trikkeligaen

Lyn tapte for overmakten da LSK snudde kampen

(LSK Kvinner - Lyn 3-2). Lyn har sluppet inn sju mål på sine to første seriekamper i Toppserien. Men i LSK-hallen kom i hvert fall sesongens første scoringer.

Lyn innledet sesongen med 0–4 for Vålerenga, et resultat som var noe flatterende ettersom de to siste VIF-scoringene kom på overtid.

For på et eller annet vis spilte Lyn på seg litt selvtillit ved å kneble Vålerenga i en omgang. Trener Tom Stenvoll har ambisjoner om eget spill og Lyn har temposterke spillere som også kan utnytte kontringer.

Raske Lyn-spillere

Dette var kampen som ble utsatt fra første serierunde på grunn av koronasmitte i LSK-leiren. Og hjemmelaget skapte mest inne i LSK-hallen før pause, men var ikke distinkte nok inne i feltet. Det inkluderte fjorårets toppscorer i Lyn, Camilla Linberg, som nå spiller for LSK.

Så da måtte hun se at hennes gamle lagvenninner ta ledelsen før pause da Sofie Tunes elegant headet inn årets første seriemål for Lyn etter et flott innlegg fra Anna Linnea Palm. Et Lyn-angrep slik de trener på med raske bevegelser og gode innløp.

Lyn-spillerne gratulerer Sofie Mykkeltveit Tunes med lagets ledermål. Foto:

Camilla Linberg måtte for øvrig gå målløs av banen da hun gikk ut med skade tidlig i 2. omgang.

Like før hadde LSK fått sin utligning da Sophie Haug leverte en like fin heading som Lyn før pause. Denne gangen kom innlegget fra venstre ved Emilie Haave.

Flere avslutninger

Ledermålet kom ti minutter etter den første da Nora Eide Lie ble spilt fri rett foran mål, hun dro av en forsvarer og chippet ballen elegant over Lyn-keeper Kirvil Odden.

Lyn ble litt motløse mens LSK-jentene fikk svar på å være mer aggressive i avslutningene. Det ble bekreftet ved samme Nora Eide Lie som banket inn 3–1 opp i nettaket etter at Lyn ikke fikk klarert ballen i eget felt.

Lyns andre redusering kom på overtid da Anna Nerland Aahjem satte inn en retur fra keeper.

Lyn har åpnet serien med to usedvanlig tøffe bortekamper, kamper de langt fra var favoritter i. Men det er noe i dette laget som gjør at de ikke skal dømmes nord og ned. Et mer realistisk bilde får vi kanskje ved årets første hjemmekamp på Kringsjå mot Klepp lørdag.

Toppserien kvinner onsdag, utsatt kamp fra 1. serierunde:

LSK Kvinner – Lyn 3–2 (0–1)

LSK-hallen: 50 tilskuere.

Mål: 1–0 Sofie Tunes (13), 1–1 Nora Eide Lie (48), 2–1 Sophie Haug (58), 3–1 Nora Eide Lie (66), 3-2 Anna Nerland Aahjem (90).

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Ida Norstrøm – Cathrine Dahlström, Malin Brenn, Ina Gausdal, Emilie Woldvik – Justine Vanhaevermaet, Nora Eide Lie – Thea Kyvåg (Mille Ivi Christensen fra 53.), Camilla Linberg (Isabell Bachor fra 56.), Emilie Haavi – Sophie Romàn Haug.

Lyn (4-3-3): Kirvil Odden – Anna Linnea Palm (Josefine Birkelund fra 85.), Maja Nordahl, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Raaum Closs – Laura Gashi, Julie Aune Jorde (Selma Ørstavik Hernes fra 67.), Emma Stølen Godø – Sofie Mykkeltveit Tunes (Kristin Haugstad fra 84.), Runa Lillegård (Anna Nerland Aahjem fra 59.), Cathinka Friis Tandberg (Una Roaldseth Søyland fra 66.).