trikkeligaen

KFUM startet Intility-epoken med tap mot serielederen: – Pinlig måte å slippe inn mål på

(KFUM Oslo – HamKam 0-2) Tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kom med en kampplan om å forsvare seg lavt og kompakt, og selv om KFUM hadde det meste av ballen, sørget et effektivt HamKam for Rekdals første seier på Intility.

INTILITY ARENA (Dagsavisen). HamKam kom til hovedstaden som serieledere etter å ha slått Stjørdals-Blink 3-0 i serieåpningen, mens KFUM fikk med seg ett poeng borte mot Jerv. I slaget mellom kameratene fra Ekeberg og Hamar var det KFUM-kameratene som hadde ballen mest innledningsvis, men det mest spennende som skjedde de første ti minuttene var det faktum at Stian Sortevik tok opp posisjonen som midtspiss i Kåffas 3-4-3-formasjon.

Kvarteret er passert da KFUM får kveldens første store sjanse. Fredrik Dahl kommer seg løs og får tid til å prikke innlegg fra venstre. Ballen sneier et HamKam-hode inne i 16-meteren og faller til Håkon Hoseth, men hans heading sniker seg utenfor HamKam-keeper Julian Faye Lunds venstre stolpe.

HamKam scoret mot spillets gang

HamKam fikk frispark midt på KFUMs banehalvdel idet vi passerer halvspilt omgang. Morten Bjørlo svinger ballen farlig innover i KFUM-boksen, og fra en 12-14 meter ble ballen fluktet videre i en bue over Kåffa-keeper Knut André Skjærstein fra HamKams Kristian Eriksen som var først på innlegget. Det var HamKams første ordentlige visitt, og målet må sies å komme litt mot spillets gang.

– De kommer fryktelig lett til den første scoringa. Det er nesten pinlig å se på at en sånn dødball går inn, og spesielt siden vi var forberedt på at dødballer kunne bli avgjørende. Etter å ha sluppet inn det målet blir det vanskelig, da vi vet at HamKam er flinke til å forsvare seg, og spesielt etter at de får ledelsen, sier KFUM-trener Jørgen Isnes og fortsetter:

– HamKam var fryktelig effektive i dag, og da må vi jage kampen. Det synes jeg ikke vi gjør bra nok, da det går litt for tregt med oss i det offensive spillet i dag. Vi har nok sjanser til å vinne kampen, men da kan vi ikke slippe inn mål som i dag, sier Isnes.

Dagens første kort ble utdelt til HamKams Aleksander Melgalvis, som gikk kraftig til med knottene først i en duell like utenfor egen boks. Alagie Sanyang gjorde seg klar for å ta frisparket fra 18-19 meter, men fikk ikke like god dreis på skuddet denne gang som mot Jerv, slik at ballen gikk en meter eller to over målet.

Romsaas satte fart på KFUM etter pause

Fem minutter før pause ropte KFUM på straffespark, da Fredrik Dahl kom seg bak Aleksander Melgalvis og fikk slått inn. Innlegget stoppet i Steinar Strømnes, men det så ut til at ballen traff han i siden slik at det ikke var noen straffbar hands eller grunn for dommerdebutant Mathias Støfringshaug til å dømme straffe.

HamKam var flinke til å overbefolke på midten, og tvinge KFUM til å spille på kantene. Dermed ble det vanskelig for KFUM å få til kombinasjonsspillet de ønsker å få til, og dermed ebbet det ut med 0-1 til pause. Håkon Hoseth ble igjen i den provisoriske garderoben da lagene kom ut etter hvilen, og ble byttet med Philip Romsaas.

Han fikk satt litt mer fart på KFUM, som kom til litt flere skuddmuligheter de første ti minuttene i den andre omgangen. Stort sett langskudd, som ikke var allverdens farlige, men det var i hvert fall et forsøk på å mikse opp noe som ikke fungerte spesielt bra offensivt den første timen for KFUM.

– I første omgang ønsket vi å bruke Stian (Sortevik) som en falsk nier, og at Alagie Sanyang og Håkon Hoseth skulle stikke i bakrom. Alle ble for møtende i de første 45 minuttene, slik at vi ikke fikk noen trusler inn bak HamKam. Derfor valgte vi å bruke Stian mer i korridor og sette inn Philip for å skape mer furore i boksen. Det klarte han forsåvidt, men så må han lære seg å slippe ballen til rett til og ikke drible fire-fem stykker på egenhånd i hvert angrep, sier Isnes.

Presset på for utligning

Farlig ble det imidlertid da Moa Mahnin spilte en nydelig medløpspasning til Stian Sortevik som brukte ett touch til å vende seg forbi sin mann i HamKam-forsvaret. Ballen ble akkurat så lang at Sortevik måtte strekke seg i avslutningen, og under press fra Vetle Skjærvik, fikk han bare pirket ballen utenfor.

Like over timen begynte KFUM å etablere et visst press, og Tore Andre Sørås måtte se sitt skudd bli blokkert etter en nydelig piruett og rapt skudd inne i HamKams 16-meter. Gjestenes keeper Julian Faye Lund måtte like etter slenge seg for å holde et innlegg fra å snike seg bort i det lengste hjørnet.

Kvarteret før slutt hev KFUM-trener Jørgen Isnes inn David Tavakoli på topp, og sju minutter før slutt var innbytteren centimetere unna å få en god mulighet til å utligne. Aron Kiil Olsen slo et strålende innlegg fra venstre, som strøk over Kamma-forsvaren og til Tavakoli. Han strakk ut foten for å dempe ballen, men den var akkurat litt for lang slik at han ikke fikk kontroll på ballen som trillet inn til Faye Lund.

– Sjansemessig var vi bedre enn HamKam i dag, men de var fryktelig effektive. Vi har flere store sjanser, både ved Stian og David etter at han kommer inn. Den største sjansen han får er en sånn sjanse han bør kunne score på, men det er mye tendenser i angrepspillet vårt også i dag. Så mangler vi det siste lille, som vi har snakket om før, sier Isnes.

HamKam kontret inn 0-2 på overtid

KFUM hevet seg de siste ti minuttene, og fikk satt gjestene under press. Tavakoli strakk HamKam, med løp i bakrom, men klarte ikke å omgjøre de få mulighetene han fikk til noe tellende resultat for KFUM.

HamKam brukte godt med tid på de dødballene, utsparkene og innkastene de fikk mot slutten. Det gjorde at kampen stort sett døde litt ut på overtid, før HamKam kontret inn 2-0-målet et par minutter på overtid. Ruben Guerra fikk æren av å bredside ballen i mål etter at KFUM tømte seg på den ene siden av banen i jakt på ballen.

Dermed endte det med tap i KFUMs første kamp på ny hjemmebane, og tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal fikk sin første seier på Intility.

– Nå er det bare spilt to kamper, og det er veldig mange kamper igjen, men det er alltid surt å tape på hjemmebane. Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å utnytte rommene bedre når HamKam er litt i ubalanse, og generelt må vi bli flinkere til å utnytte rommene her på Intility. Jeg synes vi slår vekk ballen litt ofte, og tar litt feil valg og låser oss til én side når det kanskje hadde vært mer naturlig å vende ballen og bruke rom på andre siden, forteller Isnes.

Obos-ligaen, 2. runde

KFUM Oslo – HamKam 0-2 (0-1)

Intility Arena, ingen tilskuere

Mål: 0-1 Kristian Eriksen (22.), 0-2 Ruben Guerra (90.)

KFUM Oslo (3-4-3): Knut André Skjærstein – Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Dadi Dodou Gaye – Keivan Ghaedamini (Remi-André Svindland fra 67.), Mohammed Mahnin, Tore André Sørås, Fredrik Kristensen Dahl – Håkon Hoseth (Philip Romsaas fra 45.), Stian Sortevik, Alagie Sanyang (David Tavakoli fra 74.).

Gule kort: Aron Kiil Olsen, KFUM. Aleksander Melgalvis, Julian Faye Lund, HamKam.

Dommer: Mathias Støfringshaug (Verdal IL)

1. divisjon fotball menn onsdag, 2. runde:

Bryne – Ranheim 5-2, KFUM Oslo – HamKam 0-2, Raufoss – Aalesund 4-2, Start – Jerv 2-4, Stjørdals-Blink – Sogndal 2-1.

Spilles torsdag: Fredrikstad – Sandnes Ulf, Grorud – Strømmen, Ull/Kisa – Åsane.