Sport

Ready-tap i første NM-semifinale: – Vi kommer ikke opp på nivå

Ready ledet tidlig mot Stabæk i den første NM-semifinalen lørdag, men klarte ikke holde på ledelsen og tapte 1-2. Dermed er det Stabæk som har initiativet til en NM-finaleplass.

Ready og Stabæk møttes i finalen sist sesong, der Stabæk hentet opp 0-3 uti 2. omgang og vant 5-4. Kunne Oslo-laget få sin revansje i semifinaleserien denne sesongen, etter å ha vunnet de to kampene i grunnserien?

Svaret enn så lenge er nei, for Stabæk snudde 0-1 til 2-1 og tok første stikk på Gressbanen lørdag kveld.

– Kampen blir som vi har ventet, jevn og tett. Stabæk er en tøff motstander og vi vet at vi må være på topp for å vinne. Det er alltid bra kamper og tett når vi møter hverandre. I denne kampen gikk de seirende ut av striden, men vi har på ingen måte mistet motet. Vi lader nå mot neste kamp på mandag og satser på å komme sterkere tilbake, sier Felix Ljungberg.

Snudde fra 0-1 til 2-1

Han satte inn 1-0 på straffe, men måtte se et småblekt Ready gi fra seg ledelsen. 1-1 var et faktum etter halvtimen da Christoffer Carlström mistet ballen som bakerste mann, og da kunne Björn Buskqvist enkelt dra av keeper og sette inn 1-1.

Etter at det var en stillingskrig i store deler av 2. omgang, falt avgjørelsen etter 82 minutter. Herman Hole fikk ball på egen halvdel og slo ut høyre til Christopher Flaatten. 2007-modellen dro av tre Ready-spillere før han banket ballen i lengste hjørne til 2-1, med det som var en lekker enkeltmannsprestasjon.

Da tok Ready timeout. Det hjalp ikke, og dermed endte det 2-1 til Stabæk.

– Vi er ikke helt fornøyde med egen prestasjon. Jeg opplever at vi ikke skaper nok, selv om vi er gode nok defensivt. Slipper vi inn to mål fremover kommer vi til å vinne kamper. Vi må opp på nivå energimessig, eie litt mer ball og skape litt fler farlige sjanser, sier kaptein Axel Johansson.

– Kommer ikke til de store sjansene

– Vi fortjener ikke å vinne når vi ikke skaper noe særlig fremover. Det kjennes som at det er marginer som avgjør, som det blir i denne kampen. Vi blir trykket veldig tilbake av Stabæk og får ikke til noe offensivt, sier han videre.

Martin Dregler sier:

– Vi kommer dessverre ikke helt opp på nivå. Vi kommer ikke til de store sjansene, selv om defensiven sitter ganske bra. Nå er det bare å mobilisere til mandag, og vi vet at vi har mer å gi. Det offensive må noen hakk opp og sette pasningsspillet bedre.

Den andre semifinalen finner sted mandag kveld på Stabekkbanen, mens kamp tre spilles onsdag på Gressbanen.

---

KAMPFAKTA

Ready-Stabæk 1-2 (1-1)

Gressbanen, 150 tilskuere

Mål: 1-0 Felix Ljungberg (14), 1-1 Björn Buskqvist (33), 1-2 Christopher Flaatten (82)

---

Hjelp oss å bli enda bedre. Delta i vår spørreundersøkelse

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen