trikkeligaen

Taaje tapte mot gamle lagkamerater: – Jeg surret det nok litt til for meg selv i vinter

Jesper Taaje var involvert i vinterens store overgangssaga i lokalfotballen. Onsdag møtte han gamle lagkamerater med sin nye klubb, og midtstopperen medgir at det var tøft da det kokte som verst i vinter.

Etter å ha storspilt for Kjelsås i fjor, meldte Jesper Taaje overgang til HamKam før høstsesongen. Også der viste midtstopperen hva han er god for, men på nyåret ble han enige med Kamma om å få dra hjem til Oslo for å konsentrere seg om studiene.

Da tok det ikke lang tid før Kjelsås meldte at han skulle spille på Grefsen denne sesongen, før han til slutt endte opp i KFUM Oslo bare en knapp uke etterpå, der han onsdag var med på å tape for gamle lagkamerater fra Hamar.

– Jeg snakker fortsatt mye med mange av gutta fra Hamar, så det er tungt å gå av banen her uten at du tar poeng, sier Taaje til Dagsavisen.

Forventet reaksjoner etter overgangen

Det å være lokalfotballens midtpunkt, og mest omdiskuterte mann i en periode, var til tider også litt tungt erkjenner han.

– Der var en del trøkk der de to første ukene, og det regnet jeg egentlig litt med, så det var ikke veldig sjokkerende. Nå har det heldigvis roet seg, så nå er det full konsentrasjon på det jeg skal gjøre her i Kåffa, sier Taaje og fortsetter:

– Jeg surret det nok litt til for meg selv også i måten jeg gjorde ting på i vinter, så jeg forventet egentlig at de reaksjonene som kom ville komme. Det kan jeg takke litt meg selv for også, men nå er det gjort og jeg angrer ikke på valget jeg tok. Jeg er veldig fornøyd med at jeg er i KFUM nå, forteller Taaje som likevel har lyst til å klargjøre en ting.

– Jeg sa aldri at jeg skulle trappe ned. Jeg har sett at mange har skrevet at jeg dro hjem til Kjelsås for å trappe ned, men det har jeg aldri sagt. Jeg sa at det var fordi jeg ville dra hjem til Oslo på grunn av studier og sånn, men jeg sa aldri at jeg ville trappe ned. Da var det en naturlig utvei tilbake til Kjelsås, også er jeg nå fornøyd med at ting ble som de ble, sier Taaje som opplyser at det går fint med studiene.

Skulle gjerne startet med flere poeng

Både for HamKam, og nå mot HamKam, har Taaje vist at han har nivået inne. Det samme gjorde han også mot Jerv, men det hjelper liksom så lite hvis det ikke ender opp i poeng mener stopperen.

– Jeg synes vi slipper til lite i dag igjen, men du vil jo helst sitte igjen med flere poeng. Utenom resultatene føler jeg at jeg har kommet greit i gang, og begynner å tilvenne meg spillestilen her i KFUM mer og mer, sier han.

Mot HamKam ble det to nye baklengs. Først på et frispark der KFUM var lite oppmerksomme, slik at gjestenes Kristian Eriksen kunne flukte den over Kåffa-keeper Skjerstein. Dagens andre baklengs kom på overtid av andre omgang, da KFUM jaktet utligning og HamKam kontret inn 2-0 i stedet.

– Vi har mye ball, men det går litt for tregt med oss, og vi skaper litt for lite. Begge lag skaper egentlig lite i denne kampen, men HamKam er litt skarpere enn oss foran mål. Det er små marginer som skiller i dag, og surt at de går mot oss, forteller midtstopperen.

Mer fra Dagsavisen