trikkeligaen

Stefanovic-dobbel på fire minutter sørget for ny VIF-seier og tabelltopp

(Kolbotn - Vålerenga 1-2). Dejana Stefanovic sørget på egenhånd for en ny Vålerenga-seier da hun scoret to mål på fire minutter da VIF snudde 1-0 til 1-2 borte mot Kolbotn.

Vålerenga står nå med ni poeng på tre kamper og leder Toppserien. Men også Rosenborg, LSK Kvinner og Sandviken står også med tre seire hver og ligger på samme poengsum.

To straffespark

VIF havnet tidlig under 0-1 på naturgresset på Sofiemyr. Kolbotns Ingrid Kvernvolden satte straffesparket de fikk i mål etter en halvtime. Julie Hoff Klæboe ble felt,mente dommeren.

Men to mål fra Stefanovic - først på straffe etter 61 minutter, så ved et slags taklingsskudd etter 65 minutter - sørget for at gjestene fra hovedstaden tok alle tre poengene. Det var Celin Bizet Ildhushøy som ble felt som ga straffespark. Det ga ny energi i et VIF-lag som styrte kampen.

– Vi spilte en veldig god kamp. Det var vanskelig på gressmatta der - i tillegg var det veldig varmt, og forholdene var tøffe. Kolbotn er et bra lag, så det var tre gode poeng. Jeg er veldig fornøyd, sier trener Jack Majgaard Jensen til Dagsavisen.

– Alle spillerne sto frem i dag og viste at vi har en god moral i laget. Det ble mer fysisk enn vanlig, men det løste de veldig bra.

Stefanovic står nå med tre mål på de første tre kampene, og seieren gjør at Vålerenga leder Toppserien med full topp etter tre kamper.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd! Det var deilig å score to mål, det er ikke så veldig ofte. Mest av alt er jeg glad for at vi vant, sier Stefanovic til Dagsavisen.

Majgaard forteller at Stefanovic er en viktig spiller for laget.

– Ikke bare fordi hun scorer mål, men også i duellspillet og i banespillet. Hun bidrar med mye og er en viktig brikke for oss.

To ukers pause

– Vi har startet veldig bra, så jeg er storfornøyd. Vi gjør de riktige tingene i kampene og står med full pott, så jeg kan ikke klage, sier han og ler.

Nå har Vålerenga to ukers pause før de møter Arna-Bjørnar.

– Det blir litt fri, men det er mange som skal på landslagsoppdrag. Vi har ikke så mange på økter fremover, men vi får til noe trening. Også skal jo mange i karantene når de kommer hjem, så det kommer til å ta en del tid før vi får trent med fullt lag igjen. Vi får nok til to-tre treninger før kampen mot Arna-Bjørnar, men ikke noe mer. Men det skal gå bra, sier Majgaard.

VIF topper tabellen på bedre målforskjell foran Rosenborg, LSK Kvinner og Sandviken.

KAMPFAKTA

Kolbotn – Vålerenga 1-2 (1-0)

Sofiemyr stadion: 50 tilskuere.

Mål: 1-0 Ingrid Kvernvolden (str. 30), 1-1 Dejana Stefanovic (str. 61), 1-2 Stefanovic (65).

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelaget.

Gult kort: Selma Pettersen, Sara Lindbak Hørte, Julie Hoff Klæboe, Kolbotn, Dejana Stefanovic, Vålerenga.

Kolbotn (4-3-3): Siri Ervik – Thea Helene Gammelgaard Sørbo, Sara Lindbak Hørte, Susanne Haaland, Selma Pettersen – Tonje Pedersen, Vilde Gullhaug Birkeli, Tone Bettina Pirisi (Johanne Fridlund fra 75.) – Jenny Norem (Eline Hegg fra 63.), Julie Hoff Klæboe (Marit Clausen fra 81.), Ingrid Kvernvolden.

Vålerenga (4-2-3-1): Hannah Seabert – Catherine Bott (Camilla Huseby fra 78.), Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter (Janni Thomsen fra 60.) – Ylinn Tennebø (Rikke Nygard fra 61.), Dejana Stefanovic – Rikke Marie Madsen, Synne Jensen, Celin Bizet – Elise Thorsnes (Amanda Andradóttir fra 90.).

Toppserien kvinner lørdag, 3. runde:

Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-2, Avaldsnes – LSK Kvinner 2-3, Kolbotn – Vålerenga 1-2, Lyn – Klepp 2-0, Stabæk – Sandviken 1-2.

Mer fra Dagsavisen