Sport

VIF-kapteinen: - Er det sant?

Stine Ballisager Pedersen gyver på sin sjette sesong i Vålerenga. I den tida har hun blitt Danmarks beste fotballspiller.

Og da synes hun det er helt greit å melde Vålerenga på i gullkampen i serien også.

Alle peker på en tetstrid mellom fjorårets seriemester Brann, sølvvinner Vålerenga og bronsevinner Vålerenga, slik sluttspillet endte. I grunnserien kom Rosenborg foran VIF.

Sjekk disse innbyrdes resultatene mellom lagene i vinterens treningskamper: VIF – Brann 1-1, Brann – Rosenborg 2-2, Rosenborg – VIF 3–3.

Er forsterket

– Ja, det blir jevnt, og vår kamp mot Rosenborg var en god testkamp. Vi har bygget et godt fundament som nå skal bli enda bedre, sier Ballisager Pedersen til Dagsavisen på Toppseriens kick-off på Ullevaal stadion.

I den kampen scoret Karina Sævik hat trick. Og med ny offensiv kraft fra svensk fotball skal tomrommet etter Dejana Stefanovic være fylt.

Dessuten er toppscorer Elise Thorsnes fortsatt like sulten

– Sjette sesong i VIF, hva har utviklet seg i disse årene?

– Det har vært utvikling hvert år, alt er blitt mer profesjonelt og vi har fått bedre rammer. Nivået stiger, svarer kapteinen og midtstopperen som ble seriemester med VIF i 2020, og cupmester i 2020 og 2021.

Danmarks beste spiller

I fjor ble hun kåret til Danmarks beste kvinnelige fotballspiller. En fin reise etter at hun ble kåret til landets største talent i 2013.

– Det er en stor ære, ja det er fantastisk. Og jeg jobber hver dag for å bli bedre.

– Du er en snill kaptein, ingen gule kort de tre siste årene?

– Ha, ha, ja, jeg spiller hardt, men fair. Jeg har noen andre til å ta de profesjonelle fouls. Kanskje jeg er litt smartere?

Når vi går gjennom statistikken hennes i VIF-trøya, dukker det opp en kuriositet. Hun har scoret bare tre mål i sin tid her, men alle målene har kommet mot samme klubb,

– Hvilken?

– Å, er det sant? Er det Arna-Bjørnar? Ja vel, det hadde vært flott å få en slik start på denne sesongen!

For Vålerenga serieåpner nettopp mot Arna-Bjørnar på Intility lørdag ettermiddag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

FAKTA

Stine Ballisager Pedersen

Født: 3. januar 1994 (29 år).

Klubber: IK Skovbakken (2012–17) VSK Aarhus (2017-18), Vålerenga 2018. Kontrakt ut denne sesongen.

A-landskamper: 41. 3 mål.

---


Mer fra Dagsavisen