trikkeligaen

Vålerenga hentet målfarlig danske: – Elsker å score mål

På overgangsvinduets siste dag signerte Vålerenga en danske, som klubben ikke fikk lov til å offentliggjøre før sluttspillet i Danmark var over. Det er det nå, og Agnete Nielsen er siste kvinne inn i sommer.

Den danske 22-åringen kommer fra Brøndby. Sportssjef Eli Landsem forteller at Nielsen kommer til Vålerenga i sommer og trener med laget, men at hun ikke vil være spilleklar før neste overgangsvindu åpner i august.

– Vi la jo merke til hun da vi spilte mot Brøndby sist og statistikken hennes i år taler for seg selv. Aggressiviteten hennes bør passe bra inn i vår spillestil, så her føler vi at vi har fått på plass den riktige «typen». Hun er fortsatt ung og har et stort potensiale som vi skal klare å utvikle videre her, i likhet med hva vi har gjort med våre tre andre dansker, sier Landsem til Vålerengas hjemmesider.

Spilte på laget som slo ut Vålerenga

Agnete Nielsen spilte for Brøndby-laget som slo Vålerenga ut av årets Champions League på straffer, og står med åtte mål på 16 kamper for Brøndby etter overgangen fra Fortuna Hjørring for forrige sesong.

– Som vi i Brøndby erfarte i UWCL, er Vålerenga et velspillende og sterkt lag, som er vanskelige å spille mot. Jeg husker tydelig kampens intensitet og hvordan vi ble møtt med en enorm kampvilje fra Vålerengas side, sier danske Nielsen og fortsetter:

– Jeg liker best å spille i nierrollen og elsker å score mål. Mine styrker er min eksplosivitet og hurtighet på de første meterne som jeg forsøker å utnytte en mot en offensivt, men også i mitt presspill. Ellers vil jeg beskrive meg selv som en aggressiv og hardtarbeidende spiller, som er fysisk sterk på tross av min høyde. Jeg ser frem til forhåpentligvis å kunne bruke mine styrker til å bidra til laget både på og utenfor banen, legger Nielsen til om seg selv.

Med Rikke Madsen, Stine Ballisager Pedersen og Janni Thomsen allerede på plass, blir Nielsen fjerde danske i troppen som også er ledet av danske Jack Majgaard. Nielsen har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2023.

– Jeg har kun hørt gode ting om Vålerenga. Det virker til å være en klubb med et utrolig proffesjonelt set-up og dyktige mennesker. Jeg sitter videre med et inntrykk om et harmonisk lag, med et sosialt miljø utenfor banen. Det gleder jeg meg til å bli en del av, forteller Nielsen som kan bekle de fleste offensive posisjonene på banen.

Mer fra Dagsavisen