Sport

Håndball: Oppsal klar for Eliteserien etter maratonfinale

Oppsal skal spille Eliteserien i håndball for kvinner kommende sesong. Mari Stensrud ble den store helten etter fire ekstraomganger.

Med 1-1 i kamper skulle det bli avgjort i Volda. Der var bortelaget sterkest etter 20 minutters ekstra spill fordelt på fire omganger. Ved full tid var det 25-25, og Oslo-laget kunne juble for opprykk med 34-33-seier.

Oppsals Mari Stensrud scoret hele 15 mål.

Volda tok kommandoen fra start og ledet hele 7-1, men Oppsal kjempet seg tilbake i kampen. Til pause sto det 14-12 til Volda.

Volda tok ledelsen 25-24 helt på tampen av ordinær tid. Da tok Stensrud ansvar og sørget for utligningen i nesten siste sekund og sørget for ekstraomganger.

Etter ti ekstra minutter var stillingen 30-30, og det betød to nye ekstraomganger. Volda tok føringen, men Oppsal tok tilbake ledelsen og fikset en tomålsledelse. Volda reduserte til 33-34 og hadde det siste angrepet i kampen, men fikk ikke ballen i mål.

Volda endte på sisteplass i Eliteserien med kun to seirer og 20 tap. Oppsal ble nummer tre i 1. divisjon bak opprykkslagene Follo og Gjerpen Skien.

Mer fra Dagsavisen