Sport

Nye Jordal-jubileum ble den første uten VIF-mål: – Kjedelig at vi ikke scorer

(Vålerenga - Storhamar 0-2). Torsdag var det duket for kamp nummer femti på nye Jordal amfi. Det ble markert med at hjemmelaget gikk målløse av isen for første gang.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Snaut 4.000 mennesker hadde funnet veien til nye Jordal amfi, for å overvære VIFs 50. hjemmekamp i sin nye hall. I de 49 foregående hadde de aldri gått målløse av isen, men mot sine erkerivaler fra Storhamar måtte de skuffet skli av egen is uten hverken mål eller poeng da kampen var over.

Storhamar bøtta ikke akkurat inn de heller, men to mål holdt denne kvelden.

VIF-trener Fredrik Andersson var ikke klar over at det var hjemmekamp nummer femti, og han syns det var leit at de ikke kunne gi hjemmepublikummet et bedre jubileum.

– Det er kjedelig at vi ikke kan score mål når det kommer såpass mange og ser på oss i dag, sier han til Dagsavisen etter kampslutt.

VIF sleit med produksjonen også i lørdagens kamp mot Sparta. Da ble det kun ett mål, og da de også i den kampen slapp inn to, står de nå uten poeng på de to siste kampene.

– Ett mål på de to siste kampene. Er du bekymra?

– Nei, det er jeg vel ikke. Men vi har jo Partanen som måtte av etter bare ti minutter i dag, vi har Craighead som er borte også, som skal være vår store målscorer. Så det er klart at det syns på at vi ikke produserer like mye, men jeg er ikke bekymra, vi har gjort mange mål tidligere, poengterer Andersson.

Vålerenga fikk ikke noe å juble for i sin jubileumskamp hjemme på nye Jordal, da Storhamar stakk av med alle poenga torsdag.

Nær i første periode

Men det kunne sett veldig annerledes ut. For det var gode muligheter for begge lag til å ta ledelsen i løpet av første periode, men manglende presisjon da mulighetene bød seg sørget for at det var målløst til første pause.

For Vålerenga sin del var både Tobias Lindström, og Pontus Finstad aleine med Markus Stensrud i Storhamar-buret, men gjestenes målvakt gikk seirende ut av begge duellene.

Også VIF-keeper Mitch Gillam, som hadde fått tillitt fra start igjen, fikk litt å bryne seg på. Storhamar hadde noen veldig gode minutter midt i perioden, og VIF var både litt heldige og dyktige som slapp fra det uten baklengs.

– Vi spiller ikke bra i det hele tatt, i power play

Begge lagene fikk også prøve seg i hvert sitt overtallsspill også, uten at det resulterte i det helt store.

Og nettopp overtallsspillet peker Andersson på som en av nøklene. Vålerenga fikk i alt fem muligheter i overtall i løpet av torsdagskvelden, uten at det heller hjalp på målproduksjonen.

– Vi taper for mange dueller foran målene, og powerplayet vårt er for dårlig nå. Det er nøklene. Vi spiller ikke bra i det hele tatt i power play, og det er der man kan avgjøre kampene. Så nå, like etter kampen, er det de to greiene jeg ser at vi kunne gjort bedre, forklarer han.

Saken fortsetter under bildet.

VIF-trener Fredrik Andersson fikk en god opplevelse på Jordal.

Nullen sprakk for Gillam - tverrliggeren i veien for VIF

Kampen fortsatte i det samme sporet i den andre perioden, men med litt færre store sjanser. Vålerenga skapte riktignok et par feite i overtallsspill tidlig i perioden. Mathis Olimb ble stoppa av Stensrud, mens Kalle Ekelund traff tverrliggeren.

Saken fortsetter under bildet.

Kalle Ekelund var nær å score for VIF i andre periode, men svensken traff tverrliggeren.

Men kampens første mål skulle etter hvert komme, signert Martin Rønnild og Storhamar, med drøyt seks minutter igjen av perioden. Rønnild fikk en pasning på køllebladet inne foran Gillam, og lurte pucken forbi VIFs sisteskanse, og i mål. Mens VIF misbrukte sine muligheter.

– Dere har jo nok målsjanser her til at dere bør score ett mål, har dere ikke?

– Vi har jo det. det er de små marginene vi ikke har med oss i dag, men likevel syns jeg Storhamar kjemper litt mer enn hva vi gjør i dag. Jeg skulle gjerne sett at vi er litt tøffere og vinner mer nærkamper, både langs vantene, og foran målene, for når vi kommer til sluttspillet blir det bare enda viktigere. Jeg syns faktisk at det er det som er forskjellen på laga i dag, svarer Andersson.

Storhamar økte tidlig i tredje

I tredje periode ble vondt til verre for VIF. Drøyt to minutter var spilt da Peter Quenneville fikk stå helt aleine ved Gillams høyre stolpe. Da pasninga kom kjapt, og presist på bladet fra Andreas Hjelm rakk ikke Gillam over, og Storhamar dobla.

VIF klarte aldri å skape det helt store mot slutten av kampen, og måtte se Storhamar reise hjem med alle tre poengene.

Med kun to innslupne mener Andersson at man burde ta med seg poeng. Også mot serieleder Sparta på lørdag slapp Vålerenga kun inn to, men heller ikke da ble det poeng.

– Slipper man inn to mål burde man ta poeng i alle kamper. Det er sånn vi tenker. Vi har hatt et bra forsvar- og keeperspill i mange matcher. Så der kjenner jeg meg trygg, men vi må få opp produksjonen slik at vi kan ta poeng når vi spiller gode defensive kamper, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Vålerenga – Storhamar 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Jordal Amfi: 3897 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (33.43) Martin Rønnild (Samuel Solem, Jonas Djupvik Løvlie).

3. periode: 0-2 (42.04) Peter Quenneville (Tommy Andreas Hjelm, Eirik Salsten).

Utvisninger: Vålerenga 2 x 2 min., Storhamar 5 x 2 min.

Øvrige resultater torsdag:

Stavanger – Manglerud Star 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Frisk Asker – Sparta 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Lillehammer – Grüner 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Stjernen – Ringerike 6-3 (2-1, 4-2, 0-0)






Mer fra Dagsavisen