trikkeligaen

Bittert, Grorud! Fikk mulighetene, men grep dem ikke

(Ranheim - Grorud 1-0). Grorud hadde ett poeng i bukselinningen, men mistet det på overtid. Oscar Aga vil drømme om mulighetene han misbrukte.

Ut fra fotballens logikk skulle dette bli en klar hjemmeseier.

All såkalt ekspertise vi har fanget opp har Ranheim i opprykkskampen i 1. divisjon (OBOS-ligaen), mens Grorud sendes rett ned av samtlige vi har sett, unntatt Dagsavisen.

Kan bildet justeres etter denne kampen? Det så lenge slik ut. Men to minutter på overtid vant Filip Brattbakk duellen mot Henrik Bredeli og skjøv inn seiersmålet for opprykkskandidaten.

- Alle vet hvordan det er å få en slik smell på overtid. Når vi får tapet litt på avstand er prestasjonen mange hakk opp, sier Grorud-trener Aksel Bergo til Dagsavisen.

Alene med keeper

Det er en grunn til at mange kaller dette for kokos-ligaen. Hadde Oscar Aga hatt maksimal uttelling hadde Grorud ledet med tre mål til pause! Slik kom mulighetene:

1. 5 minutter: Ranheim forærer Grorud en kontring når Adria Lopez skal spille tilbake til keeper. Det blir en pasning til Oscar Aga som kommer helt fri, men alene med den helt ferske Ranheim-keeper Nicklas Frenderup setter Aga ballen 12 centimeter utenfor.
  2. 22 minutter: Preben Mankowitz treffer med pasningen i bakrom, der kommer Aga igjen fri, en litt skråere vinkel denne gang og keeper Frenderup er nede og redder.
  3. 45 minutter: Den gamle Skeid-backen (i fjor Kongsvinger) Ridouan Essaeh kommer seg inn i feltet, får levert til Oscar Aga i veldig god posisjon, men denne gang får midtstopper Christian Eggen Rismark blokkert i siste liten.

Hvor mange sjanser skal Ranheim gi Groruds mest fokuserte spiss før han scorer?

Orden på forsvarsspillet

For dette var sjansene som var notert. Ranheim, i kledelige blåstripete fangedrakter i anledning 120-årsjubileum, hadde mye ball og mange avslutninger, men de fleste av dem gikk i retning Trondheimsfjorden. Grorud-keeper Mats Viken opplevde faktisk en ganske rolig omgang.

Den nye Grorud-treneren Aksel Bergo hadde neppe planlagt å styre kampen i Ranhemsfjæra, men i forhold til treningskampene fikk vi nå se et Grorudlag som var tett i bakre ledd.

Det første kvarteret etter pause var spill mot ett mål, men de store sjansene uteble. Hvorfor? fordi Groruds midtstoppere Henrik Bredeli og Glenn Harviken spilte med en smittende ro som preget resten av laget. Forsvaret har jo vært lagets store utfordring i treningskampene.

Nærmest for Ranheim var Vegard Erlien da han lagde en elegant styring mot nærmste vinkel, men den situasjonen ble lest av Grorud-keeper Mats Viken.

Lang sluttspurt

Men ville det holde? Svaret var nei. Og det er kanskje typisk for et tippet bunnlag. Nevnte Brattbakk, sønn av gamle storscorer Harald Martin i Rosenborg, var innbytteren som avgjorde kampen.

- Vi er bedre både offensivt og defensivt. Vi skaper nok sjanser til å vinne kampen. Og jeg er veldig tilfreds med måten vi takler Ranheims sterke åpningskvarter i annen omgang, sier Bergo.

Grorud la inn en sluttspurt i den nesten åtte minutter lange overtida, men det holdt ikke. Med kampen på avstand må uansett Grorud uansett tolke dette som en prestasjonsmessig opptur. De holdt nullen i nitti minutter! Men ikke i nittito.

Grorud spiller sin første hjemmekamp kommende torsdag. Da kommer Strømmen til Grorud Arctic Match.

1. divisjon lørdag, 1. serierunde:

Ranheim - Grorud 1-0 (0-0)

Xtra arena: 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Filip Brattbakk (90).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Marcus Mehnert, Adrià Mateo López, Øyvind Alseth, Ranheim, Kevin Mankowitz, Ridouan Essaeh, Preben Mankowitz, Oscar Aga, Grorud.

Ranheim (4-3-3): Nicklas Frenderup – Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Christian Eggen Rismark, Erik Tønne – Ruben Alte (Michael Karlsen fra 83.), Jakob Tromsdal, Adrià Mateo López – Sivert Solli (Filip Brattbakk fra 64.), Marcus Mehnert, Vegard Erlien (Simon Marklund fra 90.).

Grorud (4-2-3-1): Mats Viken – Ridouan Essaeh (Vetle Skåttun fra 88.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Fabian Østigård Ness – Christos Zafeiris, Martin Høyland – Hassan Yusuf (Kevin Mankowitz fra 65.), Preben Mankowitz, Nikolai Hristov (Sindre Osestad fra 77.) – Oscar Aga.

1. divisjon fotball menn lørdag, 1. runde:

Aalesund – Bryne 2-1, HamKam – Stjørdals-Blink 3-0, Jerv – KFUM Oslo 1-1, Ranheim – Grorud 1-0, Sogndal – Ull/Kisa 1-1, Strømmen – Raufoss 1-1, Åsane – Fredrikstad 2-3.

Senere kampstart: Sandnes Ulf – Start (20.00).