trikkeligaen

Nytt tap, men Grorud skapte mye mot FFK

(Fredrikstad - Grorud 4-2). Grorud er det laget som har skapt flest målsjanser mot nyopprykkede FFK. Men hjemmelaget skapte klart mest i den siste treningskampen før seriestart.

Grorud har som ambisjon å holde ballen i laget og spille seg ut selv fra de vanskeligste situasjoner. Men mot Fredrikstad, som har levert oppsiktsvekkende gode resultater i treningskampene, fikk vi også se kontringsstyrken til Grorud. Den vil skape trøbbel mot mange OBOS-ligalag.

Mange baklengs

Problemet er igjen lekkasjene i forsvar. De er til dels mange og store. Og det kunne blitt flere baklengs i en kamp der FFK skapte et tosifret antall målsjanser.

Men når man ikke scorer blir det enda morsommere for motstanderen når de lykkes. Og særlig troien Christos Zafeiris, Nikolai Hristov og Oscar Aga skapte mye trøbbel for et FFK-forsvar som også viste litt for store svakheter en uke før seriestart på nest øverste nivå.

Men for å fokusere på det positive: Grorud viser spennende offensiv slagkraft. Og på Fredrikstad stadion fikk vi se at pasningsfoten til Preben Mankowitz også er helt i orden foran 2021-sesongen.

Importen fra Skeid skapte trøbbel

Det fikk vi se da laget tok ledelsen tidlig. Mankowitz slo en helt presis bakromspasning fra nesten midtstreken, Oscar Aga vant neste duell og Nikolai Hristov kunne sende de gule i ledelse.

Fire minutter før det kunne Fabian Ness sendt Grorud i ledelsen da han avsluttet en rask kontring med et flatt skudd utenfor fra 16-meteren i helt fri posisjon.

Fredrikstad vant sin 2. divisjonsavdeling i fjor foran Skeid, og derfra har de hentet Taofeek Ismaheel. I treningskampene har han vært en av FFKs beste og viktigste spillere. Denne dagen leverte han to målgivende pasninger og sto bak veldig mye av FFKs aggressive offensive spill.

FFK med høyt press

Preben Mankowitz viste igjen sin pasningsfot for Grorud. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto:

For Fredrikstad gikk i strupen på Grorud fra start og skulle presse skyhøyt. Det ga Nikolai Solberg hans første av åtte (!) store muligheter i kampen i første spilleminutt.

Grorud prøvde å håndtere det høye presset ved å spille seg ut bakfra, men ved to anledninger medførte det balltap og scoringer imot:

Første eksempel ved FFKs utligningsmål. Grorud mistet ballen på 20 meters hold, Taofeek Ismaheel fikk av gårde et godt skudd som Grorud-keeper Mats Viken måtte gi retur på. Nicolay Solberg satte den i mål.

Det samme skjedde ti minutter senere. Ballmiss på 20 meter, Ismaheel overtok og leverte ny målgivende, denne gang til Riki Alba som scoret.

Billig straffespark

Groruds ledelse var heldig. Nikolai Hristov ble tilsynelatende helt rent taklet innenfor straffefeltet, men dommer blåste straffe. Straffeekspert Oscar Aga tok den, men også han var litt heldig da keeper var på ballen, men den skled i mål.

Etter pause ble det typisk treningskamp med mange innbyttere. Blant dem en av FFKs sikre i serieelleveren, toppscorer Henrik Kjelsrud Johansen. Han banket laget i ledelsen på klassisk toppscorervis tidlig i annen omgang.

Den siste scoringen kom to minutter før slutt da Olav Øby banket inn et straffespark.

Det var Fredrikstads 20 scoring i fem treningskamper. Fortsetter de slik når serien starter kan de rykke opp to år på rad.

For Grorud er det motsatt, de kan telle baklengsmål og se hva de har å jobbe med foran serieåpningen borte mot Ranheim om en uke.

- Grorud skapte litt for mye mot oss, så det skal vi ta mes oss. Vi må jobbe med de små detaljene, sier FFK-trener Bjørn Johansen til direktesport.

Treningskamp menn lørdag:

Fredrikstad – Grorud 4–2 (2–2)

Fredrikstad stadion: Ingen tilskuere.

Mål: 0–1 Nikolai Hristov (12), 1–1 Nicolay Solberg (19), 2–1 Riki Alba (29), 2–2 Oscar Aga (straffe 38), 3–2 Henrik Kjelsrud Johansen (58), 4–2 Olav Øby (straffe 89).

Dommer: Christian Moen.

Gule kort: Thomas Drage, Maikel, FFK,

FFK: Aleksander Karstensen – Alexander Betten Hansen (Philip Aukland 46), Ayoub Aleesami, Mads Nielsen, Stian Stray Molde – Olav Øby, Håvard Åsheim, Thomas Drage – Taofeek Ismaheel (Ludvig Beby 70), Nicolay Solberg (Maikel 46, Kasander Getz 84)), Riki Alba (Anas Farah Ali 70).

Grorud: Mats Viken – Ridouan Essaeh (Vetle Skåttun 76), William Bjeglerud, Glenn Andre Harviken, Fabian Ness – Martin Høyland (Saadiq Faisal Elmi 63), Hassan Yusuf (Bjørn Martin Kristensen 46), Preben Mankowitz, Christos Zafeiris (Henrik Bredeli 82) – Nikolai Hristov, Oscar Aga (Sindre Osestad 63)