Sport

MS-helten etter den avgjørende straffa: – Han leita etter pølsebua

MANGLERUD STAR - RINGERIKE PANTHERS 2-1 etter straffer (0-0, 1-0, 0-1, 0-0): Marcus Bryhnisveen scoret Manglerud Stars eneste mål, og ble matchvinner i straffeslagskonkurransen, i det som var 28-åringens 100. kamp for klubben.

Manglerudhallen (Dagsavisen): Det ble akkurat så tett og jevnt som man kunne forvente da MS tok imot Ringerike Panthers til kampen de aller fleste har pekt på som helt avgjørende for hvilket av lagene som tar seg til sesongens sluttspill i eliteserien.

Før oppgjøret hadde MS en fem poengs luke ned til Ringerike. Hvilket betød at det var mest desperate etter seieren, men den fikk de ikke.

Det kan MS takke Marcus Bryhnisveen for. 28-åringen, som leverte både mål, og målgivende i 5-2-seieren mot Frisk på lørdag, var igjen helt avgjørende.

Bryhnisveen, som spilte sin 100. kamp for MS denne torsdagen, sendte MS i føringen i andre periode med en flott avslutning da han skar inn på målet fra høyre, i power play for MS, og satte pucken forbi Mattias Petterson.

– Det var fantastisk. Kjetil Martinsen gjør akkurat det vi prata om i sekvensen før, og da var det bare for meg å spasere den inn. Det er deilig når man prater om ting, og så får man det til i praksis også, sier Bryhnisveen til Dagsavisen etter kampen.

Bra trøkk i hallen

Scoringen fikk hjemmepublikummet på beina, og Bryhnisveen syns det smakte litt ekstra med en scoring foran et feststemt, og godt besøkt Manglerud ishall, i en viktig match.

– Det er dritkult når folk møter opp i hallen, så jeg håper flere kommer i de andre kampene også. Det gir en ekstra boost for oss som spiller, og når man scorer får man et ekstra adrenalinkick, smiler han.

– Jeg syns vi har bra kontroll i første, jeg syns ikke de har så veldig mye egentlig. Vi følger kampplanen, og har kontroll. Andre periode scorer vi, og litt samma melodien, men etter det er det akkurat som vi legger oss litt bakpå, og de får litt mer initiativ, og får også et mål i tredje der, oppsummerer Bryhinsveen.

Gammel kjenning utligna

I tredje periode forsøkte MS å gjenta suksessen mot Frisk på lørdag, der de gule og grønne spilte på lav risiko, og forsvarte seg godt. Men mot Ringerike holdt det ikke, og Ringerike utligna, ved tidlige MS-spiller Robin Haglund Mathisen.

– Det var vel ikke planen egentlig. Men det blir litt naturlig at man ønsker å spille på mindre risiko, og får kanskje ikke så mye sjanser. Samtidig er det bare 1-0, og vi gir fra oss initiativet. Men alt i alt er det en godkjent match av oss. Vi burde hatt tre poeng, men det blir i hvert fall to, forteller Bryhinsveen.

For etter en målløs forlengning var MS best i straffeslagskonkurransen.

I straffeslagskonkurransen stod MS-keeper Albert Adamsen fram, og reddet alle Ringerikes forsøk.

– Vi har en bra keeper, det hadde ikke dem i dag, sier Bryhinsveen.

Saken fortsetter under bildet.

Albert Adamsen sto en glimrende kamp for Manglerud Star, og ble sammen med Bryhnisveen den store helten i straffeslagskonkurransen.

– Det var litt pinlig

For mens Ringerike bomma, scora Kjetil Martinsen for MS, og Marcus Brthnisveen kunne dermed avgjøre med scoring på Manglerud Stars fjerde straffe - og det gjorde han.

Straffa var fin også. Bryhnisveen dro seg ut mot høyre, før han til slutt dro pucken over til venstre og skjøv den inn, bak en utspilt Petterson.

– Fin straffe ...

– Den har jeg gjort i mange år. Det er den jeg pleier å kjøre, så den kan gå, og den kan ikke gå, sier Bryhnisveen nøkternt.

Men samtidig som Bryhinsveen feiret seieren var dommerne inne og kikka på den avgjørende straffa på video. Ringerikes målvakt mente at han hadde vært borti pucken med spaken, da Bryhnisveen dro pucken på tvers av målgården, men dommerne godkjente scoringa.

– Han var ikke borti den pucken, han var ute og leita etter pølsebua, sier matchvinneren, og legger til:

– Det var litt pinlig, spør du meg.

Godt tak om sluttspillet

Seieren tar MS seks poeng foran Ringerike, samtidig som MS også nå har rivalene innbyrdes denne sesongen. Bryhinsveen har dermed god tro på at MS skal nå sluttspillet denne sesongen.

– Sånn det ser ut nå er det veldig sannsynlig. Dem må jo vinne to, pluss ett poeng da, og vi har jo kamper igjen vi også. Så det er god sannsynlighet. Jeg syns vi har spilt veldig bra i det siste også jeg, så jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal ta den plassen, svarer han.

MS møter Stjernen borte på lørdag, klokka 16.00.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Manglerud Star – Ringerike 2-1 e.str. (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

300 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (32.18) Marcus Bryhnisveen (Kjetil Martinsen, Joachim E. Hermansen).

3. periode: 1-1 (53.17) Robin Haglund (David Åslin).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-1 Bryhnisveen.

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Ringerike 2 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: