trikkeligaen

Dette så ikke bra ut, Vålerenga

(Vålerenga - Rosenborg 0-1). En uke før seriestart i Toppserien er Rosenborg mange steg foran Vålerenga, både i struktur og aggressivitet. VIF slapp billig i lørdagens generalprøve.

Vi hadde lenge til vurdering om vi skulle bokføre Vålerengas første målsjanse etter en times spill. OK da, i mangel av andre: Ingibjörg Sigurdardottir var oppe og headet en corner over. Men det var også alt inntil da. Først ti minutter før slutt fikk VIF av gårde et skudd som sved. Innbytter Amanda Andradottir fikk av gårde en flott avslutning, men som Rosenborgs keeper Kristine Nøstmo var nede og reddet.

Ellers var det Rosenborg fra start til mål. Bare manglende effektivitet kan bekymre dem. For en ettmålsledelse er jo aldri trygg.

VIF klarte ikke å svare

Spørsmålet etter første omgang var hvordan Vålerenga ville svare på Roseborgs dominerende spill. Det trengtes mer aggressivitet og spillere tettere opp i Rosenborg som fikk forbausende god plass til å brette ut sitt pasningsspill. Vålerenga følte vel ikke at de styrte kampen i noen faser med mulig unntak av de fem siste minuttene av omgangen. Og følelsen av underlegenhet er aldri god.

Rosenborg kom stadig fram på sin venstreside med en svært aktiv Julie Blakstad i hovedrollen. Det første kvarteret var de totalt dominerende på Intility. Vålerenga kom faktisk ikke til en eneste avslutning på mål og ikke til en eneste sjanse de første 45 minuttene.

I stedet dundret Rosenborgs Cesilie Andreassen ballen i tverrliggeren etter et smart, innøvd cornertrekk rett før pause. Vålerengas første reale skudd på mål kom ved Dejana Stefanovic etter 56 minutter. Man må plage Rosenborg oftere enn det.

Toppscorerne borte

Pussig nok har begge lag kvittet seg med toppscoreren fra i fjor. Både Vålerengas Ajara Njoya (10 mål) og Rosenborgs Marit Clausen (9 mål) er i nye klubber. I tillegg har VIF som kjent også mistet Sherida Spitse og i sum er det mange målpoeng som er borte.

Rosenborg har hentet inn Matilde Alsaker Rogde fra Klepp, VIF har hentet veteranen Elise Thorsnes. Duellen mellom disse to i denne kampen endte i klar borteseier. Thorsnes ble byttet ut etter en time uten å ha kommet til en eneste avslutning, Rogde var nær scoring tidlig på Rosenborgs første store sjanse (attpåtil dobbeltsjanse). Først satte Cesile Andreassen skuddet på keeper, returen satte Rogde over på volley.

Samme duo sto bak seiersmålet. Etter et flott angrep etter 50 minutter serverte Rogde pasningen til omtalte Andreassen, som fikk all verdens plass og tid inne i VIFs straffefelt.

Rosenborg viser at de vil kjempe om gullet i år også. I fjor gikk de overraskende nok ubeseiret gjennom hele ligaen, men for mange uavgjorte kamper gjorde at lagene endte på samme poengsum. To av de uavgjorte kampene var nettopp ot VIF, 1–1 og 0–0.

Nå kommer de til serieåpning hjemme mot Stabæk med seirer i alle treningskampene. Trener Steinar Lein må ha en ganske god følelse. Vålerenga åpner også hjemme mot Avaldsnes lørdag om en uke. Floskelen “en dårlig generalprøve” er nødt til å brukes her hvis man skal tro på seier når også poeng skal deles ut.