Blink 4-1, Åsane – Start 2-0, Aalesund – Fredrikstad 2-2.





Mer fra Dagsavisen