trikkeligaen

Kaller Aleesami og Vålerenga en perfekt match

Jørgen Ingebrigtsen legger ikke skjul på at 29-åringen Haitam Aleesami er ønsket på Valle. Men om han får viljen sin nå, er heller tvilsomt.

Holmlia-gutten Aleesami har utgående kontrakt med russiske Rostov. Det er VIF fullt klar over.

– Haitam hadde vært veldig spennende for oss, og han er absolutt god nok for Vålerenga. Og en bra type med internasjonal erfaring – som i tillegg er fra Oslo. Så «alt» hadde matchet der, sier VIF-sportssjef Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Allsidigheten til 29-åringen, som har en rekke landskamper på CV-en, hadde også passet perfekt for Dag-Eilev Fagermos mannskap. Men informasjonen man har på Valle, tilsier at Aleesami-ønsket ikke vil oppfylles på en stund.

– Om VIF er noe som passer Haitam nå, er jeg mer i tvil om. Slik jeg forstår det ser han for seg flere år ute, og det respekterer vi jo i så fall. Spillerne har sine egne karrierer å tenke på. Men vi håper å være aktuelle for Haitam på et tidspunkt, poengterer Ingebrigtsen.

Aleesami-agent Mike Kjølø bekrefter sportssjefens oppfatning.

– Nei, det er ikke aktuelt for Haitam med en retur til Norge nå, skriver Kjølø i en SMS til Dagsavisen.

Aleesami har bakgrunn fra klubber som franske Amiens, italienske Palermo og svenske IFK Göteborg, og sier seg tydeligvis ikke ferdig med utlandet riktig ennå.

– Er Vålerenga aktuelt hvis han en dag skal vende hjem til norsk fotball?

– VIF er en fin klubb. Og i Oslo, som Haitam er fra. Men dette tar vi ikke stilling til nå, svarer agenten.

Mer fra Dagsavisen