Sport

Manglerud Star med første hjemmeseier siden september: – Bor mye i oss

MANGLERUD STAR - LILLEHAMMER 3-1 (2-1, 0-0, 1-0): Lørdag kveld kunne Manglerud Star juble for seier på egen is, for første gang siden 29. september, da Lillehammer ble slått.

Manglerudhallen (Dagsavisen): Det var et spesielt bakteppe da Manglerud Star inviterte Lillehammer til hockeykamp i Oslo lørdag kveld. Begge lagene har vært gjennom voldsom turbulens denne sesongen. I november mista MS fem av sine beste spillere på grunn av økonomi. På tampen av 2022 skjedde nøyaktig det samme med Lillehammer.

Som følge av dette stilte begge lagene til start med hver sin uerfarne 20-åring i mål (Aleksander Johnsen, MS og Daniel Ingvaldsen, Lillehammer). Men det var ikke målvaktene som skulle havne i fokus denne lørdagen. For det ble ingen målfest mellom de to lagene.

Det så riktignok ut som det kunne bli det, da Lillehammer tok ledelsen i første periode, før MS kvitterte ved Lucas Loob Trygg, før kaptein Joachim Engebråten Hermansen sendte MS foran. Men deretter fulgte en målløs, og rotete andre periode, før MS leverte en bunnsolid tredjeperiode, og dro i land seieren.

12 hjemmekamper – 12 tap

Og det begynte å bli på tide for MS å få noe å juble for hjemme i Manglerudhallen. Laget hadde ikke vunnet en kamp på egen is siden 29. september.

– Kan det ha vært mot Storhamar, eller, spør MS-kaptein Joachim Engebråten Hermansen på spørsmål om når de vant hjemme sist.

Og det stemmer selvsagt. 4-2 endte det til MS den gangen, men siden har laget gått 12 strake kamper uten å ta ett eneste poeng i Manglerudhallen. Den kampen var også sist Joachim Engebråten Hermansen scoret mål så det var ikke rart at MS-kapteinen var ganske fornøyd etter kampslutt.

– Det var digg ass. Om det er hjemme eller borte så er det alltid digg å vinne, smiler han, og legger til:

– Det er viktig også i kampen mot Ringerike om den siste sluttspillplassen. Dette gjør det vanskeligere for Ringerike å ta innpå.

– Har man fått fornya tro på den åttendeplassen?

– Ja, det vil jeg si. Altså, vi innad i gruppa har hatt tro på den hele veien. Det har butta litt og sånne ting, men vi har jo vært der stort sett hele sesongen. De (Ringerike) lånte plassen i én runde, og så var vi tilbake. Så innad har vi alltid hatt trua på det, men det er klart at sånne matcher som dette viser at det bor mye hockey i oss, og det bygger tro, forklarer Manglerud Stars andre målscorer i kampen.

Ringerike spilte seinere lørdag kveld mot Vålerenga. Men før kveldens kamp hadde MS en tre poengs luke ned til rivalene fra Hønefoss.

God start, og avslutning

Etter en veldig god førsteperiode, der MS gikk til pause med ledelsen leverte de en vesentlig svakere andreperiode. Men det samme gjorde gjestene fra Lillehammer. Til tross for en veldig åpen periode, klarte ingen av lagene å score.

Dermed sto MS med nøyaktig det samme utgangspunktet før tredje periode, som de gjorde i torsdagens bortekamp mot Sparta. 2-1-ledelse.

Mot Sparta endte det i fullstendig katastrofe, og 6-2-tap. Men i lørdagens kamp mot Lillehammer imponerte det unge MS-laget, og leverte en bunnsolid og voksen avslutning, der Steffen Thoresen satte kampens siste mål.

– Det er vel kanskje hvordan vi stenger kampen i tredje jeg er mest fornøyd med i dag, spesielt med Sparta-kampen friskt i minnet, sier Engebråten Hermansen, og fortsetter:

– I første syns jeg vi kanskje var hakket vassere enn Lillehammer. I andre er det helt åpent, og det svinger fram og tilbake, og vi spiller litt juniorhockey. I tredje og viser at vi er et voksent lag, og stenger av. Vi byr på lite, bortsett fra litt på slutten der, men i det store og hele er vi ganske solide.

Manglerud Star møter Storhamar borte i neste kamp, deretter kommer Stavanger Oilers på besøk.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Manglerud Star – Lillehammer 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

384 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.20) Vegard Kjellevold Fredriksen (Martin Ellingsen, Sverre Rønningen), 1-1 (12.25) Lucas Trygg (Oscar Emil Bejmo, Kristoffer Ole Tapper), 2-1 (19.54) Joachim E. Hermansen (Tobias Degvold, Noah Matheo Strøm Jakobsen).

2. periode: Ingen.

3. periode: 3-1 (52.42) Steffen Thoresen.

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Lillehammer 3 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: