trikkeligaen

KFUM-sjefen før Oslo-derbyet: – Grorud har alle muligheter til å havne på opprykkskvalik

– Det er satt på spissen, men hvorfor ikke, spør KFUM-trener Jørgen Isnes.

KFUM-trener Jørgen Isnes lar seg overraske over at noen lenger lar seg overraske over Grorud, og mener byrivalen kan være med å kjempe høyt på tabellen i 1. divisjon. Lørdag møtes de to klubbene i Groruddalen.

– Det som overrasker meg er at folk blir overraska i OBOS-ligaen, og det mener jeg også. Folk skal sitte og tippe at Grorud går ned, selv om man kan si det på grunn av ressurser eller spillere man har mista. Men det er så små marginer i OBOS-ligaen, og det er hele poenget mitt. Så at folk blir overraska over at Grorud holder 0-0 til det 90. minutt borte mot Ranheim da tenker jeg bare; «Okey, er du virkelig overraska over det?» Jeg er ikke overraska over det. For det er gode fotballspillere i Grorud, det er et dyktig trenerteam, og de jobber profesjonelt. Ja, flere av spillerne jobber og studerer ved siden av. Men det er flere som har jobber ved siden av altså, de jobber oppe i Ranheim også, sa KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen tidligere i uka.

KFUM havnet på kvalikplass i 2019. Jørgen Isnes ser ikke hvorfor ikke Grorud skal kunne klare det samme denne sesongen.

– Grorud har full mulighet til å havne på kvalik de. Hvis vi klarte det i 2019, hvorfor skal ikke Grorud klare det i år, spør Isnes.

– Jeg setter det kanskje litt på spissen nå, legger han til og ler, men fortsetter:

– Åsane som rykka opp i fjor da, nå ligger dem oppe på andreplass i år også. Hvorfor gjør de det? Er det Åsane-laget så mye bedre besatt enn Grorud? Jeg bare setter det på spissen. Hvor stor forskjell er det egentlig?

At folk lar seg overraske stusser han på.

– Poenget er at man må ikke bli så veldig overraska over at dem slår Raufoss 4-2 da. Eller at de taper 1-0 borte mot Ranheim … Å tape er for så vidt ingen overraskelse, men at dem burde hatt poeng der, kanskje til og med tre, jeg er ikke overraska over det.

Jevnt bak de største

KFUM selv har et uttalt mål om å havne blant topp seks. Isnes mener at avstanden mellom Kåffa og Grorud ikke er stor, og at det derfor også bør være gode mulighet for Grorud.

Dette argumentet støttes godt opp av sesongstarten. Etter fire serierunder ligger Grorud på 5. plass, med sju poeng – KFUM ligger på 10. plass med fire.

– Det er ikke så veldig mye som skiller oss og Grorud, selv om vi snakker om ambisjoner om topp seks, og det står vi jo for. Hvis ikke så tror jeg ikke at jeg hadde vært trener her. Hvis vi ikke får lov til å prate om det, og ikke har en spillergruppe som ønsker det. Så blir det liksom ikke noe å strekke seg etter, forteller han.

Han er likevel klar over at det er et tøft mål å nå. Samtidig føler han at en del av forskjellene har utjevna seg i 1. divisjon de siste årene. Med unntak av Aalesund, Sogndal og Start er det ganske jevnt mellom de øvrige.

– At KFUM som klubb igjen skal være å kjempe om kvalik igjen er et hårete mål, jeg innrømmer det. Ja, vi har bygd oss gradvis opp, men det er ikke sånn at vi sitter med det største budsjettet, mange som argumenterer med det. Men jeg tror det også har jevna seg ut i ligaen. Det er ikke sånne enorme forskjeller. Og når jeg hører Blink prate om at «nei, vi har spillere som jobber og sånn», så skriker det i ørene mine. Jeg tror ikke det er noe lag som trener så seint som vi gjør nå da – vi trener klokka seks. Det er seige dager, vi har også spillere som jobber og studerer ved siden av. Strømmen har det. 60-70 prosent av lagene har jo det. Åsane har det - de jobber jo, de studerer jo. Å si at det er en sinnsyk prestasjon fordi vi jobber, eller studerer ved siden av … Ja, vel.

Imponert – ikke skremt

Til tross for at Isnes synes Grorud har sett bra ut så langt denne sesongen har han ikke blitt skremt.

– Nei, skremt blir jeg ikke. De har vært imponerende i noen faser av spillet og i noen perioder av kampene (ref. 1. omgangen mot Raufoss).

Han gleder seg også til det flere kaller «sjakkspillet». Oppgjørene mellom Grorud og KFUM er ofte jevnspilte bataljer, der likevel ett av lagene gjerne vinner med klar margin til slutt.

I det tilsvarende oppgjøret forrige sesong vant Grorud 3-0, etter at de også hadde slått Kåffa 4-0 i en treningskamp før sesongstart, mens på Ekeberg endte det med 3-1-seier til KFUM. 3-1 ble det også til KFUM i treningskampen mellom de to lagene før denne sesongen. Den kampen ble også spilt på Grorud, og var det mest rettferdige resultatet vi har hatt i noen av de fire siste oppgjørene mellom de to Oslo-klubbene.

Grunnen til dette er nok at begge lag spiller en type fotball som i utgangspunktet passer motstanderen bra. KFUM vil gjerne ha ballen – Grorud er giftige på kontringer. Første målet vinner er regelen i disse kampene mellom de to Oslo-klubbene.

Mer fra Dagsavisen