Sport

VIF-stjernen skal MR-undersøkes: – Må vente og se

Vålerenga Hockey venter spent på hvor lenge toppscorer Thomas Olsen (27) blir ute etter kneskaden han pådro seg mot Stjernen.

– MR er bestilt. Vi må se på den før vi kan si noe mer om skaden, opplyser daglig leder Jon Thore Thorstensen til Dagsavisen.

Vålerenga tapte 1-2 hjemme mot Stjernen på Jordal søndag, men kanskje enda verre var tapet av toppscorer Olsen.

Vålerenga-profilen Thomas Olsen måtte hjelpes ut med kneskade i kampen mot Stjernen på Jordal Amfi søndag.

Han gikk ned etter en voldsom smell i kneet helt på tampen av midtperioden. Olsen kolliderte med Stjernens Stian Nybraaten Hansen og måtte umiddelbart ta telling. Til slutt ble han hjulpet av isen av lagkameratene Tobias Lindström og Stefan Espeland. 27-åringen klarte ikke legge vekt på det ene beinet, og måtte hinke i garderoben. Han kom ikke ut på isen igjen i 3. periode.

– Vi må ta bilder av skadeområdet og se hvor alvorlig det er. Men jeg håper Thomas kommer snart tilbake. Han har hatt en fantastisk sesong så langt, sa VIF-trener Fredrik Andersson til klubbens eget nettsted etter tapet mot Stjernen.

---

Fakta om MR-undersøkelse (magnetresonans-undersøkelse)

MR benytter ikke røntgenstråler slik som røntgen eller CT (computer tomografi), så undersøkelsen innebærer ikke ioniserende stråling. MR brukes når det anses medisinsk nødvendig eller når andre og enklere radiologiske metoder ikke gir tilstrekkelig diagnostisk avklaring.

Magnetresonans har fått stor utbredelse og betydning innen moderne medisin. Teknologiske fremskritt bidrar til stadig forbedret kvalitet på undersøkelsene. MR kan gi et detaljert bilde av hvilken som helst del av kroppen. I utgangspunktet skiller MR bedre mellom forskjellige typer bløtvev enn computertomografi (CT) og ultralyd. MR har derfor fått spesielt stor anvendelse ved undersøkelse av sykdommer i hjernen og sentralnervesystemet, og ved utredninger av bevegelsesapparatet med muskler, sener, knokler og ledd.

Les mer om MR hos snl.no.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: