trikkeligaen

Oppfordrer til opprør blant breddeklubbene

Oslo og Norge åpnes opp, men breddefotballen må fortsatt vente. Oppsal går til aksjon.

– Vi blir verdens beste i pasninger uten press, sier Lyn-trener Bent Inge Johnsen ironisk til Dagsavisen etter at landets mange tusen fotballspillere fredag fikk beskjeden: Dere kan gå på pub, men ikke trene.

Det var selvsagt ikke ordlyden fra myndighetene, men det var slik det ble oppfattet.

Det fikk daglig leder i Oppsal Fotball, Jørgen Grydeland til å aksjonere umiddelbart.

Får mange innspill

Han sendte fredag en e-post til samtlige Oslo-klubber der han oppfordrer til aksjon. Men han vet ikke i hvilken form.

– Jeg har fått mange reaksjoner allerede. Jeg sendte den mest ut i frustrasjon over det som nå skjer. Men vi må bare prøve et eller annet. Jeg vet ikke hva. Men nå håper jeg å få mange forslag og innspill i løpet av pinsen, sier Grydeland til Dagsavisen.

Oppsal spiller i 3. divisjon, de får ikke spille kamper og ikke trene fullverdig, og etter fredagens manglende lettelse i tiltakene kommer seriespillet neppe i gang før i august.

Lyn spiller i samme divisjon og svarte Oppsals initiativ raskt. De skal fundere over mulige juridiske veier videre.

– Vi er blitt kneblet i over ett år nå, men håpet selvsagt at det skulle lette nå. Det gjorde det ikke. Hva skal man si? Vi får slå innsidepasninger litt til, men for spillere med ambisjoner er dette alvorlig. Og for folkehelsa. Jeg trodde man hadde nok forskning på dette nå om at utendørs aktivitet ikke er særlig farlig, sier Bent Inge Johnsen.

Cup og serie

Byrådsleder Raymond Johansen fikk ingen spørsmål om breddeidretten fredag, men her er det regjeringens plan som gjelder. Og for dem som synes det er mange paradokser i regelverket, er hovedargumentet i mot: Frykten for økt mobilitet i samfunnet.

Og når hele breddefotballen åpnes, er det mange som skal i aksjon, er tankegangen fra myndighetene.

2. divisjon fikk klarsignal og kan dermed begynne å spille treningskamper før serien starter midt i juni.

2.-divisjonsklubbene er også involvert i cupen. I NFFs oppdaterte hovedterminliste ligger det inne at 1. runde skal spilles 24. og 25. juli. 2. runde går en uke senere, mens runde nummer tre planlegges 22. september. De fire siste rundene går først i 2022.

Den såkalte breddefotballen for voksne er sist i køen, og der finner vi 3. divisjonslagene. I Helsedirektoratets vurderinger ligger kontakttrening i bredden inne som en del av trinn 4 i gjenåpningsplanen.




Mer fra Dagsavisen