trikkeligaen

VIF prøvde seg på flere av utenlandsproffene – varsler spillerkjøp

De siste dagene har stadig flere utenlandsproffer returnert til Toppserien. Vålerenga har snust på mange av dem, men ikke fått napp. Det håper de å få før overgangsvinduet stenger torsdag.

I tur og orden har Vilde Bøe Risa, Cecilie Kvamme, Karina Sævik og nå sist Kristine Leine returnert fra utenlandsopphold for å spille i Toppserien. Det har styrket Vålerengas fremste utfordrere til gullet, samtidig som VIF selv har blitt svekket som følge av skader på sentrale spillere.

– Vi var tidlig ute og erstatte de spillerne vi mistet, slik at vi var ganske godt forberedt allerede rundt nyttår før den nye sesongen. Så har det kommet langtidsskader på spillere som Sigrid (Heien Hansen) og Marie (Dølvik Markussen) som har gjort at vi har meldt oss på igjen. Vi prøvde oss både på Vilde og Karina Sævik, men det er jo lett å se at vi ikke lyktes, opplyser sportssjef Eli Landsem.

Vil erstatte langtidsskadene

Etter forrige sesong har Sherida Spitse og Ajara Njoya blitt erstattet av Rikke Nygard og Elise Thorsnes, mens Camilla Huseby har kommet inn for Maruschka Waldus. I tillegg hentet VIF tidlig Ylinn Tennebø fra Avaldsnes, og stortalentet Amanda Andradottir som tidvis har storspilt denne oppkjøringen.

– Vi hadde en plan etter forrige sesong, og fikk hentet inn de spillerne vi ønsket. Planen var at vi skulle spille dem over en litt lengre periode, enn at vi nå har vært nødt til å kaste dem rett inn på laget. Det vi heller ikke hadde med i planen var de langtidsskadene vi har fått, og derfor er vi nå på utkikk etter flere spillere som primært skal erstatte de skadene vi har i laget, forteller Landsem.

Ved midnatt torsdag går overgangsvinduet ut, som gjør at det også haster med å få på plass de spillerne de ønsker.

– Vi jobber knallhardt med å få i land et par signeringer, som vi har ganske god tro på at vi kan få til. Det kan bli litt vanskelig å få dem klar til seriestarten, med tanke på koronarestriksjoner og sånt, men et par nye spillere blir det nok før vinduet stenger, sier Landsem og fortsetter:

– For at vi skal hente inn spillere må de være bedre enn de vi har, hvis ikke tar de bare opp en plass i stallen som vi kunne brukt til å utvikle spillere som Amanda for eksempel. Det gjør også arbeidet litt vanskeligere, da det ikke er like enkelt å hente inn kanongode spillere til Norge nå som det var før, forteller sportssjefen.

Mener Sandviken og RBK er de heteste gullfavorittene

Selv om de argeste gullutfordrerne nå har styrket seg, hilser Landsem konkurransen velkommen.

– Det er ikke noe tvil om at Toppserien har utviklet seg, og det er helt supert at ligaen som et produkt blir bedre. Det gjør at vi også må bli bedre, som er en utfordring vi tar. Samtidig spiller nok koronaen også inn, slik at flere av de vi ser nå komme tilbake til Norge trolig vil dra ut igjen når verden er litt mer normal, tror Landsem.

Der VIF vant både serie og cup i fjor, kan det nå bli vanskelig å kopiere den bragden i år. Vålerengas oppkjøring har heller ikke vært optimal, fra alt styret rundt Champions League-kampene i februar til skader, karantener og koronarestriksjonene som har preget oppkjøringen fram til nå.

– Det har vært en brokete oppkjøring, det er ikke til å legge skjul på. Samtidig har det vært sånn for de aller fleste. Det største problemet er at det har vært så stykkevis og delt, med flere ute i karantene og opphold der vi ikke har fått trent og spilt kamper. I tillegg har vi også fått langtidsskader som vi ikke hadde ønsket, men vi skal være godt forberedt til seriestarten mot Avaldsnes nå på lørdag, sier Landsem og fortsetter:

– Vi utklasset ikke resten av ligaen i fjor heller, da vi vant på målforskjell i ligaen og ekstraomganger i cupen. Vi er nok en av fire-fem lag som kan kjempe om gullet i år, men Sandviken og Rosenborg bør finne seg i å være de største favorittene. Spesielt Sandviken, der alt annet enn seier egentlig bør være en nedtur, avslutter Landsem.

Mer fra Dagsavisen