trikkeligaen

Sportssjefen om VIF-stallen, spiller for spiller. Og disse to ville han ønsket seg i tillegg

Jørgen Ingebrigtsen balanserer logistikken i en vrien koronatid. Hva skjer mot Rosenborg søndag`?

VALLE (Dagsavisen): Vålerengas sportssjef skal holde orden i egen spillerstall, utviklingen i egen ungdomsavdeling, men akkurat nå sikre at alle smittevernregler blir fulgt.

Korona, korona

– Ja, det tar mye tid å sørge for at vi holder oss innenfor det til enhver tid gjeldende regelverk. Men det får jeg tåle, sier Ingebrigtsen etter at han har vært gjest i Dagsavisens podkast «Trikkeligaen», som kan lyttes til fra og med i dag.

Og nettopp onsdag skal den tidligere VIF-styreleder Raymond Johansen offentliggjøre hva slags tiltak det skal lettes på i den gradvise gjenåpningen av Oslo.

Inntil han får ordet ligger det an til null tilskuere til det som ser ut som en tidlig toppkamp Vålerenga – Rosenborg på Intility søndag.

Spiller for spiller

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Men i VIF håper man fortsatt på et lite frislepp og loddtrekningen blant innehavere av sesongkort er allerede foretatt.

Men Jørgen Ingebrigtsen skal først og fremst sy sammen og pleie en tropp som får langt flere kamper enn i fjor. I tillegg til serien skal cupen starte til høsten i tillegg til at VIF skal ut i Europa i sommer.

Da må han og Dag-Eilev Fagermo ha bredde i troppen. Mange peker på at VIF pr. i dag har en sterkere ellever enn i bronsesesongen 2020, men har de bred nok stall?

Siste poeng synliggjøres ved at Felix Horn Myhre ikke slippes til Brann ennå.

– Nei, vi trenger Felix her og vi prøvde til og med å forlenge kontrakten hans til ut juli. Men da er han Brann-spiller. Og det valget må vi respektere.

– Men Brann vil ha ham nå?

– Vi har ikke hørt noe fra Brann om det, men til agenten og Felix sjøl har vi vært klare på at han trengs her, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen i VIFs eget podkast-studio.

Må selge noen

Vi går gjennom hele VIF-stallen med ham der han også beskriver salgspotensialet for enkeltspillere.

– Vi har jo vedtatt at vi skal selge en spiller til Europa hver sesong, vi skal fylle opp med egne utviklede spillere og vi skal prestere på høyt nasjonalt nivå, sier han.

– Hva er den rareste overgangen du har jobbet med?

– Ikke så mage rare, men det ble jo en lang affære med Felipe Carvalho. Det var greit at vi fikk solgt han til slutt, sier sportssjefen fra Harstad, som også avslører hvilke spillere han kunne tenkt seg inn.

To mann på ønskelista

- Hvem ville du kjøpt hvis du fikk 50 millioner kroner, øremerket for en eneste spiller?

Han regner ikke med å komme i den posisjonen, men lander på to tidligere VIF-spillere.

- Det hadde vært moro å få Håvard Nielsen og Stefan Strandberg tilbake!

Begge spilte i VIF fra 2009 til 2012 under Martin Andresens regime, som ga Vålerengas siste topplassering med sølv i 2010.

De kommer ikke fra Harstad, Ingebrigtsens hjemsted. Men hvem er det største fotballnavnet derfra?

- Det må vel bli Tryge Bornø, legendarisk Skeid-kaptein på 70-tallet. Jeg husker han tok med seg Skeid til åpningen av landets første kunstgressbane i Harstad, forteller Jørgen Ingebrigtsen, som har vært trener og leder siden han var 22 år gammel.

Han går inn i Vålerengas mest hektiske fotballsesong. Og han vil ha VIF-spillere på landslaget. Han mener den mest ekte VIF-gutten i stallen bør være kandidat for Ståle Solbakkens menn.






Mer fra Dagsavisen