trikkeligaen

VIFs siste matchvinner i Molde: Da må vi elleve år tilbake

Ingen bortebane er verre for Vålerenga enn Aker stadion i Molde. Når skal det snu?

Etter at Morten Berre scoret seiersmålet der i sølv-sesongen 2010 har VIF på de ti neste kampene sluppet inn 31 mål og scoret fire. Og tatt ett poeng. I 2015. Torsdag kveld gjøres et nytt forsøk på å få en positiv opplevelse der.

Her er skrekktallene for de fem siste årene: 1-4, 1-4, 1-5, 0-4, 0–4.

VIFs scoringer har kommet ved Bård Finne (i 2020 og 2018) og Markus Nakkim (2019). I 2011 scoret Harmeet Singh. Og det er det. Ingen av disse spillerne er i VIF lenger.

Fem poeng bak allerede

– Statistikk er til for å brytes, er VIF-trener Dag-Eilev Fagermos enkle svar på slike tallrekker innen fotballen.

Vålerenga slipper i hvert fall noe favorittstempel når femte serierunde spilles torsdag kveld.

Men i år er VIFs ambisjon kamp om ny medalje og etter fire kamper er laget allerede fem poeng bak Molde. Og Molde har igjen startet med solide hjemmekamper der de har vunnet begge og ikke sluppet inn mål. Sist helg slo de Rosenborg 3–2 på Lerkendal etter en sterk sluttspurt.

Med åtte poengs forsprang torsdag kveld er VIF mildt sagt bakpå.

Da Vålerenga vant 1–0 der i 2010 er det også siste året Vålerenga havnet foran Molde på tabellen. VIF tok sølv under Martin Andresens ledelse, Molde havnet på 11. plass. Kristofer Hæstad var kaptein på VIF-laget, mens Vålerengas evige toppscorer, Morten Berre, pirket inn seiersmålet fra to meters hold. Som så ofte før. Og etter.

Var det Berres mål?

Eller gjorde han virkelig det? I NFF-systemet står Berre som matchvinner, andre nettsteder operer med selvmål av Moldes Marcus Andreassen.

Da må vi til hovedpersonen!

– Jeg husket ikke målet før jeg googlet det nå. Jeg tror det der og da ble oppfattet som selvmål, men selvsagt ville jeg hatt det. Jeg kom ned til dødlinja og sendte ballen foran mål og der tror jeg Marcus Andreassen mer eller mindre snublet ballen i nettet. Jeg trodde det ble registrert som selvmål, men hyggelig hvis NFF har meg som målscorer, sier Morten Berre til Dagsavisen elleve år etterpå.

I dag er han assistenttrener i Skeid og venter med lengsel på at sesongen i 2. divisjon skal begynne.

– Var det en fortjent seier?

– Aner ikke! Men vi hadde i hvert fall en veldig god sesong det året, sier Morten Berre. Og det endte altså med sølv bak Rosenborg.

Med i den troppen, men ikke på banen: Amin Nouri. Han er eneste aktør som fortsatt er i VIF-stallen. Kun skader i laget bringer ham inn på kunstgresset på Nordvestlandet.

Etter kampen mot Molde skal Vålerenga ha Sandefjord på Intility søndag før det blir to ukers pause på grunn av landskamper.

5. serierunde spilles slik torsdag:

18.00: Bodø/Glimt – Haugesund, Lillestrøm – Odd, Sandefjord – Rosenborg, Sarpsborg – Kristiansund, Stabæk – Brann, Strømsgodset – Tromsø, Viking – Mjøndalen, 20.00: Molde – Vålerenga.







Mer fra Dagsavisen