Sport

Tror VIF-nykommeren kan bli tungen på vektskålen

Vålerenga-veteranen Martin Røymark er full av lovord om Andreas Martinsen etter debuten. Nå sikter de mot å ta Oilers’ skalp i lørdagens storkamp i Stavanger.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Martinsen debuterte med målpoeng da Vålerenga slo Lillehammer IK 3-2 i serien torsdag. Den tidligere NHL-proffen har allerede kommet godt inn i spillegruppa.

– Andreas har vært med på mange tøffe kamper, både der borte (NHL) og med landslaget. Han kommer jo inn med rutine. Vi har litt av det fra før av også, heldigvis. Men først og fremst kommer han inn med pondus og kraft. Og han vet hva som skal til for å vinne hockeymatcher. Det vil bli veldig bra for oss, sier Røymark til Dagsavisen.

Martinsen kan bli en viktig brikke også i lørdagens toppkamp i Stavanger.

– Det er framover nå det skal avgjøres og virkelig dra seg til. Spillet vårt satt ikke helt som det skulle før jul, men nå har vi i hvert fall fått noen seire på rad. Så blir det en knallmatch i Stavanger, sier Røymark.

– Hvordan skal dere slå Oilers i Stavanger?

– Det går mye på detaljer. De pleier å være veldig jevne, de matchene der. Og vanligvis er det stappfullt i hallen når VIF kommer på besøk. De elsker jo å kunne «klå» oss. Men på den annen side er det lite som er bedre enn å vinne der borte. Det blir en toppmatch, noe av det beste norsk hockey har å by på. Og magefølelsen sier at vi stikker av med seieren. Det er på tide, sier VIF-veteranen.

Nykommer Martinsen er på samme linje.

– Den kampen gleder jeg meg til, det tror jeg alle gjør. Det blir veldig moro. Vi skal dra dit og prøve å få tre poeng. Det er de matchene der som blir morsomme framover. Nå er det veldig mange bra lag i teten, så det kommer til å bli ordentlig tøft. Jeg elsker jo å spille matcher som mot Oilers, og det tror jeg alle her gjør. Det er det man lever for som hockeyspiller, sier Martinsen til Dagsavisen.

Andreas Martinsen sier han har kommet godt inn i VIF-miljøet allerede. Her i aksjon mot Lillehammer.

32-åringen har følgende vinneroppskrift før kampen i oljebyen:

– Det blir det samme som mot Lillehammer. Vi må spille sammen, ikke én og én. Utnytte det vi er gode på. Vinne duellene. Det er de kjedelige, enkle tingene. Men i toppkampene er det ofte sånne ting som blir avgjørende.

En VIF-triumf lørdag vil være svært viktig i den jevne tetstriden. Sjekk tabellen i eliteserien her.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!
Nyeste fra Dagsavisen.no: